Lehet-e, kell-e „álbaloldalizni”?

Lehet is, kell is. Sőt, életbevágóan fontos.

Utolsó blogbejegyzésemben sűrűn használtam az „álbaloldali” kifejezést, ezért sokan, akiknek egyébként tetszett az írás, értetlenségüket fejezték ki. (Az egyébként dícsérő cink.hu például bénának nevezte a kifejezést.) Én ezzel szemben amellett fogok érvelni, hogy a magyar demokrácia szempontjából alapvető fontosságú, hogy megkülönböztessük a baloldali, és a magukat baloldalinak kiadó politikai erőket.

Ennek elsődleges oka, hogy ha valaki politikai váltógazdaságot szeretne Magyarországon, azaz hogy a 2022-es vagy 2024-es választásokon valaki majd legyőzhesse a Fideszt (a 2018-ason erre nem sok esélyt látok), akkor óhatatlanul szükség lesz egy erős, valódi baloldali politikai erőre. Ez egyelőre nem adott. A Fidesztől elpártoló szavazók nem hajlandók a leszerepelt álbaloldali erőkre szavazni, ezért többnyire egyáltalán nem szavaznak. (Az LMP meghatározhatatlan objektum, akiknek pedig nem ellentétes az ízlésével a cigányozás, azok közül sokan a Jobbiknál kötnek ki.) Orbán Viktor kormányát csak akkor fogja tudni legyőzni az ellenzéke, ha kialakul egy erős baloldali váltópárt, amely a gazdasági és társadalmi veszteseket is integrálni tudja a politikai mezőbe, perspektívát nyújtva nekik. Nem állandó összefogósdira van tehát szükség, hanem egy-egy párt megerősödésére, ahogy ezt Boros Tamás politológus kiválóan megírta már.

 

Mit is jelent általában véve a baloldali jelző?

Nem, nem üresedett ki a baloldal-jobboldal fogalompár. Aki ezt állítja, az abban érdekelt, hogy térjen vissza az Anthony Giddens ideológus, valamint Tony Blair, Gerhard Schröder, Gyurcsány Ferenc és számos más politikus által létrehozott ideológiai katyvasz, amikor magukat baloldalinak beállító pártok a szavazatok beszedése után jobbra kormányoznak.

Szerencsére egészen jó, a nyugati világban általánosan elfogadott definíciót szolgáltat a baloldaliságra John Rawls úgynevezett „tudatlanság fátyla” gondolatmenete. Rawls azt állítja, hogy az a baloldali, aki olyan társadalmat akar építeni, ahol mobilitásra van esélye mindenkinek, függetlenül attól, hogy szegény vagy gazdag családba született. Azaz úgy kell tennünk, mintha nem tudnánk tényleges társadalmi helyzetünket. Akkor is lehetőségünk lenne-e a felemelkedésre, ha a legszegényebb családba születtünk?

Nos, ennek a baloldal definíciónak a magyar álbaloldal teljesítménye semmilyen szempontból nem felel meg. Órákig lehetne erről beszélni, de csak a legfontosabbakat megemlítve:

 1. A magyar oktatási rendszer 2009-ben olyan volt, hogy az iskolai teljesítményt 72%-ban azt határozta meg, hogy ki hol járt iskolába. Ugyanez a szám Finnországban 8%. A képzettség a legmeghatározóbb az előrejutás szempontjából, azaz az előrejutás Magyarországon szinte teljes egészében blokkolva volt. A 2002 utáni álbaloldali kormányok folyamatosan csökkentették a GDP arányos hazai oktatási költségvetést. Magyarország nem meglepő módon vissza is esett a nemzetközi PISA rangsorban.
 2. A legszegényebbek megsegítésére hivatott a szociálpolitikai rendszer. 2009-ben a magyar szociálpolitikai rendszer úgy nézett ki, hogy a transzferek a legszegényebbek felől áramlottak a leggazdagabbak felé. Ezt nevezte Ferge Zsuzsa „perverz redisztribúciónak”.
 3. A magyar álbaloldal totálisan elhanyagolta a közösségi közlekedést, a MÁV-ot.
 4. 2010-ben, az álbaloldal utolsó évében 3,8 millió magyarnak volt létminimum alatti jövedelme, miközben az ország megengedhette volna, hogy a minimálbért a létminimumra emelje, és senkinek ne kelljen ezen a szinten élnie. Főleg munkából ne kelljen a léte fenntartásához szükséges minimumnál alacsonyabb szintű, megszégyenítő bért hazavinnie. Ehhez képest az álbaloldal utolsó kormánya megszavazta a kvázi egykulcsos adót. (A bevezetésére már nem jutott ideje, jött helyette a Fidesz és a saját egykulcsos változata.)
 5. A társadalom legkiszolgáltatottabb rétege, a cigányság felmérések szerint 80%-ban az alsó két decilisben él. Számukra az álbaloldal nem adta meg a felemelkedés esélyét. Állami Számvevőszéki elemzés van arról, hogy az úgynevezett roma programok diszfunkcionálisak, fragmentáltak és hatástalanok voltak. A valódi esélyt adó jóléti alrendszereket (állami oktatás, szocpol, közösségi közlekedés) az álbaloldal megszorításaival kivéreztette.

Hosszan lehetne még sorolni, hogy milyen elképesztően nem felelt meg a hazai álbaloldal a baloldaliság feltételeinek. De nem is igazán értem, miért érzi ez a tábor bántónak az álbaloldali jelzőt, miközben azóta deklarálta is nem baloldali politikai hovatartozását. Az egykori szocialista pénzügyminiszter, Bokros Lajos „konzervatív” minipártot vezet. Békesi László szocialista pénzügyminiszter rég átigazolt a liberálisokhoz. Gyurcsány Ferenc olyan párt apafigurája, melynek alapító okirata is kimondja, hogy liberális, és Bauer Tamás, az egyik legpiacpártibb magyar közgazdász szerkesztette a programjukat. (A DK még akkor is liberális, ha EP képviselői merő opportunizmusból az Európai Szocialisták padsoraiba ültek be, ezzel emelve a hazai politikai mező zagyvaságát, és joggal kiverve a biztosítékot Bauer Tamásban.) Az Együtt-PM egyelőre egy értelmezhetetlen Laokon csoport, melynek egyik EP jelöltje a liberálisokhoz aspirált, a másik beült a nagyvállalati lobbyzás ellen vehemensen kiálló zöld frakcióba, míg az időközben meglépett főnök a világ leghíresebb nagyvállalati lobbygyűlésén, a Bilderberg találkozón vett részt. Az LMP-ről egyelőre senki nem tudja, hogy micsoda, és bár az álbaloldali kifejezést valamiért mindenki Schiffer Andráshoz köti (valójában annak használata sokkal tágabb körben elterjedt, hiszen megkerülhetetlen fogalom a magyar belpolitika értelmezésében), addig egyértelmű baloldali fogadalmakkal az LMP-nek sem sikerült megszólítania a társadalom veszteseit.

Mik lennének Magyarországon egy valódi baloldali párt ismérvei?

 1. Elkötelezné magát az etnicizáló beszédmód helyett az osztályalapú narratíva mellett, azaz világossá tenné, hogy a gazdaságpolitikai intézkedések nem homogénan hatnak a társadalomra, hanem a társadalom különböző rétegei közt érdekellentétek lehetnek és vannak.
 2. Erőteljesen megjeleníti a szocializáció fogalmát, és a kulturális defetizmus helyett intézményépítésbe kezd. A múltba forduló Magyarország képpel szemben nem a piac üres és csalódást okozó narratíváját állítja, hanem egy jövőbeli, soha nem volt Magyarországét, ahol a szegényeket életszínvonal-politika, területileg egyenlő oktatási rendszer, felülről lefelé történő redisztribúció (adórendszer és szociálpolitika) és erős közösségi közlekedés segíti az előrejutásban.
 3. A munkahelyteremtésben felhagy a mindenható FDI vonzás illuzórikus mítoszával, és a humántőkébe történő befektetést hangsúlyozza mindenek előtt.
 4. Az oktatási rendszerben elkötelezi magát az észak-nyugat-Európában jellemző GDP arányosan 6-7%-os költésre, az oktatási rendszer belső hatékonysági átalakítására, a tanárok tisztességes bérének fenntartására, a tanárképzés gyökeres átalakítására.
 5. Az adópolitikában vállalja a progresszív jövedelemadót és a vagyonadót. Érdemi lépéseket tesz a masszív offshore és ÁFA elszivárgások megállítására. Radikális korrupciócsökkentő intézkedéssorozatot vezet be. (Átlátható közbeszerzési adatbázis, átlátható közigazgatás, újságírók jogai, stb. Vagyonvizsgálatokat tart: ezeket a Gyurcsány kormány beígérte, de azok száma drámaian zuhant a bejelentés után.) Mindezekkel visszaállítja a drámaian megcsappant bizalmat abban, hogy a közpénzek hasznosan is elkölthetők.
 6. A szociálpolitikát nem reziduális területként kezeli, és visszaállítja a felülről alulra történő transzfereket. Vállalja, hogy a GDP arányos magyar szociálpolitikai költés utoléri az uniós átlagot. (Ma több százalékponttal elmarad attól.)
 7. Rendberakja a MÁVot.
 8. Szövetséget köt a szakszervezetekkel. Minden normális nyugati országban a szakszervezetek szoros szövetségben léteznek a szocdem pártokkal. Magyarországon ezt a szövetséget a szocdemek lerázták magukról. Nem meglepő módon szakszervezeti vezetők elmondása szerint a szakszervezeti aktivisták nagyobbik része ma Jobbik szavazó – ütős baloldali párt hiányában. A baloldalnak meg kell sokszoroznia a szakszervezetek állami támogatását, érdemi jogosítványokat kell nekik adnia, és támogatnia kell az ágazati béralkukat. (Ma teljes szakszervezeti mozgalom támogatása egyenlő egy kisebb üzleti főiskola költségvetésével, a szakszervezetek kompetenciái pedig igen korlátozottak.)
 9. Életszínvonal politikát kell csinálnia a termelékenység folyamatos emelésével. A nettó minimálbérnek el kell érnie legalább a nettó létminimumot.
 10. A fentiek miatt a baloldali párt erőteljes támadást kell kapjon a liberális értelmiségtől, politikai tábortól. Számokkal, érvekkel, szakpolitikai anyagokkal meg kell tudnia védenie álláspontját. Ez így van rendjén. A baloldalnak világossá kell tennie, hogy közötte és a liberális tábor között éles politikai különbség van.

Mindez nem kommunizmus, nem államosítás, nem egypártrendszer, nincsenek szovjet tankok. Csupán egy standard európai szociáldemokrata jóléti állami modell. Amely szembeállítható a magyar jobboldal amúgy standard jobboldali modernizációs modelljével, amely úgy néz ki, ezt az évtizedet dominálja. (Mert az orbáni modell nem kommunista, inkább de Gaullera és a koreai Parkra hajaz, de erről majd máskor.) Az eddigi liberális modellre soha nem lesz már elég választó vevő ahhoz, hogy a konzervatív modernizációs kísérlet leváltható legyen.

Ha ezt megvalósítja a magyar baloldal, akkor létre tudja hozni azt a középosztályt, amely majd anyagilag független lesz ahhoz, hogy ne kelljen klientúra hálózatokba szerveződnie, és képzett ahhoz, hogy megértse a közviták tétjét. És akkor majd a kulturális defetisták is megnyugodnak.

 

 

556 hozzászólás a(z) “Lehet-e, kell-e „álbaloldalizni”?” bejegyzéshez

 1. Bence Peter Marosan

  Az áljobboldalizást továbbra is hiányolom. A Fidesz mint áljobboldali párt felelőssége Magyarország jelenlegi siralmas helyzetében összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint az mszpéé. Az mszp viszont, a Fidesszel összehasonlítva, ezerszer baloldalibb párt minden neoliberális momentummal együtt, mint amennyire a Fidesz jobboldali.

 2. Zoltán Pogátsa

  Írok majd a Fideszről is. Szerintem a Fidesz nem áljobboldali.

 3. Kim Cat

  “A baloldalnak meg kell sokszoroznia a szakszervezetek állami
  támogatását, érdemi jogosítványokat kell nekik adnia, és támogatnia kell
  az ágazati béralkukat.”
  Már csak azért is, mert a szakszervezetek segítenek levezetni azt a feszültséget, ami az emberek többségében óhatatlanul is felhalmozódik, amikor nélkülük döntenek őket erősen érintő kérdésekben..

 4. Gyorgy G. Horvath

  “Rawls azt állítja, hogy az a baloldali, aki olyan társadalmat akar építeni…”

  Ha egy pontos hivatkozási helyet megadnál.

 5. Bence Peter Marosan

  Hát, hogy is mondjam – nekem egy nacionalista, populista, demagóg, népnemzeti-keresztényieskedő mázzal leöntött katyvasznak tűnik az egész, aminek a nyugati típusú konzervativizmushoz épp oly kevés köze van, mint Jézusnak Torquemadahoz. A nyugati típusú konzervativizmus leginkább Edmund Burke, David Hume, Alexis de Tocqueville (esetében vannak viták, de őt leginkább a konzervativizmushoz sorolják be az eszmetörténészek), vagy Michael Oakeshott elvei alapján nyugszik. Ehhez a jobboldalhoz – ami Sarkozynél, David Cameronnál, Angela Merkelnél van jelen (tudom, nekik megvannak a maguk kisebb-nagyobb stiklijeik, különösen Sarkozynek) – azért a Fidesznek hadd ne legyen már köze.
  A Fidesz legfőbb céljai, ahogy azt én ki tudom venni a dolgok állásából, a pénz és a hatalom. Bármi áron. Semmi más.

 6. Na Tibor

  Ami azt illeti, a “legfontosabbak” közül már az első tényközlés sem igaz. Az említett két évszám, 2002 és 2009 környéke között Magyarország matematikából és természettudományból nem változott, szövegértésből viszont javított a PISA eredményén.

 7. Zoltán Pogátsa

  Merthogy az oktatási rendszernek ugyebár némi spétje van eredmények tekintetében. 😉

 8. Na Tibor

  Tehát ha megmérik 2003-ban a 15 éveseket és 2009-ben a 15 éveseket, akik 2001-ben kezdték az általánost, és a 2009-esek jobb eredményeket mutatnak, akkor a 2009-es eredményeket még az első Orbán-kormánynak köszönhetjük. Ja, biztos…

 9. Macskafogó

  Nos, ez egy általad elképzelt baloldali párt (különösen tetszik a rendberakja a MÁV-ot :)). Milyen alapon pont ezek a pontok valósítják meg a baloldaliságot? És honnan veszed, hogy a magukat baloldalinak valló pártok nem törekedtek ezek megvalósítására? Mert ha csak az számít, aki ezeket meg is csinálja, akkor belátható ideig nem lesz “igazi” baloldali párt Magyarországon.

  Ettől még a létező pártok is lehetnek baloldaliak, különösen ha az ellenlábasaikkal hasonlítjuk össze. Lehet kritizálni baloldaliság szempontjából a pártokat, de az álbaloldalizás nem több címkézésnél. És különösen visszatetsző olyan személyektől (gondolok itt Schifferre), akik nem vállalják fel saját pártjuk baloldaliságát.

  Szóval nem, nincs szükség címkézésre.

 10. Minorkavidor

  Csak jelzem, hogy a német szocdemek 1959-ben elvetették az osztályharcot:))

 11. Quercus

  Az úgynevezett magyar baloldal egy rendkívül egyszerű panel mentén működik már 25 éve.
  A nép ostoba, gyűlölködő, rasszista, antiszemita birkák gyülekezete, akik megérdemlik a sorsukat. A demokrácia védőbástyája meg a nagyvárosi tanult, jól nevelt értelmiség, aki az ATV-t nézi, az ÉS-t járatja, és a galamus.hu-t olvassa.
  Na ezzel a mentalitással 100 év mulva sem lehet választást nyerni.

 12. kösz meg vagyok

  Rawls nem pont ezt mondta, de végülis mindegy.
  Ja, és az összetett szavak egybeírandók.

 13. Istvan

  És mondjuk, álkonzervatív, álpolgári?

 14. Ferenc András

  Szép dolog a társadalmi mobilitás gondolata addig, amíg fölfelé mész, amikor azonban a családod süllyedni kezd, akkor már kevésbé vonzó. És nem feledd, komoly értéket képviselnek a családi hagyományok, orvos, ügyvéd mérnök generációk, ezen értékek megtartását vajon fontosnak tartod? És hol marad a kisemberek jogbiztonsága, a kisvállalkozók kiszolgáltatottsága, a slumosodás. Ezek nem baloldali értékek?

 15. Koszper Gábor

  Tök vicces, hogy miután a Fidesz lebaloldalizott mindenkit, aki nem fideszes vagy neonáci, most számon kérik rajtuk, hogy dehát ők nem is igazi baloldaliak. Tényleg? Az MDF is álbaloldal? A liberálisok is álbaloldal? A bal és a jobb Magyarországon rég nem a politikai elvekről szól, hanem arról, hogy melyik szekértáborba tartoznak.

  Én egyébként annak is örülnék, ha az áljobboldali Fideszt legyőzné egy igazi jobboldali párt, ami valóban konzervatív értékeket követ (ami épp a szöges ellentéte az elmebajos ötletelésnek).

 16. KZoltán

  Jól emlékszem, hogy a legfontosabb diverzáns dolog 1990-ben a szociáldemokrácia szétverése volt. Volt vagy három párt is belőle, hogy véletlenül se jusson be egy tényleges a parlamentbe.
  De az is szignifikáns volt, hogy a vitathatatlanul baloldali, és a tényleges baloldaliak körében óriási tekintélynek örvendő Horn Gyula nem alakíthatott egyedül kormányt, sőt még azt sem tudta elérni, hogy a baloldali – valójában keyensianus – Nagy Sándort gazdasági miniszternek nevezze ki.

 17. Gyorgy G. Horvath

  (A MÁV hogy került ebbe az illusztris társaságba?)

 18. Quercus

  Mint pénznyelő automata.

 19. Gyorgy G. Horvath

  A pénznyelő automaták megszüntetése – liberális beütés 🙂 SZVSZ másra gondolhatott. (Attól tartok, hogy a vasút, mint társadalmi-gazdasági kohéziós erő toposzra, de ezt csak sejtem.)

 20. nedudki

  Ez egy nagyon fontos írás szerintem, mindössze annyit tennék hozzá, hogy bár gazdaság- és társadalompolitikailag jogos az álbaloldali jelző, a politika egyébb dimenziói is meghatározzák a bal-jobb felosztást. Igazából talán az a baj, hogy elsősorban szinbolumokhoz, történelmi traumákhoz vagy pusztán OV személyéhez való viszonyulás alapján nevezünk valakit bal- vagy jobboldalinak. Ez nyilván eleg nagy baj, de akkor is így van ma Mo-on. A poszt atlán kicsit arról is szól, hogy ne ezek, hanem a valóban fontos dolgok határozzák meg egy politikai párt vagy szavazói identitását.

 21. TCsT

  a Fidesz az európai jobboldal esszenciája

 22. Kabai Domokos

  1.) Válts egy vasúti jegyet, mondjuk Debrecenbe bankhitel nélkül, pedig akár a mindennapi mobilizáció azok számára is létszükséglet (és jog) lenne, akik nem Budapest határain belül élvezik a tömegközlekedés hozzájuk képest mérhetetlen, bár itt is elégtelen, támogatását. [A “pénznyelő automata” nyegle kifejezéssel a mindenkori illetékes miniszterek (is) csak a tehetetlenségüket akarják elfedni. Csillag István e tekintetben párját ritkította.]
  2.) A főváros és minden nagyváros élete egy héten belül leállna, ha az agglomerációból nem tudnának bejárni az emberek a munkahelyekre. Ez nagyrészt vasúton történik. No, most képzeld el annak az embernek a termelékenységét, munkához való hozzáállását, aki azzal kezdi a hajnalát, hogy a mai, jórészt áldatlan körülmények között zötykölődik a zsúfolt szerelvényeken, illetve távolsági autóbuszokon. Mindennek tovagyűrűző hatása naponta okoz óriási veszteségeket és mérgezi a légkört.
  3.) Próbálj csak Budapestre utazni, a fővárosba, vagy csak a legközelebbi nagyvárosba, Miskolcra például egy abaúji kis faluból és akkor megtudod, hogy ezt hány átszállással, micsoda időráfordítással (és költséggel) tudod megoldani, mert ma kvázi versenytársként sokszor kifejezetten úgy alakítják ki a távolsági autóbuszok és a MÁV menetrendjét, hogy azok ne csatlakozzanak egymáshoz, miközben a létező, valóban kihasználatlan mellékvonalak nagy részét megszüntették, s ezzel párhuzamosan csökkentették a buszjáratok számát. (Hétfőn jöttem Debrecenből Budapestre, mellettem egy Záhony k9örnyékén élő férfival, aki onkológiai kezelésre utazott a fővárosba. Ő mondta, hogy reggel akart indulni, de a hajnali autóbusza egy ideje éppen lekési a nyíregyházáról induló IC-t, az ő állapotában az egyetlen felvállalható, kulturált vasúti közlekedési eszközt. Ezért egy nappal hamarabb kellett elindulnia, Budapesten rokonoknál szállást találnia.) A tömegközlekedési viszonyok miatt a mai Magyarország úgynevezett polgárainak tekintélyes hányada lényegében röghöz kötött, mert a segélyekből, a közmunka-szolgálat ellenértékéből közlekedési kiadásokra sem futja.

  Talán ennyi elég is…#

 23. Gyorgy G. Horvath

  Persze, a MÁV-ról elég 🙂
  (De a kérdésem az, hogy miért az “igazi baloldaliság” kritériumai közé került – ezek egyaránt problémák egy jobboldali vagy liberális számára is.)

 24. moribana

  A fidesz nem aljobboldali, hanem teljes mertekben kadarista, a kadarizmusra jelentekezo hatalmas igenyt maximalisan kielegiti. Es ezzel szinte mindenki jol jar, kiveve azt az elenyeszo kisebbseget, aki a hata kozepere se kivanja a kadarizmust.

 25. Kabai Domokos

  Nem problémák! A társadalmi szolidaritás gondolata hiányzik a felfogásukból, amint azt a magyar viszonyok tökeléletesen példázzák. Ezért is állítható, hogy a rendszerváltást követően a politikai elit, kérészéletű és formális, szavakban megnyilvánuló fellángolásoktól eltekintve, kizárólag a többség rovására, egy egyre szűkülő réteg jólétét szem előtt tartva, rendezte be az országot. Ilyen módon baloldali programot egyetlen politikai erő sem valósított meg, bármit is állított magáról.#

 26. Gyorgy G. Horvath

  Az én kérdésem szűkebb: hogy kerül ide a MÁV, s nem pl. a tömegközlekedés?

 27. Aquinas

  A konzervativizmus fogalmát 1790-es, 1840-es, 1860-as, 1930-as, 1960-es és az 1980 években a baloldal folyamatosan szűkítette. A jelenlegi konzervativizmus egy elvtelen valami, ami le akarja lassítani a baloldal által sürgetett folyamatokat, azonban önálló véleménye nincsen, csak nem akar olyan gyorsan haladni.

  A konzervativizmusba a 18. században belefért a feudalizmus, 1848-ban már nem; 1848-ban még belefért a mérsékelt feudalizmus, 1860-ban már nem; 1860-ban még belefért a kereszténység, 1920-ban már nem; 1920-ban még belefért a nacionalizmus 1960-ben már nem; 1960-ban még belefért a régies protokoll, a gyarmatosítás, ’80-ban már nem. 1980-ban még belefért az antiglobalizációs elszigetelődés, és hogy most mi fog jönni, azt már előre lehet sejteni.

  Tehát az egész jobbközép egy báb, aminek nincsenek elvei, és a végén meg is fog szűnni emiatt.

 28. Kabai Domokos

  Javaslom, olvasd el mindkét válaszomat együtt, s kapcsold össze őket gondolatban. Mást és többet nem tudok erről írni. Szerintem világos az összefüggés, de megengedem, hogy nem voltam – a poszt eredeti szerőjével együtt – eléggé világos.#

 29. Attila Papp

  A hirtévésekel se és az echoval megfőleg nem.

 30. Gyorgy G. Horvath

  Tekintve, hogy némiképp ismerem a MÁV-ot és gondjait – ha elfogadom, hogy okfejtésed megegyezik PZ-éval, akkor már kijelentés lenne a részemről: hibás csak a MÁV-ot említeni.

 31. Tibor Gulyás

  szinte teljes mértékben egyetértek, azzal a kivétellel hogy szerintem az LMP nem meghatározhatatlan objektum, hanem jelenleg az egyetlen(!) olyan párt, ami képes lehet erre a szerepre..
  ez az a párt amelyik a legközelebb áll ahhoz amilyennek lennie kellene egy valóban baloldali pártnak..

 32. peterjosvai

  szépen mondod, az LMP képes LEHET erre a szerepre …
  de ez az, amit az LMP csinál … azt hirdeti, “LEHET” …
  de közben nem szólította meg a társadalmat semmiféle baloldali programmal, sőt, a nagy álbaloldalizás közepette még arra is kínosan ügyelnek, nehogy a jobboldali szavazók elpártoljanak tőlük …

  az LMP egyetlenegy tette az, hogy elítéli Gyurcsányékat, és nem lépett szövetségre (fúzióra Bajnaiékkal), ez tényleg LEHETSÉGESSÉ teszi számukra, hogy e szerepet felvállalják – de tényleg nem nagyon akarják felvállalni .. plusz, a szerep önmagában kevés (szerep, mint médiaszereplések, ahol ezt, meg azt mondanak, mert mondani bármit lehet – a megvalósult, effektív politika az, ami számít, és nem a blah-blah-blah)

  egy valódi pártnak olyan politikája kellene, legyen, amely mindeki számára érthetőe le van írva, egy explicit policy formájában, úgy, hogy az számonkérhető is legyen mindene setben, amikor az adott párt valamit tesz, vagy akár csak mond is …

  az LMP-t eredetileg erre alapították, erre a koncepcióra, hogy policy, és nem pártpolitizálás ..
  de még nem sikerült felnőniük ehhez a feladathoz …

 33. peterjosvai

  ahogy mondod, a poszt pontosan erről szól, hogy a politika, amit egy párt képvisel, és ténylegesen meg akar valósítani, tehet egy pártot baloldali párttá … és nem az, hogy ha Orbán jobb, akkor ő bal, és viszont … 🙂

 34. Tibor Gulyás

  ezt én nem így látom, szerintem inkább a társadalomban vannak enyhén szólva is túlzó elvárások, szóval sokkal inkább a szavazók nem nőttek még fel a demokráciához..
  az LMP egy kitűnő párt nyugat-európában is tökéletesen megfelelne, de nálunk sajnos messiásvárás van..

 35. László Kovács

  T. szerző!
  Ez nem egyszerűen egy jó írás.
  Remek összefoglalása a “bal” ideológiai-teoretikus zavarainak, és, ha jól értem, kiút-keresés is.
  (Vagy inkább nem a kiút, hanem a visszatalálás a balos önmagunkhoz?)
  Amit írsz, az kiinduló pontja lehetne a “bal” önmeghatározásnak. Vagyis a keresztény-konzervatív, a liberál-szociális, és az újdonsült populáris-nemzeti politikai ideológiáktól való világos és egyértelmű elhatárolódásnak.
  Egyszersmind egy új társadalompolitikai stratégia kiinduló pontja is lehetne. (Pl. a szakszervezetek, mint a munkavállalói érdek-lobbik megerősítése).

  Úgy tűnik, egy hullámhosszon vagyunk, most már csak az a kérdés, van-e még értelmiségi réteg ugyanezen a hullámhosszon?
  üdv

 36. dancingteeth

  Elnézést, de úgy érzem, hogy van itt egy kis probléma a logikádban. Sosem állítottam, hogy az LMP identitása maximálisan kiforrott, konstans valami lenne, de melyik párté az teljes mértékben? Még a nagyok (helyesebben régiek) is permanensen változnak a politikai igények, vagy igényeik/céljaik szerint. Annál viszont sokkal komplettebb a helyzet, mint azt sokan lefestik. Ennek oka pedig véleményem szerint az, hogy az LMP-t a hagyományos 100 évvel ezelőtti bal-jobb 1D tengelyen próbálják elhelyezni, így viszont a tényleges, modern politikai térben elfoglalt helyét nem tudják egyetlen szakaszként a idevetíteni, így anomáliát vélnek felfedezni benne.
  A Jobbik-LMP közt billegő, nem is annyira kis létszámú szavazókat jobboldaliként nevezed meg. A Jobbik esetében azt kell látni, hogy a párt gazdaságpolitikailag nagyon is klasszikus baloldali szocialista, társadalmi kérdésekben változóan konzervatív, radikális jobboldali, vagy éppen nagyon enyhén liberális mondjuk a Fidesszel szemben (pl. a nők helyzetét illetően). Azok az emberek, akik inkább az első szempontot, és a 25 éves politikai kultúrával való szakítást tartják fontosnak, de az utóbbi csoportba tartozó témák esetében bizonytalanok, azok esetében teljesen logikus, hogy lehetőségként tekintsenek mindkét pártra. Ehhez nem kell az LMP-nek identitásügyileg kétfelé tenni a szépet, kizárólag önmagát adnia.

 37. VGZS

  – Egyetértek azzal, hogy ostorozni kell a baloldalt, ha nem követi inherens értékeit
  – Válasz a címre: nem kell! NAGYON NEM értek egyet a fideszes, bigbrotheres (Orwell) tempójú, stigmatizáló, lejárató kifejezések beégetésével. Ettől csak fél lépésre van a “cigánybűnözés” sulykolása. Nem gondolom, hogy egy komoly elemzőnek be kellene szállnia ebbe a ringbe.
  – Nem csak formailag, tartalmilag sem értek egyet az “álbaloldalizással”. A felsorolt 10 pontos kritériumlistának a balodal (MSZP, SZDSZ, most DK, EGYÜTT-PM) -részben tetteivel, részben szándékaival- jelentős részben megfelel:
  Ad1) Baloldali politikusok szinte minden nyilatkozatukban, hangsúlyozzák hogy a “cigányprobléma” -> szegénységprobléma. Az egykulcsos adó, a minimálbér adókedvezményének eltörlése ellen első perctől kezdve tiltakoztak
  Ad2) Nem gondolom, hogy a múltba révedéssel a “piaci narratívát” (?) helyeznék szembe. Sokkal inkább a progresszív politikusok (Károlyi, Bibó, Nagy Imre) melletti kiállást,
  Ad3) Sztem semmelyik kis, nyitott gazdaságú ország nem mondhat le a külföldi tőke befektetésekről! Hova utaznának a MÁV-val az emberek, ha nem lennének komoly, nagy nemzetközi cégek az országban? Az autópályák építésének erőltetésére pedig éppen ezeknek a cégeknek a bevonzása miatt volt szükség. Most hogy itt vannak, jöhet és kell is a vasútfejlesztés,ezzel abszolút egyetértek.
  Ad4) A baloldal -bár a 2008-as válság miatt mindenütt megszorított- messze nem vitt végbe akkora rombolást és forráskivonást az oktatásban, mint Orbán. Nem beszélve az értelmiség (romkocsmákban busong) és a bölcsész/közgazdász/jogász szakmák megbélyegzéséről. A Gyurcsány (Bokros)- féle (5e Ft-os) önrész rdsz is inkább vállalható volt, mint a mostani többszázezres tandíjak a néhány 100 államilag finanszírozott helyhez képest ezeken a szakokon, mely utóbbi helyekre nyilvánvalóan csak az elit gyermekei tudnak bekerülni.
  Ad5) Lsd Ad1, a baloldal 2014-es programjában egyértelműen kiállt a többkulcsos adórendszer mellett!. Az átláthatóbb közbeszerzésekért Gyurcsány és Bajnai is többször kiállt és voltak próbálkozásaik. Fidesznél ez deklaráltan fel sem merül ! (Segíteni kell a hazai tőkés réteg kialakulását… persze csak ha mi barátunk!)
  Ad6) A szociálpolitikában is a válság beálltáig a normatív, segítő szándék volt jellemző és sokáig ellenálltak a (szélső)jobb munkáért segélyt szólamainak.
  Ad7) Lsd Ad3 vége
  Ad8) Lehet, hogy anyagilag nem támogatták eléggé a szakszervezeteket, de a mostani totális korporatív bedarálás (kilóra megvevés) helyett, azért még léteztek egyeztető fórumok, ahol még érdemi vita és döntések voltak. De egyetértek itt sok teendő lenne!
  Ad9) Ez szépen hangzik, de elég semmitmondó. A minimálbér adómentessége közelebb volt ehhez, mint a mostani helyzet.
  Ad10) Nem értek egyet ezzel sem. A magyarországi liberális gondolkodás (SZDSZ) Solt Ottiliától kezdve Iványi Gáborig mindíg is kiállt az elesettek megsegítése, felemelése mellett. A kevesebb államot akaró magyar liberálisok soha nem voltak szegényellenesek!

  Összefoglalva: ne stigmatizáljunk feleslegesen.

 38. Ferenc Csorba

  Nem olvasta el figyelmesen amit írtam és ézert olyasvalamire válaszol amit én nem írtam. Én NATO tagsásgrol irtam, nem a NATO muveleteirol. Az vitathatatlan, hogy az Amerikaiak (a NATO mint szervezet kevesbe) szornyu dolgokat kovetett el. Az oroszok is, (Grozny lemeszarlasa) tehat itt egyik fel se angyal. Tehat a NATO es EU tagsag a lakossag kivansagara tortent. Ezt nevezik az oroszok terjeszkedenek, az oroszokat az Amerikaiak altal elkovetett borzalmak sokkal kevesbe zavarjak mint az uj EU es NATO tagok csatlakozasa.

 39. Ferenc Csorba

  Tehat az amerikaiakat es a NATO-t lehet szidni, mert az igaz hogy szornyu dolgokat kovetnek el (az amerkaiak inkabb, a NATO kevesbe). De akkor bujik ki a szog a zsakbol, ha ezt szidalmazast az orosz erdekek tamogatasara es elomozditasara hasznaljuk fel. Oroszorszagot meg Amerikanal is egy nagyobb bunok terhelik.

 40. Ferenc Csorba

  Megneztem mar. De ettol meg nem lettem oroszparti.

 41. István Tamasi

  Nem arra gondoltam, hogy attól oroszpártivá válik.
  Én azt vontam le Oliver Stone művéből, hogy az USA imperializmusa mennyire totális, mennyire mértéktelen. Az oroszok imperializmusa hagyományosan a környező országokra korlátozódik.

 42. Bálint László Hatfaludy

  Ez is benne van a pakliban.De minden hülyeség végiggondolható. Még a végén az is kiderülhet, hogy a Kristályéjszaka megrendezésének hivatkozási alapját képező párizsi gyilkos merényletet is a cionista világhatalom szervezte meg, azért hogy az SA felhasználásával elindítsa náci Németországot az elvesztett világháborúhoz és a Holokauszt borzalmaihoz vezető úton, mert csak így vált lehetővé Izrael állam megszületése.Hiába, a CION BÖLCSEI stb. stb..

 43. Csonka Imre

  Hülye vagy csak nem forogsz!

 44. János Rudolf

  Gábor ez hülyeség! Kifosztjuk az arabokat, akik küzdenek ez ellen. Persze megértem, hogy nehéz lenne megérteni, sőt belátni, hogy parazita életünk van.. inkább meséket gyártasz a jó arabról és a rossz arabról (pont mint a nácik is a jó cigány rossz cigány, vagy “ismerek egy rendes zsidót is” logikája alapján)
  Bődületes, hogy mára mennyire NINCS értelmiség (lassan már mutatóban se)

 45. BObama Hungary

  Vágó úr!
  Most a gyász ideje van. A baromságait tartsa meg magának!

 46. baki

  Oh noes…persze, az iszlám és kulturmarxista ágyasaik szerint a dzsihád oka mindig a kufár

 47. baki

  Édes Istenem, ez már nem is hülyeség, hanem árulás!

  Összesen volt 70-80 év tűzszünet a dzsihádban és a sok idióta számára az elég volt, hogy mindent elfelejtsenek.

 48. János Rudolf

  NINCS “terrorizmus”, háború van. Így “terrorista” sincs, csak katona van. Az a háború oka, hogy mi “fehér” (kapitalista = pénz az isten) emberek MESTERSÉGESEN NYOMORBAN tarjuk az arab (iszlám) világot, akik ez ellen (végre!) lázadnak.
  Persze ezt NEM mondhatjuk így bele a mi népünk arcába (hisz mi tényleg ilyen szemét emberek lennénk???) a valóság HELYETT tehát “terroristázunk”

  Arabok fognak győzni és mi fogunk veszíteni!
  Egyszerűen mert ők igaz ügyet szolgálnak így hitük is van hozzá, mi pedig szemét ügyért küzdünk és még önmagunknak is hazudozunk.
  Tudom, hogy mindez kurvára fáj, ám mivel ez a valóság szokjatok hát hozzá.

 49. gmihaly

  A konteók (szül.:összeesküvés-elméletek) leugatásának “haladó hagyománya” sokaknál még most is hat. De nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Ez a fórum pedig nem bíróság, ahol bizonyítási teher van, hanem közösségi média.

 50. Ampelfrau

  Tehát úgy állítsuk meg a terrorizmust, hogy meg több ilyen vallású embert hívunk Európába? Akik nem terroristák, csak lenézik a nőket, csak erőszakolnak, csak savat löttyintenek az őket visszautasító feleségjelölt arcába, csak szemetelnek, csak szétdobálják az adónkból nekik vett ételt es vizet, csak ürülékhegyeket hagynak az érintetlen mobilvécék mellett… ühüm, remek terv. Hát ha ettől nem tör ki az emberekben a boldogság, amiért a pénzünk és a biztonságunk után most már a családtagjaink életét is veszélyeztetik az ittlétükkel, akkor semmitől..

 51. Bálint László Hatfaludy

  Válaszként a hozzászólásomra reagálóknak az ún. összeesküvési elméletek és azok “leugatása” régi módszer a politikai csatározásokban, Egyébként az agitátorok (politikai kortesek) és prédikátorok (hit kortesei) között nincs különbség: minden témát felkapni, ami révén igazolható, hogy az ÁLTALAM képviselt ideák a LEGTÖKÉLETESEBBEK,aki ezzel nem ért egyet az pedig az emberiség söpredéke, Sátán ivadéka stb. stb. mikor hogy

 52. Attila Attila

  akkor simogasuk meg szegények buksiját , nehogy már a maradék szarok rosszul érezzék magukat…

 53. Jerome

  Egyszerű. Ki kell toloncolni mindenkit aki európából aki nem európai aztán kész. Aki nem hajlandó elmenni azt kivégezni.

 54. polly

  ezért!

 55. wereko

  Irány a Közel-kelet komám !!! Vár az új haza .

 56. Motyobábi

  ááá, ő csak beszélt a gyíkemberekkel. azok mondták. belül. mélyen. ott laknak. mikrochippel juttatta be őket a chemtrail. 😀

 57. Jerome

  A háborúban katonák harcolnák katonák ellen. Itt civil ártatlanok haltak meg. Tehát Terrorizmus. Te meg egy menjél a drága ISISedhez és nyald őket körbe. Ja, h a területük szélénél agyonlőnének. Idióta.

 58. Tóth Árpád

  “Kifosztjuk az arabokat”

  Te fogalmatlan soha nem tankoltál még? Úgy kifosztjuk őket hogy a sivatagban sípályát építenek maguknak a nagy csóróságukban!

  A parazita meg te vagy . Meg a segélyért ideáramló ingyenélő “menekültek”. Akik remekül röhögnek rajtunk , mert vannak ilyen hozzád hasonló agyamentek akik a malmukra hajtják a vizet. Belőletek táplálkoznak, akik a sötét fejükből képtelenek kilátni.

  “Bődületes, hogy mára mennyire NINCS értelmiség”
  Még szerencse ha te a magadfajtát tartod annak!

 59. Tóth Árpád

  “Egyszerűen mert ők igaz ügyet szolgálnak így hitük is van hozzá”
  Finoman próbálok fogalmazni. Anyád!

 60. Emanuel Goldstein

  Hülyegyerek,téged még nem zártak elmegyógyintézetbe?
  Annak idején a Mandineren is aktívan toltad az agyhalott kontentet,látom azóta sem fejlődött annyit az orvostudomány hogy adjanak neked valami gyógyszert amitől megjön az eszed.

 61. Tóth Árpád

  Vágó Gábor!
  Egy dolgot ne felejts el! A gyilkos állatok már nem frissen érkezettek hanem remekül integrálódtak voltak. Mint amilyeneket szépen vizionáltál mikor a “menekültek” buksiját simogattad.
  A mészárlás oka pedig egyszerű és semmilyen háttér nincs mögötte, bárhogyan is próbálod magyarázni. Egyből kiderült mikor Allahu Akbart” üvöltve gyilkoltak. Pusztuljon aki nem muszlim!

 62. Szabó Emma

  Kedves Vágó Úr! Teljesen egyetértek azzal amit ír. Az pedig a honi közállapotokat példázza, hogy miféle kommentek érkeztek. A terroristák Magyarországon már győztek. Orbán-Bakondi emeli a terror szintet, ami nyilván nem a magyarországi iszlám terroristák ellen szól, hanem a magyarokat akarja terrorizálni, félelemben tartani. Azt akarja elérni, hogy a higgadt beszéd és gondolat árulás legyen. Gondolom azon könnyedén átlép a rezsim, hogy a terroristák franciák voltak, és nem bevándorlók. A bevándorlók pont ezek elől menekülnek Európába, mint ahogy a családom ifjabb tagjai a magyarországi zsarnokság elől menekültek Európába.

 63. EuDave

  És pontosan mi alapján akarod eldönteni valakiről, hogy európai-e, vagy sem? Nevetséges ez a felvetés. Gondolom mindenkinek 4 generációra visszamenőleg kéne bizonyítania a családjáról, hogy európai. És aki nem, annak belepecsételik az útlevelébe. Aztán meghurcolják, majd elvesztik az állampolgárságukat, végül táborokban kivégzik őket. Tényleg, ez a múltkor is milyen jól működött.

 64. Szuperpocok

  Nem minden arab muzulmán terrorista, de minden arab terrorista muzulmán.

 65. Kázmér István

  És mi van, ha EZ a támadás már válasz arra, ami a nyugati világ által az iszlám térségben élőket éri? Mi van, ha a terrordámadások bosszú a franciák, angolok, amerikaiak, oroszok okozta szenvedésekért?! Mi van, ha az egész iszlám radikalizmus, Afganisztán orosz megszállása óta védekező reakció a “keresztények” az iszlámot érő fegyveres támadásaira? Hány százezer muszlim áldozata van a térség lángba borításának?! Akkor semmi nem igaz a tények ismerete nélkül, csak a cikkecske szerzőjének saját kútfőjéből fakadó fantazmagóriákra építő agyalgásból…

 66. Emanuel Goldstein

  Még a vér se száradt fel a halottak után,bazdmeg,de te már mosdatnád a söpredéket,”nehogy félreértsük mi történik valójában”?

  Segítek,ha nincs semmiféle bevándorlás,se illegális,se legális,akkor nincs csődbe ment multikulti,nincs No Go zóna,nincs párhuzamos társdalom,NINCSENEK RADIKÁLISOK,NINCSENEK TERRORCSELEKMÉNYEK.
  Azért nincsenek,mert nincsenek muszlimok.
  Teccikérteni?
  Ellenben fogadj be ellenőrizetlenül,kontroll nélkül százezernyi muszlimot,akiről senki sem tudja ki fia borja,hagyd őket végigcsörtetni fél európán,szard le a saját határaidat,törvényeidet,mindenféle humánus balfasz ideológiára,elvekre,meg olyasmikre hivatkozva,amikről hírből sem hallottak a befogadottak,várd meg amíg elegen lesznek ahhoz hogy MEGOLDHATATLAN PROBLÉMÁT JELENTSENEK akár egy Német/Franciaország kaliberű hatalomnak is,aztán arasd le a gyümölcsöket,a terrort,a halált,a félelmet.
  Aztán hogy nyugodtan aludj kezd el kenegetni a szart,mentegetni a menthetetlent.

 67. Emanuel Goldstein

  Mindennapi orbánozásunkat add meg nekünk ma…
  Hatékony gyógyszereket lehet már kapni a paranoiára,tessék utánanézni!

 68. János Rudolf

  Momentán mi több arab nőt és gyereket ölünk naponta, mint ahogyan az araboknak férfit sikerül(?) tőlünk havonta.. jah, ha a mi zsoldosaink ölnek akkor az nem terrorizmus – kicsit nem farizeus álláspont?

 69. l l

  Zseniális cikk!Ha egy populista politikus ezzel a menekülthullámot okolja,azt szidni kell.Ha a lakosság sok tagja áldozattá válik és radikalizálódik azokat is le kell majd cserélni.Ha valakinek a gyereke lesz egy terrorcselekmény áldozata,akkor fogadjon örökbe helyette muszlim menekült gyerekeket.Ökör vagy bazmeg!

 70. János Rudolf

  hamarosan itt is ugyanaz lesz mint ott (veszteni fogtok) – akkor meg minek?

 71. Emanuel Goldstein

  “Veszteni fogtok”..ja,te meg majd az űrhajódról végignézed az egész murit mi?
  Idióta.

 72. János Rudolf

  aki az elnyomás és a kifosztás ellen lázad, az mindig igaz ügyet szolgál (jah, hogy te most rossz oldalon vagy? )

 73. Emanuel Goldstein

  Sokkal rosszabb az ökörnél.
  Konkrétan egy kártevő.

 74. Tarpi

  Kedves Goldstein működik az évszázadok alatt a rothchildok, goldsteinek, sorosok által kiagyalt, uszítsd össze az ellenfeleidet technika.

 75. János Rudolf

  veszthetsz a félelmeid szerint is (azaz ki leszel írtva) és veszthetsz úgy is, ahogyan én mondom: ráébredsz, hogy szemét vagy és megjavulsz
  az első verzióba beledöglesz, az enyémet esetleg túl is élheted..

 76. Arlenor

  Ne etesd a trollt.

 77. l l

  Sajnos vannak gyógyíthatatlan betegségek.

 78. Emanuel Goldstein

  Baromarcú,téged ugyanúgy fognak kardélre hányni,mint azokat akik nem kérnek az elmebeteg ideológiájukból,azt hiszed majd neked megkegyelmeznek?
  Látom az agyhalál lábon is kihordható.

 79. János Rudolf

  te nem fogadsz be senkit se – a gyárakba kellenek melósok

  a helyedre mert te lusta is vagy és drága is vagy (kevés rajtad a haszon)

 80. Nailtrail

  Ne zavarjon a nagy nyugatgyűlöletedben, hogy Párizs előtt egy nappal iszlamista öngyilkos merénylők tucatnyi síta muzulmánnal végeztek Bejrútban. Az iszlám terror áldozatai döntő többségben muszlimok, butaság ez a szerecsenmosdatás.

 81. Emanuel Goldstein

  És egy ilyen idegi alapon leszázalékolt lúzernak,mint amilyen te is vagy,vajon mi haszna van?
  A resztlihez tartozol te is fajankó,öleld kebledre ezt a sáskahadat,aztán zokogj bele a kispárnádba mekkora sötét fasz voltál amikor az asszonyodat erőszakolják a gyerekeid előtt.

 82. János Rudolf

  neked NINCS gyereked, az arabnak van
  te kipusztulsz (ömagadat pusztítod ki) akkor meg nem mindegy ki költözik a te üres helyedre?

 83. János Rudolf

  ? írtál valamit kiscsákó?

 84. Emanuel Goldstein

  Nyugodj meg,engem lesz aki eltemet,én gondoskodtam róla,amúgy nevetséges,szánalmas a negatív szaporulattal jönnöd,amikor az annak az ideológiának is köszönhető,amiknek te is a híve vagy.

 85. l l

  Röviden-kétnevű vagy.Hosszan napi 5 imádkozás mellett analfabétán mit dolgozna?Csinál egy halom hülyegyereket akit megtanít,hogy a fehér lányok csak a szórakozásukra vannak és azt tehetnek velük,amit akarnak.Tee meg,ha buzi vagy -akkor ledobálnak a tetőről a pároddal együtt.Nekik pofázhatnál a toleranciáról.A bicskájával megtolerál azt nézhetsz.

 86. Emanuel Goldstein

  Talált,süllyed mi,butuska?
  Emlékeim szerint 3 gyereked van ugye?

 87. János Rudolf

  te most a félelmedet akarod rám sózni
  de ha félsz BIZTOSAN vesztes (fenn már írtam)

 88. Csaba Varga

  Az ISIS-t ne nevezzük sem iszlámnak, mert azzal ellentétesen cselekszenek, ezek nem muszlimok, hanem emberalatti véglények, akik muszlimokat és nem muszlimokat egyaránt gyilkolnak, valamint mecseteket és templomokat egyaránt rombolnak.
  És nem állam, nem ország, hanem terrorszervezet. Több mint 40 muszlim ország van, olyanok mint Egyiptom, Törökország, Egyesült Arab Emirátusok, Omán, Katar, Indonézia, Malajzia, Marokkó, Azerbajdzsán, Irán, stb… ezek mind iszlám államok, vagy iszlám országok. De az ISIS nem ilyen. Az ISIS által elfoglalt területek Iraknak és Szíriának a részei. És remélem miharabb újra a szíreké és irakiaké lesz a saját országuknak a most még az ISIS által megszállt része.
  És nem is kalifátus. Az utolsó kalifátus az Ottomán kalifátus volt. Attól, hogy valaki kinevezi magát kalifának még nem válik azzá. Attól, hogy én kinevezem magamat az USA elnökének még nem leszek az.

 89. Balázs Várvizi

  Szerény véleményem szerint a terrorista férgeket ki kell írtani. Annak, hogy terrorcselekmények történjenek egy országban, annak pedig lehetőleg az esélyét se kell megadni.

  Az illegális bevándorlókat (mint potenciális terroristákat) nem kell gyűlölni, félni se kell tőlük, de beengedni se kell őket. Maradjanak szépen ott ahol vannak, tőlünk minél távolabb, és a saját házuk táján oldják meg a saját problémáikat, ne ránk terheljék. Nem Európa feladata, hogy pátyolgasson egy barbár népséget, olyanokat, akik emberként se tudnak viselkedni, elmaradott kultúrában élnek és ráadásul nem is igen akarnak se beilleszkedni, se dolgozni, se alkalmazkodni hozzánk, csak a baj van velük. Az ilyenek maradjanak tőlünk távol, és nekik is így lesz jobb.

 90. János Rudolf

  ez kit érdekel?
  csak az a fontos, hogy olcsón és jól dolgozzon
  te olcsó sem vagy és keveset is tanultál, tehát NEM vagy jó dolgozó

 91. János Rudolf

  talán akkor neked sem kéne naponta kirabolnod őket – máris nem kéne rettegned..

 92. Nátrium-tioszulfát

  Most te tényleg egy ilyen egybites idiótának magyarázod a következményeket? Csillogó szemekkel nézné végig az általad lefestett helyzetet. Ez volt a “múltkor” is, nem igazán háborodott fel rajta a társadalom, hogy embereket gyűjtenek be valamilyen velük született tulajdonság alapján és teszik őket marhavagonokba.

 93. János Rudolf

  a mi zsoldosaink többet ölnek arab gyereket és nőt, mint az ő hőseik közülünk férfit – ki is akkor a terrorista?

 94. János Rudolf

  nem ideológia öli a gyerekedet – hanem a saját butaságod

 95. Csaba Varga

  Ezek a terroristák annyira muszlimok mint a Lord Resistance Army keresztény. A vallásra hivatkoznak, de azzal ellentétesen cselekszenek, annak a tanításit tagadják meg minden tettükben.
  A Nyugat valóban háborús bűncselekményeket követett el több muszlim országban az elmúlt 15 évben. De a muszlim országok és vezetőik inkább a békét választják a háború helyett. Ahogyan a lakosságuk is békében akar élni, és dolgozni, hogy családját eltarthassa, a gyermekeit felnevelhesse. Irakból, Szíriából, Líbiából pont az ISIS elől menekülnek az emberek.

 96. Csaba Varga

  Tagnap nemcsak Párizsban, hanem Bagdadban is gyilkoltak a terroristák. Igaz, ott “csak” 18 ember sikerült megölniük.
  Viszont van egy jó hír is a tegnapi nap hírei között: a kurdok elvágták az ISIS Szíriát és Irakot összekötő utánpótlási vonalát.

 97. Csaba Varga

  Mindenki terrorista, akik ártatlanokat, civileket, gyermekeket gyilkol. Vallástól, etnikumtól, származástól függetlenül.

 98. Szabó Emma

  Látom, a magáé ma elgurult.

 99. Balázs Várvizi

  Ugyanmár. Az hogy emeljük a terror elleni készültséget, az nem arról szól, hogy félelemben élnénk vagy hogy gyűlölnénk őket. Hanem arról, hogy legyünk felkészültek egy esetleges támadásra, sőt lehetőleg előzzük ezt meg. Nagyon helyes, ha törekszünk arra, hogy lehetőleg ne kelljen ilyesmivel számolni. Az elővigyázatosság kifizetődő. Mi ezekből a lépésekből egyszerű emberként szinte semmit sem fogunk észlelni.

  Szó nincs semmiféle félelemről. Mi nem az USA vagyunk, nem vagyunk agyhalott emberek akik mindenféle tömegmanipulációnak felülnének. Mi magyarok, akik valaha a törököket is kiűztük az országból, szembe néztünk a perzsákkal, az oroszokkal, a németekkel… ugyan mondja meg valaki, mi félni valónk van? Hagyjuk már… Megtanultuk a történelemből, hogy az idejövő idegen népektől túl sok jót nem várhatunk (néhány kivételtől eltekintve). És ha ezeket kívül lehet tartani, főleg a romboló, barbár népségeket, az a legjobb és legegyszerűbb.

 100. Zka77

  te mit szívtál, én is olyat kérek…

 101. Zka77

  A közelkelet évezredek óta lángban áll, kicsit rövidlátó vagy.

 102. János Rudolf

  csak kihagytam az agymosodát.. (szemét muszlimok terrorizálják ártatlan franciát)

 103. Zka77

  hogy te mekkora primitív barom vagy bazmeg, pont mint a terroristák

 104. János Rudolf

  akkor azok a francia vadászgépek akik most is naponta arabokat bombáznak terroristák?

 105. Zka77

  Kár, hogy mást is kihagytál, pl az észért történő sorbanállást.

 106. János Rudolf

  mondod te, aki az előrerágott csontot kínálgatod.. :))

 107. Zka77

  Hazug buta szar vagy, ki mondta, hogy “több ilyen embert hívjunk ide”? Csak te.

 108. Szabó Emma

  “Mi nem az USA vagyunk, nem vagyunk agyhalott emberek akik mindenféle tömegmanipulációnak felülnének. ” 🙂 Igaza van. Azok azt hiszik, hogy jártak a Holdon.

 109. Hrossagaukur

  Gábor, értelmes, visszafogott, de jelenlegi helyzetben teljesen adekvát okfejtés, gratulálok hozzá!

 110. Kalmár Lajos

  én vagyok a hibás

 111. Hrossagaukur

  A fórumból ítélve elérik céljukat a terroristák: mindenki megőrül, mint késő este a vendégek 80 %-a egy kocsmában sok szesz után. Hála istennek legutóbb is láttam 20 %-ot, akit részegen se lehetett megőrjíteni.

 112. Sixhundred

  Mit javasolna egyébként Vágó Gábor?
  Mert az jó dolog, hogy mindenki szívecskés Eiffel tornyokat oszt meg a fácsén, de ettől nem lesz kisebb a terrorfenyegetettség.
  Sajnos az a helyzet, hogy a muszlimok között terroristák vannak. A többség természetesen mérsékelt, de terroristák vannak köztük, akiket nem taszítanak ki maguk közül, nem adják fel őket a rendőrségnek, eljárnak a radikális prédikátorok szeánszaira, stb.
  Szóval hiába álmodik Vágó Gábor békéről, akármilyen intézkedés lesz, MINDEN KIBASZOTT MUSZLIMOT érinteni fog.
  És ez nem fog nekik tetszeni.
  És hiába ágál V.G. az előítéletek ellen, ha meglátok egy fejkendős v szakállas-szörös sötétpofájú muszlimot, akkor arra gondolok, hogy bazdmeg a testvéreid most gyilkoltak meg több, mint száz embert a szomszédban, és lehet, hogy a haverod is a gyilkosok között volt.
  És minden normális ember így viselkedik, mert az előítéletek evolúciósan bedrótozott félelmek, amikre minden normális embernek szüksége van a túlélés miatt.
  Azért van előítélet, mert ha egyszer engem egy tigris megtámadott és a bőrömet éppenhogy megmentettem, akkor nem alapozhatok arra a következő alkalommal, hogy az a tigris éppen erőszakos volt, a következő majd biztosan kedves és békés lesz.
  Szóval ha az előítéletek ellen akarsz harcolni, Vágó G, IDIÓTA VAGY, és az összes libsi kollegáddal együtt alkalomadtán majd mosolyogva és fegyvertelenül mentek a tigris elé. Amit akkor kaptok majd, az a tiétek lesz.

 113. Magyarmarha

  Majd minden országban elterjed az orbáni politika és Európa népe boldog lesz! Éljen! 🙁

 114. Sixhundred

  az a 20% nyilván kedves szóval gondolja lecsítitani a muszlim terroristákat. Sok sikert hozzá…

 115. artupku

  A terrorista férgeket kiírtani, legalábbis teljesen eltüntetni nem lehet…

 116. Sixhundred

  talán magukat kereszténynek, zsidóknak vagy ateistáknak vallók követik el a terrorcselekményeket? muszlimok ezek mind, b+.
  Hiába mondják a mérsékelt muszlimok, hogy “ez nem az iszlám”, ha egyszer ők hívják meg és pénzelik a szélsőséges prédikátorokat, ha nem adják fel ezeket a férgeket a rendőrségen, ha nem taszítják ki őket maguk közül.

 117. artupku

  A cél más…oda azért megyünk, hogy próbáljuk visszaszorítani a teroristakat, betegmegszallott harcosokat és valóban, néha (ez most durva lesz) van “járulékos veszteség”, vannak civilek akik roszkor voltak rossz helyen… de ezzel ellentétbe ezek Európába nem haborúzni, nem katonákat likvidálni jottek, hanem kizárólag PUSZTÍTANI, bármilyen “látszólagos” ok nélkül, hogy minèl több civil embert lemészároljanak…

 118. Sixhundred

  És akkor mi van?
  Most velük vagy vagy velünk?

 119. Sixhundred

  Szabó Emma, akkor dumálj majd így, ha a te fiad vagy a lányod hal meg egy terrortámadásban. Gondolom, a vaáaszod akkor az lesz, hogy még több szendviset viszel szegény muszlim menekülteknek.

 120. János Rudolf

  ez NEM Orbán politikája – a franciák bombáznak naponta most is arab nőket és gyerekeket..

 121. Sixhundred

  igen ,most megvilágosodtam.
  Még jobban szeretem a muszlimokat, mert pár közülük való kinyírt egy csomó embert, akik az én közösségemből valóak.
  Ez egy adekvált válasz, valóban.

 122. Blondy2

  “Aki azt nézi, hogy miként lehet a gyűlölködést és a terrort megállítani, az megoldás útján van. ”
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  De okos, mint aki tudja a választ! De meg már nem adja, mert ő sem tudja – mégis hogy??? – egy ilyen barbár néppel szemben? Megkérni őket szépen , vagy leülni velük tárgyalni -jaj fiúk ejnye – bejnye ilyet nem illik csinálni?

 123. János Rudolf

  az NE zavarjon, hogy nekik NEM az a céljuk mint amit Vágó Gabi hisz
  mi naponta kifosztjuk és még bombázzuk is őket – simán csak törleszteni akarnak

 124. János Rudolf

  talán ha nem bombáznánk őket le naponta, nem ölnének a franciák is arab nőket és gyerekeket – szerinted változhatna a helyzet?

 125. Tóth János

  Erre mindenképp válaszolni kell, és a legjobban szerintem azzal lehet megelőzni a muszlimellenes tevékenységeket Európában és azon belül Franciaországban, ha az EU + USA + aki még nem szeretne kimaradni most azonnal összeraknak egy totális túlerővel, saját zászló alatt végrehajtott inváziót az IS ellen, módszeresen felszámolják az egész kuplerájt, a vezetőket pedig felnégyelve nyilvánosan kifüggesztik a szociális médiában.

  Természetesen nem a vétlen menekülteknek, bevándorlónak és áttért európai muszlimoknak kell felelniük ezért, de minimális szociálpszichológiai ismeretekkel belátható, hogy valószínűleg ők fognak, ha az emberek nem látják, hogy példát statuálnak a valódi agresszorokkal. Azt is meg kell előzni, hogy a belpolitikai opportunizmus rátelepedjen erre a témára, mert ha nincs elirányítva a valós felelősökre a jogos düh és megtorlási vágy, akkor ezzel hatalomtechnikailag nagyot lehet kaszálni és szinte biztosan meg is fogja játszani minden jelentősebb politikai szereplő.

 126. Sosem Tudunk Semmit

  [nem értek egyet azzal, amit feljebbi kommentekben írtál, de ezen a hozzászólásodon hangosan elkezdtem nevetni, és még a könnyem is kicsordult] Egyébként azt gondolom, hogy a muszlimok között többségben vannak a mérsékeltek (ha úgy tetszik, a szürke zóna), akivel elképzelhető és működőképes lehet az egymás mellett élés. Állítólag 1,5 milliárd ember vallja magát muzulmán vallásúnak, ebből kb. 10-13% síita, akik ugye a radikálisabbak vagy radikalizálódásra hajlamosabbak. Elképzelhető, hogy nem az összes síita tartja helyesnek azt, hogy öngyilkos merénylőként embereket öljön, hanem mondjuk (ez totális hasra-ütés) csak 5%. Ha ez a tipp akár csak érintőlegesen megközelíti a valóságot, az is kb. 7.500.000 olyan embert jelent elméletileg (és persze az egész világon szétszórva), aki az olyan nézetkülönbségek feloldására, mint pl. hogy ő nem hisz a szekularizált államban, illetve az emberek egyenlőségében, képes háborúzni, vagy terrorista cselekményeket végrehajtani… Nekem úgy tűnik, hogy a menekültek többsége onnan menekül, ahol ilyen emberek kerültek hatalomra/maradtak hatalmon.

 127. Hrossagaukur

  Ritka vendég errefelé kocsmákban a radikális terrorista….

 128. MaMumus

  János Rudolf! Mi???? Mi bombázzuk? Kikérem magamnak! Ha muszlim és muszlim között lehet különbséget tenni, akkor “minket” se vegyél egy kalap alá!
  Ha a keresztény emberek megítélésében lehet általánosítani, akkor hogyan lehet különbséget tenni muszlim és muszlim között?

 129. Attila Beke

  Nagyon egyszerü: oda kell baszni egy atomot es akkor kuss van legalabb 70 evre. Japanoknal müködött.

 130. Kalmár Lajos

  MESTERSÉGESEN NYOMORBAN

 131. Kalmár Lajos

  a kifosztott arabok

 132. Emanuel Goldstein

  Ha ez igaz lenne te,meg a kölkeid is már ezerszer kínhalált haltak volna….

 133. Kalmár Lajos

  kifosztott arabok

 134. Kalmár Lajos

  aha, jancsika rudika

 135. Emanuel Goldstein

  Ennek a debilnek hiába magyarázol,egyrészt klinikai eset,másrészt küldetéstudatos,ráadásul mérhetetlenül ostoba is,pár éve rendszeresen csinált magából hülyét tucatnyi fórumon,úgy tűnik hiányzik neki a törődés.

 136. Szabó Emma

  Kedves Sixhundred! Nem emlékszem arra, hogy libát őriztem volna magával. Sajnálom, hogy a fia, vagy a lánya odaveszett egy terrortámadásban. Indulat ellen igyon egy pohár vizet.

 137. Emanuel Goldstein

  Hülyegyerek,az arabokat évtizedek óta a sajátjaik fosztják ki,nézd már meg Dubait,Kuwaitot,Katart, a Szaudiakat,aranyból van a budi,gyémántból az égig érő torony,a szomszédban meg döglenek halomra az egyszerű arabok,muszlimok százmilliói rettegnek,akik ellen az előbbiek által finanszírozott terrorszervezetek viselnek irtóhadjáratokat,mondvacsinált okokkal.

 138. Emanuel Goldstein

  Bocsánat,nem én vonok párhuzamot OV direktívái,meg a tegnap esti mészárlás között,készséggel elhiszem hogy a DK fanatix heti taggyűlésén a keringő dervis kisugárzásának nehéz ellenállni,de ha az ATV-drágabulgárúr-kálmánszolga trió helyett a valósággal is tetszik érdemben foglalkozni,talán kevésbé lesz megterhelő elviselni a kritikát a nettó butaságáért cserébe,amit idekommentelt.

 139. Jasso Judit

  Nem azért tették, hogy gyűlölethullámot indítsanak el.

 140. Emanuel Goldstein

  Na,már csak a holokausztozó liberálidióta archetipusa hiányzott.

 141. Zsolt Pálóczi

  hogy mekkora egy idióta állat vagy, komolyan… ezt nem tudtam szebben kifejezni

 142. Kékavian

  Usa által szervezett zsoldosok az Isil miért pusztitaná el??? A nató nyugateurópai katonái is közelkeleten bombáztak ez azért van….ugy gondolják ott is itt is az ártatlanokért elérik azt hogy a népek egymásnak essenek és végre kitőr az a nagyon vágyott 3 vh ami már megy csak sutyiba.

 143. Emanuel Goldstein

  A nyugat európai terrorszervezetek (IRA,ETA,RAF stb) “elnémulása” óta terrorcselekményeket döntő részben muzulmán radikálisok hajtanak végre,ezeket az eseményeket véglegesen felszámolni nem lehet,de az események elterjedtségét csökkenteni,illetve a hatékonyságukat tompítani lehetséges,egyszerűen kontroll alá kell vonni,meg kell állítani az illegális bevándorlást, folyamatos és szigorú megfigyelés alá kell vonni a másod,harmadgenerációs betelepültek leszármazottainak radikalizációját,illetve azokat a személyeket akik ezeket a folyamatokat elősegítik,vallási vezetőket,szélsőséges muzulmán politikai szervezetek agitátorait..
  Hogy ez a demokrácia csorbításával jár,nyilvánvaló,ellenkező esetben készülhetünk,hogy az egyre inkább fokozódó terrorhelyzet aláássa,felszámolja,elpusztítja a törvényeket,a rendet,a keresztény európai civilizációt.
  Nyilván nem ma,nem holnap,de a folyamat meglepően gyors lesz,és nem lesz belőle visszaút.

 144. jandera

  Pedig sok országban így van, itthon is Horthy kinevezte magát kormányzónak, és lám…

 145. Élhetőbb Magyarországért

  Azért gyilkoltak mert az iszlám egy gyilkos fekély.

 146. Emanuel Goldstein

  Látom már itt is megalapoztad az ostoba sületlenségeiddel a negatív hírnevedet.
  Nem való neked a politika rudijani.

 147. Demokratikus Koaláció

  te azért kommentelsz mert egy köcsög vagy

 148. Robert Giay

  nem, ok meg akarjak szallni Europat es a primitiv, agressziv kecskeb..szo vallasukat rakenyszeriteni az europaiakra , ahogy mindig is tettek es ahogy most is nyiltan vallaljak ezt a celjukat.

 149. Demokratikus Koaláció

  ez a cikk kurva nagy hülyeség, pedig nem is olvastam

 150. Emanuel Goldstein

  Tudod kiktől félek igazán?
  Nem a terroristáktól,azoknak legalább egyértelmű,nyilvánvaló indítékaik,cselekedeteik vannak,félelmeim a hozzád hasonló,agymosott idiótáknak szólnak,veszélyesebbek vagytok a jóléti konzumidiotizmusba belehülyült,belelustult átlagpolgárokra nézve mint egy tucatnyi Jihad John.

 151. jandera

  Látom, ezt onnan tudod, hogy mondták. Érdekes, hogy hiszel a terroristáknak.

 152. Robert Giay

  ….Es ha beakarnak torni eroszakosan az orszagainkba -ahogy teszik is- akkor gyerekestol, nostol a hadseregnek kotelessege , hogy vegso esetben lelojje oket, megvedve a MI gyerekeinket, szeretteinket, az orszag lakossagat es a jovonket a pusztitastol,tomeggyilkossagtol, eroszaktol es anarchiatol amit magukkal hoznak. ezek mast nem ismernek. Nem valok Europaba es minden eszkozzel meg kell akadalyozni, hogy bejohessenek. A gyerekeik, asszonyaik sem kulonbek, mar a gyerekeiket is gyilkolni tanitjak az iszlam neveben a pingvinnek oltozott noik meg ugyanolyan eroszakosak mint a ferfiak.

 153. Robert Giay

  te hulye vagy Jancsika?? Ki rabolja ki oket Magyarorszagon?? Ok rabolnak, pusztitanak, tornek be hazakba, lopjak el a termest az utvonalon ahol kozlekednek, teleszarva, buszokat, vonatokat, palyaudvarokat es rettento mennyisegu szemetet hagyva maguk utan. Akapott eteleket eldobaljak mert nem eleg jo nekik , a kapott ruhakbol tabortuzeket raknak….Ezek allatok. Te meg takarodj elmebeteg idiota…

 154. Wendriner Piroska

  Merkel egy hónapja még azt tanácsolta a németeknek, hogy a szélsőséges muzulmánokkal beszélgessenek a bibliáról, az majd segít.

 155. László Szabó

  Ezek szerint a terroristák elég sok Bakunyint olvastak.

 156. Wendriner Piroska

  Még egyetlen muzulmán vallási vezető sem nyilatkozott a médiának arról, hogy az ISIS meg a többi terrorszervezet nem iszlám, és megtagadják velük a közösséget.

 157. Emanuel Goldstein

  Rudolfjancsika senkivel sincs,ő legfeljebb magán kívül van.

 158. Robert Giay

  te biztos attertel ezeknek a szemeteknek a kecskebaszo, pedofil,primitiv allat Mohamed altal alapitott vallasara. Mas magyarazatot nem latok a betegseged okara nezve…

 159. László Szabó

  A cikket a szerzőnek egy rossz gimnazistakori emléke inspirálta.

 160. László Szabó

  Nem fizetek elő az Átlátszóra, mert nem akarok még ilyen sok anarchista cikket olvasni.

 161. Tímea Kovács

  Jaj Istenem! Nem minden magyar keresztény! Tehát a magyar-muszlim reláció nem indokolt. Másrészt: a muszlim vallás választható vallás, ami azt is jelenti, hogy ezt az ördögimádó vallást nem kötelező folytatni, bármikor ki lehet lépni a szektából, főleg itt nyugaton. Aki nem lép ki, az valószínű egyetért a szekta alaptörvénykönyveivel.

 162. Tímea Kovács

  😀 😀 Az idiótának álcázott, de jól megkent nyanya merkel!

 163. Tímea Kovács

  olvasgatni kellene és rájönnél, hogy az isis tagok állnak a legközelebb az iszlám alaptankönyveiben meghatározott embertípushoz, Mohamed sátánhoz. https://drive.google.com/file/d/0BwoeeNbc6cjDQWVpaWhHc0tLYXc/view

 164. Chaim Ofanaim

  Ez mondjuk pont Londonban van.

 165. László Szabó

  Meg kommunistát.

 166. Tímea Kovács

  Hát ja, biztosan védekeztek akkor is mikor Granadát szállta meg az iszlám vagy minket.

 167. Tímea Kovács

  Csaba tisztában vagy az iszlám “vallással”? vagy csak beszélsz róla? https://drive.google.com/file/d/0BwoeeNbc6cjDQWVpaWhHc0tLYXc/view

 168. Kormos

  Bármekkora idióta állat is, technikailag tökéletesen igaza van. Nem lenne valami emberséges dolog, az tény, de hatásos lenne, mert a muszlimok körülbelül az ilyen dolgokból értenek, másból nem. Tetszik, vagy sem, az okostelefonok ellenére azok az emberek a középkorban élnek most, ezért középkori eszközökből értenek. Oroszországban példának okáért azért nincsen muszlim terrorizmus, mert amint elkezdődött volna, brutális eszközökkel léptek fel, vallási vezetőket fejeztek le, villámgyorsan lerohanták a csecseneket, stb. És összességében véve mindenki jól járt így, a terrorizmus azonnal megállt, mert látták, hogy nem mennek vele semmire, sőt, gyakorlatilag a saját vezetőiket nyiratják ki vele, a csecsenek ma kultúrnép és így tovább. Az atombomba sokkal kevésbé pusztító eszköz, mint ami a köztudatban él, úgyhogy nyugodtan el lehetne pukkantani egy-két nukit úgy, hogy 50-70, de maximum 100 civil áldozatnál ne legyen több, de egy rakás terrorista porrá váljon, de a sokk lenne akkora, hogy leállnának azonnal. Persze ennyi civil áldozat is kurva sok, illetve én sem díjaznám, ha olyan alapon kéne meghalnom, hogy ahol gyalulnak, ott hullik a forgács. DE tulajdonképpen lehetek még én is civil áldozat, csak nem egy nyugati nukié, hanem egy muszlim merénylőé, úgyhogy összességében véve nem volnék biztos benne, hogy Attila Beke akkora marhaságot mond.

 169. Tímea Kovács

  Ha azt gondolod, mint Vágó, hogy ennek nem volt köze az iszlám “valláshoz”, akkor adok olvasnivalót! Hithű muzulmán az isis, akik magukra vállalták a párizsi terrorista akciókat. https://drive.google.com/file/d/0BwoeeNbc6cjDQWVpaWhHc0tLYXc/view

 170. Sosem Tudunk Semmit

  Ezzel már egyet tudok érteni! Kicsit olyan ez, mintha egy adott autóból minden x. felrobbanna, ezzel 4 ember halálát okozva. Egy ilyen helyzetben kézenfekvőnek tűnik a válasz, hogy ennek az autónak a behozatalát minden országban betiltják, vagy rigorózus ellenőrzés alá vonják. Nyilván sokkal összetettebb, amikor emberek életéről kell dönteni, de egy állam felelős a közrendért és a közbiztonságért (valójában ennek a kettőnek a biztosítása szerintem a legfontosabb az emberek jóléte szempontjából), de amikor ilyen magas a rizikó, tényleg be kell vezetni bizonyos óvintézkedéseket. És pontosan ragadtad meg azt, hogy attól, hogy még valaki nem radikális, nem zárható ki, hogy a leszármazottai, rokonai, barátai azok, vagy azokká válhatnak – elvárható, hogy egy civilizált elveket valló muzulmán közösség ezeket az elemeket kivesse magából, kvázi saját hatáskörben megoldja a problémát, megelőzve az idegengyűlöletet. Viszont mivel ebben sajnos nem lehet bízni, valamilyen módon mégis kvázi őrködni kell efelett… hogy ez ténylegesen hogy tud megvalósulni úgy, hogy ne az ellenkező hatást érje el (=maga az ellenőrzés ténye/az azzal esetenként járó megaláztatás radikalizáljon), nagyon nehéz kérdés.
  Közben találtam egy táblázatot az utolsó 14 év terrortámadásainak áldozatairól és elkövetőiről: http://www.economist.com/news/europe/21678511-how-europe-has-become-more-vulnerable-terrorist-attacks-what-parisu2019s-night-horror – a cikk közepe felé van, sajnos külön nem linkelhető.
  Olvastad Houellebecq-től a Behódolást?

 171. Kormos

  Előítéletekre nincs szükség a túléléshez, és összességében véve egy rakás evolúciós maradványra nincs szükség a túléléshez. Ezek olyan korokból maradtak vissza, amikor még nem volt elegendő agyi kapacitásunk ahhoz, hogy komplexen elemezzünk és logikusan értelmezzünk helyzeteket. Ma már a túlélésünk gátjai ezek az evolúciós maradékok, gyakrabban visznek minket életveszélyes helyzetbe, mint ha meghaladjuk őket és logikusan gondolkozunk. Arról nem is beszélve, hogy a muszlim terroristákat konkrétan pont az előítéleteiknél fogva lehet dróton rángatni, és akkora idiótaként megtartani, amekkorák, illetve kisebb arányban más evolúciós maradványoknál és primitív ösztönöknél fogva. A jelenlegi világban a jelenlegi biológiai – többek közt agyi – sajátosságaink között a túlélést legelsősorban a logikus gondolkodás és az ösztönökön való uralkodás szolgálná, ha az emberek hajlandóak volnának ilyesmire.

 172. Kormos

  Az arabok már a középkorban is gyerekek és nők mögé bújtak, most is azt teszik. Nagyon jó marketingfogás iskolák tetejére telepíteni aknavetőket – a la palesztinok például – aztán a bombázás után mutogatni a halott gyerekek fényképeit, hogy mit csináltak a “mocskos zsidók”. Aki ahol arab nőket és gyerekeket bánt, az az esetek merem állítani 75%-ában muszlim férfi, további 15%-ban pedig vagy a mögöttük álló fegyveres muszlim férfit akarja elintézni / attól megvédeni magát, vagy maga a nő/gyerek rohan felé fegyverrel/bombával. Így körülbelül 10%-ra teszem annak a mértékét, amikor tényleg érheti szó a ház elejét a nyugati – adott esetben francia – ember esetében. És még az sem lehetetlen, hogy túlbecsültem.

 173. Patonai Ádám

  Automatizálásról te sem halottál még.

 174. Éva Tóth

  Tímea Kovács: Ez a szöveg viszont minimális műveltséget sem mutat! Mi az hogy “választható vallás”, sőt szekta és ördögimádó?? A keresztény vallások is választhatóak, vannak köztük szekták is , azt nem tudom melyik ördögimádó, de a szekták közt biztosan van. A muszlimok (a radikálisok és robbantgatók ezzel nem törődnek) szerint Jézus próféta volt…. nem az övék, de annak nevezik. Úgyhogy nem ártana egy kis műveltség és tájékozottság, a tragikus eseményektől eltekintve is.

 175. Éva Tóth

  Tímea Kovács: “Mohamed sátánhoz”? Ha még démonokat is emlegetsz, azonnal megállapítható, melyik keresztyén szektához tartozol..)))

 176. Emanuel Goldstein

  Sajnos még nem olvastam,ellenben Pokol Béla,Európa végnapjai c. tanulmányát igen.
  A demokráciának,ebben a formájában egyelőre bizonytalan időre befellegzett,MI FOGJUK KÉRNI,hogy kurtítsák meg azokat a jogainkat amikhez évek óta hozzászoktunk.

 177. Szabó Emma

  Galileit meg hithű katolikusok égették el. Akkor öljünk meg minden keresztényt? Tímea Kovács, olvasson még, még, még. Kegyed a célcsoportja ennek a terror akciónak. Kezdetnek Vágó Gábort is olvashatja, mondjuk értelmezve.

 178. Kormos

  Nem állsz valamiféle gyógyszeres kezelés alatt?

 179. Szabó Emma

  Nem minden ember terrorista, de minden terrorista ember. Irtsuk ki őket?

 180. bolcsesz

  Egyébként a tigrises hasonlat sántít, mivel róla tudod találkozás nélkül is, hogy veszélyes, és vigyázni kell vele. Ellenben nem állhatsz így minden muszlimhoz.:)

 181. tesz-vesz

  “A terroristáknak egy célja volt a látszólag értelmetlen erőszakkal: iszlámellenes hangulatot provokálni ”

  ez volt a terroristák célja? tessék mondani akkor miért nyilatkozták, hogy azért tették, mert Franciao. is részt vesz az ISIS elleni akciókban? a cél a bosszú. a válaszcsapás
  a terroristáknak CSAK JÓL JÖN a bevándorlás, hisz ezzel lekötik a hatóságokat, több potenciális terrorista tud bejutni ELLENŐRIZETLENÜL Európába, TÖBB terrorista lehet majd a 2.-3. generációs bevándorlókból is.
  ilyen buta írást is ritkán lehet olvasni. nem is kéne ilyennek lennie szerintem ezekben a modern, felvilágosult időkben. ez már a 21. század, könyörögöm, lehet gondolkozni! nyugodtan lehet szabadon véleménytnyilvánítani, vagy esetleg lefizetett “ösztöndíjassal” van dolgunk a szerzőke esetében?

 182. Gábor Steiner

  Istenem, mekkora egy sötedelem vagy…mielőtt hülyeségeket írsz, olvass már egy kicsit utána, hogy Oroszországban mennyi merényletet hajtottak végre csecsenek az elmúlt években! A teljesség igénye nélkül megosztok veled egy párat: “2010. március 29-én a Park Kulturi és Lubjanka metróállomás szerelvényein hajtottak végre öngyilkos merényletet, melynek közel 40 ember esett áldozatul.

  2011. január 24-én a Domogyedovo Reptéren öngyilkos támadó ölt meg testére erősített robbanószerkezettel 37 utast és sebesített meg 120 embert.

  De említhetnénk a 2000-es évek első felébe, a II. csecsen háború miatt, megszaporodott robbantásos akciók sorát, az ország központjában, a fővárosban. Kiragadva néhány ilyen eset:

  2000. augusztus 8-án, Moszkva belvárosában a Puskin téren elkövetett robbantás, mely 13 halálos áldozatot követelt és legalább tízszer annyi sérültet.”

  2004. február 6-án az Avtozavodszkaja metróállomásnál egy fiatal iszlám szélsőséges robbantotta fel magát, 41 ember halálát okozva és 134 embert megsebesítve.

 183. tesz-vesz

  Erre mindenképp válaszolni kell és szerinted öntsük még olajat a tűzre.

  nem felelős az iszlám bevándorló politika, nem felelős a francia titkosszolgálat, rendőrség, nem felelős az elnök? vajon akkor is lett volna merénylet, ha a franciák nem támadják az ISIS-t?

 184. Kormos

  Ebben az esetben ma is tanultam valamit, bár pont a 2000-2004-es intervallumot nem kellett volna megemlíteni, mivel pont akkor volt feladat ezeket megállítani.

 185. tesz-vesz

  ezt az idézetet azért rakjuk a törökgáborok mellé a polcra, a többi semmitmondó csekély értelműek mellé.

  “Lehet, hogy csak jobb alkupozíciót szeretne, lehet, hogy csak blöfföl, lehet, hogy csak ijeszteget. Lehet. De más is lehet.”

 186. Maugli

  Abból a szempontból igaz, hogy “jól jön nekik a bevándorlás”, hogy több ügynököt tudnak könnyen átjuttatni a határokon, de nagyon sok embert vesztenek vele, akik egy “minden muszlim terrorista, egy darab se jön be ide” Európai hozzáállás esetén ott maradnának, és építenék az Iszlám államot, mert nem lenne más választásuk, sőt, ha gyűlölködést látnának a másik oldalról, nagyobb eséllyel értenének egyet a radikálisokkal. Ergo a fokozódó gyűlöletből az ISIS profitálna. Az írás több helyen ferdít, de az alapvető gondolatban van igazság. Persze mindig egyszerűbb azt mondani, hogy a másik teljesen hülye, és nekiállni szidni egymást, mint végiggondolni azt, amit mond.

 187. tesz-vesz

  “már a középkorban is gyerekek és nők mögé bújtak”

  ez melyik háború is volt?

 188. tesz-vesz

  tökéletes komment, csak az a baj, hogy ezek az idióták ránk szabadítják a tigriseket. ránk, mi tudjuk hogy veszélyesek, de ők és európa döntéshozóit ez nem érdekli.

 189. tesz-vesz

  ezek már most is elég radikálisak:
  https://www.youtube.com/watch?v=KFKl_FxWFOk
  https://www.youtube.com/watch?v=WKe885Vr-kA

  pedig még hol volt a párizsi terror!

  “ottmaradnának, és építenék az Iszlám államot”

  vagy harcolnának ellene, mert szírek…… Assad besorozná őket, azért 80%-90%-ban csak férfiak jönnek.
  majd te szerzel nekik nőket? tudod milyen szociológiailag egy galeri felépítése, kikből állnak? a nőtlen korcsokból.
  dehát ha mégis, és? építsék, majd ha atomot kezdenek el építeni, akkor megszórjuk őket. majd ha veszélyt jelentenek ránk, akkor érdekelhet minket.
  kicsit úgy érzem azért jelentősen propagandisztikus a médiában a tálalásuk, 30 éves brutális videókkal, képekkel, amiket a kdnp-sek is megosztanak a facebookun. rétvári bence volt ez pl.
  nem vesztenek vele sok embert amúgy, ezek szírek. nem bírják azt a szintet.

  “Az írás több helyen ferdít, de az alapvető gondolatban van igazság”

  és melyik az az alapvető gondolat? beszéljünk már konkrétumokban.
  nem kéne túlbecsülni a szinte analfabéta terroristákat:
  “A terroristáknak egy célja volt a látszólag értelmetlen erőszakkal: iszlámellenes hangulatot provokálni, ezzel radikalizálni a mérsékelt muszlimokat. ”

  na persze. machinálnak, tisztában vannak ennyire a dolgok pszichológiájával..
  nem pedig csak sima bosszú.
  hagyjatok már a hülyeségeitekkel, túl sok könyvet olvastatok túl hülye szerzőktől.

 190. Zsolt Pálóczi

  Az a helyzet, hogy egy tollvonással ezt nem lehetne elintézni. Tuti nekik is van atomfegyverük. Ebből egy totális káosz lenne. Én egy gyalogos tisztítóhadjáratnak vagyok a híve, persze ott valószínűleg sok katona esne áldozatul.

 191. Gábor Steiner

  Ez nem tanulás kérdése…

 192. Csaba Varga

  Várom már mikor vezetik be itt Európában a zsidótörvényeknek megfelelő muszlimtörvényeket.
  Az ne zavarjon téged, hogy 1,6 milliárd muszlim él a Földön, ebből 50 millió Európában. Legnagyobb arányban nem a nyugati országokban, hanem a Balkánon és a Kaukázusban.
  A muszlim országok többségével a Nyugat jóban van, vagy éppen a szövetségesünk.
  Amelyikkel nem vagyunk jóban, azokat vagy szankciózzuk, vagy bombákkal megszórtuk az elmúlt 15 évben.
  Az ISIS pedig terrorista szervezet és nem ország, nem állam. És régió muszlim országai harcolnak ellene.

 193. Csaba Varga

  Akkor 1400 éven keresztül, beleértve a kalifátusokat is rosszul tudták mi az iszlám? Akkor a 20. sz. végéig, az 1980-as évekig, az al-Kaida létrejöttéig nem is létezett iszlám, mert emberek milliói, beleértve a kalifátusok lakosságát és vezetőit is másban hittek?
  Arról nem is beszélve, hogy a muszlim vallási vezetők elítélik az ISIS-t és a többi terrorista szervezetet:

  2006-ban az Ammani Nyilatkozatban több mint 500 muszlim vallási vezető
  jelentette ki, hogy mi számít az Iszlám vallás részének, és a
  terrorizmus megszegi az iszlám vallás törvényeit.

  Az Iszlám Konferencia Országai (OIC), a Muszlim Világ Liga és az Arab Liga elítélték a terrorizmust és az ISIS-t.

  Tavaly az ISIS miatt a Letter to Bagdhadi címmel nyilt levelet írt több
  mint 120 muszlim vallási vezető, amelyben elítélik az ISIS és a
  terrorizmust.

  Az aláírók között ott van a szunnita iszlám legrangosabb vallási
  intézménye, a kairóai al-Azhar Egyetem és Mecset vallástudósai, a
  legnépesebb arab ország Egyiptom főmuftija, a világ legnépesebb muszlim
  országának Indonéziának 2. legnagyobb vallási intézménye a Muhammadiyah
  intézmény vezetője, vagy Afrika legnépesebb muszlim országának,
  Négériának muszlim szellemi vezetője. Indonéziától Marokkóig az egész
  iszlám világból + az olyan országokból is, ahol jelentős muszlim
  bevándorló népesség él: USA, Anglia, Franciaország, Belgium.

  A “Council on American Islamic Relations (CAIR)” az amerikai médiában
  jelentette meg és a szándéka nemcsak az IS-hez szólni, hanem elsősorban a
  potenciális amerikai csatlakozókhoz, hogy a levelet elolvasva
  meggondolják megukat és mégse csatlakozzanak az IS-hez.

  Novemberben Ferenc pápa az isztambuli nagymuftival közösen fohászkodott a
  Kék mecsetben, majd utána a sajtótájékoztatón elítélték a terrorizmust
  és az ISIS-t.

  Decemberben a kairói al-Azhar Egyetem és Mecset (a szunnita iszlám
  szellemi központja) rendezett konferenciát, ahol 100 ország több mint
  700 vallási vezetője (keresztény és muszlim közösen) ítélte el az ISIS-t
  és a terrorizmust.

  Szintén decemberben a siíta Irán is rendezett egy vallási konferenciát,
  ahol 72 ország 550 vallási vezetője ítélte el az ISIS-t és a
  terrorizmust.

  Idén januárban Mekkában rendeztek vallási konferenciát, amelyen elítélték az ISIS-t.

  A Charlie Hebdo merénylet után szintén elítélték a muszlim a vallási
  vezetők a merénylőket (még a C.H-t elítélők is elítélté a merénylőket,
  mondván a lapot betiltani kellene és nem pedig megölni az újságíróit).

  Sőt, még a Hamasz meg a Hezbollah is elítélte a C.H. merénylőit.

  Idén szeptemberben több mint ezer indiai muszlim vallástudós
  csatlakozott ahhoz a vallási rendelethez, amelyben iszlámellenesnek
  minősítették az ISIS-t.

 194. Jerome

  Mivel nem lehet ránézésre megkülönböztetni h melyik terrorista és melyik nem, neked lenne jobb ötleted? Inkább ők mint mi.

 195. Csaba Varga

  Dehogynem, csak úgy látszik ezekről te nem értesültél (mondjuk a magyar sajtó ezzel nem foglalkozik, de ott az internet, amelyet tájékozódásra is lehetne használni mielőtt az ember vaktába nyilvánossá kürtöli a tudatlanságát és butaságát).
  Indonéziától Iránon és Szaúd Arábián át Marokkóig muszlim vallási vezetők elítélik az ISIS-t és a többi terrorista szervezetet:

  2006-ban az Ammani Nyilatkozatban több mint 500 muszlim vallási vezető
  jelentette ki, hogy mi számít az Iszlám vallás részének, és a
  terrorizmus megszegi az iszlám vallás törvényeit.

  Az Iszlám Konferencia Országai (OIC), a Muszlim Világ Liga és az Arab Liga elítélték a terrorizmust és az ISIS-t.

  Tavaly az ISIS miatt a Letter to Bagdhadi címmel nyilt levelet írt több
  mint 120 muszlim vallási vezető, amelyben elítélik az ISIS és a
  terrorizmust.

  Az aláírók között ott van a szunnita iszlám legrangosabb vallási
  intézménye, a kairóai al-Azhar Egyetem és Mecset vallástudósai, a
  legnépesebb arab ország Egyiptom főmuftija, a világ legnépesebb muszlim
  országának Indonéziának 2. legnagyobb vallási intézménye a Muhammadiyah
  intézmény vezetője, vagy Afrika legnépesebb muszlim országának,
  Négériának muszlim szellemi vezetője. Indonéziától Marokkóig az egész
  iszlám világból + az olyan országokból is, ahol jelentős muszlim
  bevándorló népesség él: USA, Anglia, Franciaország, Belgium.

  A “Council on American Islamic Relations (CAIR)” az amerikai médiában
  jelentette meg és a szándéka nemcsak az IS-hez szólni, hanem elsősorban a
  potenciális amerikai csatlakozókhoz, hogy a levelet elolvasva
  meggondolják megukat és mégse csatlakozzanak az IS-hez.

  Novemberben Ferenc pápa az isztambuli nagymuftival közösen fohászkodott a
  Kék mecsetben, majd utána a sajtótájékoztatón elítélték a terrorizmust
  és az ISIS-t.

  Decemberben a kairói al-Azhar Egyetem és Mecset (a szunnita iszlám
  szellemi központja) rendezett konferenciát, ahol 100 ország több mint
  700 vallási vezetője (keresztény és muszlim közösen) ítélte el az ISIS-t
  és a terrorizmust.

  Szintén decemberben a siíta Irán is rendezett egy vallási konferenciát,
  ahol 72 ország 550 vallási vezetője ítélte el az ISIS-t és a
  terrorizmust.

  Idén januárban Mekkában rendeztek vallási konferenciát, amelyen elítélték az ISIS-t.

  A Charlie Hebdo merénylet után szintén elítélték a muszlim a vallási
  vezetők a merénylőket (még a C.H-t elítélők is elítélté a merénylőket,
  mondván a lapot betiltani kellene és nem pedig megölni az újságíróit).

  Sőt, még a Hamasz meg a Hezbollah is elítélte a C.H. merénylőit.

  Idén szeptemberben több mint ezer indiai muszlim vallástudós
  csatlakozott ahhoz a vallási rendelethez, amelyben iszlámellenesnek
  minősítették az ISIS-t.

 196. Jerome

  Ohoho. Azok nem olyan gyerekek mint amik nálunk vannak. Egyetlen 8 éves ISIS tanonc durván kivégezne téged egy 1v1-ben. Teljesen más világ.

 197. Csaba Varga

  Magyarország mint állam Horthy előtt is már létezett több mint 900 éve és Horthy csak átvette a meglevő állam irányítását.
  ISIS vagy Iszlám Állam nevű ország soha nem létezett. Szíria keleti és Irak északi részein (amelyeket az ISIS 2014 nyara óta megszállva tart) számos birodalom osztozkodott, köztük több kalifátus is, de egyiknek sem volt semmi köze ahhoz, amit az ISIS képvisel.
  Arról nem is beszélve, hogy az ISIS az egykori kalifátusbeli emlékeket, mecseteket, mauzóleumokat is elpusztítja, és a muszlim lakosságot is gyilkolja.
  Ráadásul az ISIS működése sokkal jobban hasonlít egy szicíliai vagy orosz maffia működéséhez mint egy valódi államhoz.
  Vannak valódi iszlám országok, és egyik sem akar pusztítani és rombolni, hanem inkább szövetségben vannak vagy a Nyugattal, vagy Oroszországgal, vagy Kínával.

 198. Jerome

  Azért egy arabot elég könnyű megkülönböztetni egy európaitól.
  És igen, tekintve h most is kb 3. v 4. genereciósok voltak a támadók a simán van-e legalább egy európai felmenőd nem számít.

  Nem gondolom h minden arab terrorista, és h minden szír ISIS tag. Azonban elég ha csak 1000ből egyetlen egy az és meg van a baj. Kár kockáztatni.

 199. tesz-vesz

  “tuti nekik is van atomfegyverük.”

  bazz, nem kéne másokat ostobázni, van atomfegyverük??? és?? feladják a postán???
  van fogalmad mekkora költség, és technikai szint kell célbajutattatni egy atombombát? most pl amikor orosz és jenki vadászgépek is vannak ott. dehát a magyarok őrzik pl szlovéniát is emiatt.

 200. tesz-vesz

  jó ez, ugyanis nem minden tigris támad meg.

 201. Csaba Varga

  Az FBI, CIA és Interpol adatai cáfolják amit írsz.
  Sajnos vannak a muszlimok között is szélsőségesek és terroristák. Ha nem lennél ennyire buta és tudatlan, és a netet a pornózás helyett tájékozódásra használnád, akkor tudnád, hogy a muszlim országokban az elfogott terroristákra halálbüntetés vár.
  Ha nem hiszel nekem, akkor nyugodtan menj ki Szaúd Arábiába, Iránba, Egyiptomba és nyugodtan mondogassad, hogy terrorista vagy és embereket gyűjtesz ártatlan nyugatiak lemészárlására. Ha igazad van, akkor hősnek fognak tartani. Ha nekem van igazam, akkor a hatóságok halálra ítélnek.
  Nagyon könnyű a neten mások ellen uszítani és 1,6 milliárd embert bűnbakká nyilvánítani, mert nincs a szavaknak következménye. Ha olyan nagyfiúnak érzed magad, akkor próbáld ki a valóságban, hogy igazad van-e.

 202. bolcsesz

  Ennek semmi köze ahhoz, amit mondtam. Azt mondtam, mindegyik veszélyes, és vigyázni kell vele, ez pedig nem igaz a muszlimokra –> a hasonlat nem helytálló.

 203. Bendegúz Vaszilij

  De ki mondja azt meg biztosra hogy nincs terrorista a migráncsok között ? legalább 1/3 kiképzett lehet. Ki vállalja az elmulasztott intézkedésekért a hamis jóhiszeműségért felelősséget ? A mi országunk éber szerencsére, jó és biztonságos országban élünk !

 204. Csaba Varga

  Amennyi gyűlölet van benned mások iránt, simán beléphetnél az ISIS-be. Oda pont az ilyen gyűlölködéssel teli levő tudatlan és buta embereket keresik.
  Az ISIS-nek pont annyi köze van az iszlámhoz, mint a Lord Resistance Armynak a kereszténységhez (csak erről itt Európában keveset hallunk, mert az LRA fekete Afrikában tömeggyilkol).

 205. Csaba Varga

  Az iszamofóbia egyik vezéralakjától, Bill Warnertől idézni elég necces és ciki. Ő az alapokkal sincsen tisztában.
  A muszlim készítette videó a saját civilizációjukkal kapcsolatban (ahogy ők látják):

  http://www.youtube.com/watch?v=w09IhM2BiD0

  Ez az Iszlám civilizációs tudományáról szóló 3 részes doksifilm:

  http://www.youtube.com/watch?v=qL41gX0fJng

  Ez pedig európaiak által készített rövid reklámfilm az iszlám világ
  tudományos dolgait bemutató tudományos angliai kiállításhoz, amelyben
  Sir Ben Kingsley játsza a híres tudós al-Jazari (áldzsázári) szerepét.

  http://www.youtube.com/watch?v=JZDe9DCx7Wk

  Az, hogy Bill Warner és hívei nem ismerik Alhazent, al-Birunit,
  Avicenna, Averröes, al-Khwarizmi, stb… az egyedül Warnert és híveit
  minősíti. Főleg az internet korszakában, amikor a könyvtárakat sem kell
  ehhez bújni, mert a netet rengeteg minden megtalálható ezzel a
  témakörrel kapcsolatban.

 206. Zsolt Pálóczi

  Tudtommal, de segíts ki ha hülyeséget beszélek, jó pár aktatáska atombomba tűnt el. Erre céloztam, nem pedig interkontinentális rakétákra atomtöltetű fejjel. De ezt a társalgást be is fejeztem.

 207. Ferenczi Erika

  Ez is egy elmélet. Azonban nagyon érdekes, hogy: Nahát, de jól jött ez most, pont jókor a politikusoknak! Ahogy anno szeptember 11-ről kiderült azért egy s más, nehogy még itt is kiderüljön. Nekem ez rohadtul büdös. Most meg lehet lépni azokat, amiket egyébként nem lehetett volna, megvan a kellő indok.

 208. Kormos

  Szerintem úgy kábé mindegyik, amiben arab részt vett, de a fejemben konkrétan a keresztes hadjáratok voltak. Amúgy jól megragadod a lényeget.

 209. Kormos

  Szerintem úgy kábé mindegyik, amiben arab részt vett, de a fejemben éppen a keresztes hadjáratok voltak, amikor ezt leírtam. Akkor elég sok gyereket küldtek harcba a keresztények ellen.

 210. Csaba Varga

  És kikre akarod az atomot ledobni? Az ISIS által megszállva tartott civil lakosságra? Mert akkor te még tömeggyilkosabb leszel, mint az ISIS. Vagy az USA által az Assad rezsim ellen támogatott szélsőségesekre? Mert akkor az USA szövetségeseit ölöd meg, amit az USA nem fog jó szemmel nézni? Vagy a szír kormány által uralt területek civiljeire? Mert akkor te még tömeggyilkosabb leszel, mint az ISIS. Vagy Assad hadseregére? Mert akkor azt meg Oroszország fogja rossz szemmel nézni.
  Arról nem is beszélve, hogy az atombomba nemcsak ott hat, ahová ledobják, hanem több tíz km-re arrébb is, a sugárfelhő pedig több száz km-re arrébb is hat és az országhatárokra nincs tekintettel, így a szomszédos országokban is pusztítana.

 211. Scenkhyalfi

  Szerintem az önvédelem szélsőséges formáit (pl.bosszúhadjárat) csak az azonnali, kíméletlen és mérlegelés nélküli, erőszakos válaszcsapás foghatja vissza középtávon (rövidtávon meg a sokk). Persze Európa már nem a régi, csak a pofázás és konferenciázás megy a tettek helyett (a kerítésépítés is csak válaszreakció a semmire), ezért semmit nem várok, az iszlámmal kapcsolatos szerecsenmosdatáson (félhülyéknek: nem afrikaiakról van szó ) kívül.

 212. Hegyi Attila

  Hát persze.
  A gyűlölködés helyett az elfogadás, a befogadás segít csak. Emberséggel bánni mindenkivel és szótlanul tűrni hogy egy AK-val, csupa jó szándékból megszabadítsanak bennünket az allah nélküli élet fájdalmától.
  A cikk egyébként elképesztő naivitást feltételez az olvasóról. Ha a terroristák valóban a mérsékelteket akarnák radikalizálni, akkor pontosan őket kellett volna megcélozniuk és menekülttáborokban kellett volna vérengzéssel provokálni. Az igazi menekülteknek – márpedig a média azt sugallja, hogy a vonuló tömegek nagy része az – nagyon rosszul jön az, ha erősödik az iszlámellenesség az EU-ban. Márpedig most fog. Ezzel az egyébként békés, de hatékony honfoglalásuknak vetnek véget még azok az országok is, akik eddig nem voltak bevándorlásellenesek. Ezután már tényleg minden muszlimot terroristának tartanak, tevékenységüket, mozgásukat szigorúbban ellenőrzik, olyanokra is ráterelődik a figyelem, akire eddig még nem. Elveszik a szabad mozgásban rejlő előnyük.
  A cikk mosdatás jellegű, akárcsak az óvatos politikusi megnyilvánulások. Amúgy valóban Európán múlik, hogy békésen, esetleg kisebb vérengzésekkel sikerül a honfoglalás, vagy talán még nem késő és közös erővel feltartóztathatók. Ehhez viszont már lehet, hogy erőszakot kell alkalmazni. A STOP tábla nem lesz elegendő.
  Csak megjegyzem, hogy az EU-s határokat (egyébként nem)őrző fegyverek éles bevetése esetén a tegnapinál jóval kevesebb haláleset is nagymértékben visszafogta volna az áradatot. Ahogy ez a demokratikus USA és Izrael falainál is működik.

 213. Scenkhyalfi

  Az atom egy baromság, a zsidóknak a dimona-i rakétáik biztos a helyükön maradnának, nemde, miközben az atomcsapás miatt éppen kihalnak?

  De abban igazad van, hogy értelmezhető veszteség nélkül nehéz lesz a kecskezaklatókat az IS ellen hangolni.

 214. Scenkhyalfi

  Igen, amint Nagy Testvérünk is elszenvedte ezt.

 215. Scenkhyalfi

  Nem, mert akkor is volt muszlim vonatkotású terrorizmus, amikor nem volt demokratikusra bombázás.

 216. János Rudolf

  Itt Párizs közepén? mikor?

 217. Scenkhyalfi

  A derék Hamasz-hívő palesztinok szokása a gyerekeket nekihajtani a zsidó katonáknak

 218. Scenkhyalfi

  Az iskolák, kórházak tetején lévő aknavetők sunyi megoldások, de ez esetben az IDF sem szent, tekintve, hogy Gázában agresszorok (a területet kiürítették és átadták, azaz nincsenek birtokon belül).

 219. Rako

  A GYŰLÖLETRŐL.
  (nagyrákói és kelemenfalvi Rakovszky István *1885 †1953)

  Sohsem tudtam megérteni őket,
  A haraghintőket, a gyulölködőket!
  Mert az én lelkemet más fából faragták,
  Nem oltották belé haragok viharját.
  Engem a gyűlölet sohasem vitt szárnyán.
  Nem ragadott soha fenekedés, ármány,
  Nekem mindig könnyebb volt embert szeretni,
  Mint embert lenézni, mint embert megvetni.

  Látom milyen nehéz gyűlöletnek súlya,
  Ólomként az ember vállát földig húzza.
  Terhe alatt görnyedt megroskadva járnak,
  Akik a gyűlölet szolgáivá válnak.
  S milyen fájó, üres lehet annak szíve,
  Akit a haragnak vak ereje bír le.
  Harag és álnokság, átok és gyűlölet
  A léleknek jaj de nehéz kereszt lehet.

  Mennyivel könnyebb a szeretetet vinni,
  Mennyivel egyszerűbb szívünket megnyitni
  S barátság mezejét könnyű szívvel járni,
  Lelkünket jóságban Isten elé tárni.
  S gyűlöletben mégis ezer agy, kar fárad,
  Bősz ű izzik, forr vonaglik, támad,
  Az egész nagy világ vérző tusakodás,
  Ember ember ellen vermet és árkot ás.

  Ember ember ellen gyűlöletben vérzik …
  És ezt nem értem meg …talán mások értik?
  Hiába keresem, sehol sincs felelet;
  Mért ég annyi ember lelkében gyűlölet?
  Szebbnek tűnik nékem, szelíden pihenni,
  Csendes jó mosollyal vadvirágot szedni,
  Segíteni szegényt, árvát, elárvultat,
  Imádkozni, ha a harangok kondulnak.

  Mért legyen a szívünk telve gyűlölettel,
  Mikor a szeretet Istenhez emel fel,
  Mennyivel emberibb megbocsátást adni,
  Mint a bosszú izzó ösvényén haladni,
  Magunkhoz emelni tépett szenvedőket,
  Megnyugtatást vinni gyenge esendőknek.
  Minden jótét embert magunkhoz ölelni,
  Malasztot segítés szépségében lelni.

 220. Scenkhyalfi

  Most már, de azért pl. Katar korábbi tevékenysége min, kétes.

  Másrészt ha egy entitás körülhatárolt területtel, saját népességgel, kiépült és működő szervezettel rendelkezik, az bizony állam, max. nemzetközileg nem elismert.

 221. Rako

  DK = Demagóg Kalandorok‼‼‼

 222. János Rudolf

  mi csak elzárjuk előlük még a gyógyszert is – még akkor is ha amúgy lenne rá pénzük (lásd példának az iraki olajért gyógyszer programot amit magyar zsoldosokkal követtek el)

 223. Scenkhyalfi

  Az előítélet absztrakt módon értelmezve valóban rút dolog, csak az a baj, hogy valójában utóítéletről van szó, empirikus tapasztalatokról, amit sajnos kivetítenek egy adott csoport minden tagjára, azaz pl. a sok, az etnikai kisebbség egyes tagjai által elkövetett zseblopás miatt, ha a kisebbséghez tartozót meglátja, a legtöbb ember figyelni kezd a tárcájára. Ez kétségkívül megalázó az érintett egyénnek, de ettől még érthető.

 224. Serena Czippel

  meg van a kello indok / ez az / ezt akartàk akik pénzelik oket / ne legyunk vakok / honnan, mibol van a pénz a fegyver / bankàrvilàguralom nemde? / kicsit gondolkozni is kell néha

 225. Tóth Árpád

  Csak ismételni tudom magamat . Olasd el mit írtam fentebb.

 226. Tóth Árpád

  Ha magyar lennél , tudnád . Mondjuk itt pár száz éve.

 227. Tóth Árpád

  Ismétlem magam.

 228. Tóth Árpád

  De azért közben bőszen gyűjtik a zsét a mecsetekben, nehogy már véletlenül ne tudjanak fegyvert venni azok a kiátkozottak…

 229. Tóth Árpád

  Hali fehérfarkas!

 230. Tóth Árpád

  Te agyatlan prvokatőr majom! Anyád!

 231. Tóth Árpád

  Megismétlem magam. Anyád!

 232. Tóth Árpád

  Hali feherfarkas! A helyzet az hogy mint már jósoltam neked máshol, máskor sorsod hamarosan beteljesedik. A franciáknak van egy kis remek üdülőhelyük, biztosan ismered a Papillon c műből. A tervek szerint ejrópa is létrehoz egy kis guantanamot mint az amik 911 után. Na meg lesz remek hazafiastörvényünk is. Úgy téged meg a hasonlókat mint nem konvencionális hadviselő felet majd szépen beutalnak oda egy kis üdülésre. Rádfér nagy müezzinkedésed után .

 233. Tóth Árpád

  Na te isisszervező, még nem volt elég a muszlim térítésből? Szerinted Párizsban kik üvöltözték hogy allahuakbar gyilkolás közben, a buddhisták? Mosdatod még mindíg a szerecsent, de hát nem lett csak még feketébb! Mint a te iszlamista lelked!

 234. Tóth Árpád

  vágógábor! Csak így csupa kisbetűvel! Mert ennyit érdemelsz. Mert vagy hazudsz, vagy pedig teljesen eszement vagy. Ha még nem vetted volna észre a muszlim gyilkosnak éppen elég indok a gyilkolásra hogy mi nem vagyunk muszlimok. Mit próbálsz itt mindenféle öszzeesküvéselmélettel operálni? Gyilkolnak mert jólesik nekik. És gyilkolnak mert a hozzád hasonlók miatt nem lehet a helyükön kezelni őket. Ne feledd emberi jogai csak embernek lehetnek. Ha pedig szerinted ezek emberek, akkor elég ferde az értékítéletet.

 235. Csaba Varga

  Te meg tanulmányozd egy kicsit a 16-17. sz-i török hadsereg felépítését, fegyvernemeit, harci stratégiáét, páncélzatait. Ne az Egri csillagok megfilmesítéséből indulj ki, mert a valóságban máshogy néztek ki a török katonák. A lovasság is, és a gyalogság is. Nem kell elmenned isztambuli múzeumba ehhez, mert a neten is van sok cikk és kép erről – igaz főleg angolul meg törökül. De hát a netet lehet információszerzésre is használni 🙂

 236. Zsuzsa Sarok Istvanne

  Nem tudom hallott-e az IRA-ról, ír katolikus terror szervezet. Ezek szerint minden katolikus terrorista? Lehet az arabokat utálni, de nem minden arab terrorista. A muszlin vallás sem a gyilkolás vallása, sőt pont ellenkezőleg. Az iszlám terroristákat kell elpusztítani, és nem a teljes muszlim hitet valló emberi közösséget. De azt hiszem, hogy Önnek ezt teljesen hiába magyarázom.

 237. Csaba Varga

  Nem viselek én senki ellen hadat. Hacsak az nem számít hadviselésnek, hogy az indulatok, gyűlölet ellen a toleranciára, megbékélésre szólítok fel.
  A terroristákat és szélsőségeseket kell a társadalomból kivonni. De a kollektív bűnösség elve és bűnbakképzést nem old meg semmit, hanem csak még több halált, nyomort, szenvedést hoz. A saját nagyszüleim ezt a 2. világháborúban is megtapasztalták, meg a Benes dekrétumok idején is felvidéki magyarként. Nem akarom, hogy Európa újra visszaessen abba sötét korszakába.
  Ha muszlim tényleg szélsőségesek lennének, akkor nem tudnánk itt kommentelni, mert az egész világ lángokban állna. Akkor nem százezerre tehető lenne világszerte a szélsőséges muszlimok száma (amit az 1,6 milliárd muszlimnak a 0,01%-a), hanem 100%-ra, vagyis 1,6 milliárdra.
  Inkább támogatni kellene a muszlim országokat a muszlim terroristáik elleni harcaikban. A világ legerősebb katonai szervezeteként a Nyugatnak nemcsak lebombáznia kellene tudni muszlim országokat (Afganisztán, Irak, Líbia, Szudán), hanem a terroristák elleni harcot is valóban támogatni. És mivel a muszlim terroristák a terrorcselekményeik 99%-t muszlim országokban követik el, és áldozataik 99%-a muszlim, és a muszlim országok harcolnak ellenük, így támogatni kellene a nálunk (NATO) katonailag sokkal gyengébb muszlim országokat a terroristák elleni harcukban. És nem pedig ölbe tett kézzel nézni – aztán amikor a terroristák átjönnek hozzánk, akkor meg sopánkodni és jajgatni. A globális világban a golábilissá vált terrorizmus ellen csakis globális összefogással lehet eredményt elérni.
  Kigúnyoljuk Tunéziát meg Egyiptomot milyen lúzerek, hogy nem tudnak védekezni a terrorista támadások ellen. És közben mi európaiak tudunk? Franciaországban ebben az évben ez a 2. eset, ahol olyan mértékű mészárlást végzett az ISIS helyi sejtje, ami a közel-keleti mészárlásaihoz hasonló az áldozatok számát tekintve.

 238. Manuéla Varga

  Száz szónak is egy a vége, ez nem mehet igy tovább. Drasztikus lépéseket kellene tenni ahhoz hogy fel fogja ez az elvakult, idióta, buta nép hogy hol a helyük. ( Mondom ezt úgy hogy én momentán nem szeretem az erőszakot és rasszista se vagyok ). Ezek annyira fanatikusak és buták hogy nem lehet velük normálisan tárgyalni. Ezek csak abból az erőszakból értenek amit ők is folytatnak, én amondó vagyok hogy ha ehhez kel folyamodnunk akkor hát legyen. Aki meg azt mondja hogy erőszak erőszakot szül és hogy az elfogadás és a befogadás szükséges ahhoz hogy ne legyenek ilyenek amilyenek annak csak annyit mondanék hogy olvasson kicsit Svédországról és a menekültek viszonyáról! Ott senki se baszogatja őket sőt törvény van arra hogy ne bevándorlóknak illetve menekülteknek hívják őket mert az etnikai megkülönböztetés. Még se dolgoznak, még is erőszaktevők! El mondanám hogy az ott történő erőszakos bűncselekményeket 80 %-ban bevándorló menekültek követik el. Ezen nincs mit szépíteni ők így is úgy is ezt fogják csinálni mert ilyenek! Akinek ez kell az szépen fogja meg a cókmókját és húzzon el a picsaba mert az ilyen emberek miatt nem léphetünk fel úgy ahogyan fel kéne egy ilyen helyzetben.

 239. Csaba Varga

  Az ISIS úgy működik mint a szicíliai vagy orosz maffia: megfélemlítés, védelmi pénz, zsarolás, kegyetlenkedés, gyilkosság, az elfoglalt területek magántulajdonainak kisajátítása ( = elrablása, vagyis lopás, rablás). Államapparátusa nincs, közigazgatási infrastruktúrája nincsen. Még az elfoglalt területek közigazgatását sem tudta megtartani, mert azt szétverte, az alkalmazottak jelentős részét kivégezte, a többi meg elmenekült. Ráadásul az ott lakó helyiek sem ismerik el az ISIS-t államnak, hanem megszálló terroristáknak tartják, és a felszabadítókat várják – vagy a harcedzettebbek pedig harcolnak ellene.
  Az ISIS csak a propagandájában tart fent egészségügyi és oktatási szolgáltatást – a valóságban csak az ISIS vezetői jutnak hozzá az orvosi ellátásokhoz és gyógyszerekhez. Még a mezei ISIS-es harcos is korlátozva jut ezekhez a harci eredményei alapján. A meghódított terület lakossága meg örüljön, hogy nem mészárolták le őket. Egy állam nem így működik, hanem a maffia működik így.

 240. Scenkhyalfi

  Nem és pl. München, 1972.

 241. bolcsesz

  Forrás?

 242. Scenkhyalfi

  Ne légy öngyűlölő, a terror csak reklám, köze nincs a 10-20 éves dolgokhoz.

 243. Scenkhyalfi

  Biztos igazad van, de engedd meg azért nekem a kétkedés jogát a nagy szunnita ellenállással kapcsolatban.

 244. Bátai Tibor

  Paris suicide bomber with a Syrian passport came to Europe through Greece in October as it emerges

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3318379/Hunt-Isis-killers-Syrian-passport-body-suicide-bomber-Stade-France.html#ixzz3rVEM6Eqv
  Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

 245. Valamiv

  Te pedig azért gyilkolnád őket mert ők meg muszlimok, és azok szerinted nem emberek. Nem különbözöl tőlük. Veszélyes vagy. Ezt ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni.

 246. Valamiv

  Mondj 1 történelmi példát, ahol a válaszcsapás bármit visszafogott.

 247. Szabó Péter

  Ergo Vágó Gábor azt akarja, hogy az európaiak ne csináljanak semmit, hanem sztoikusan tűrjék, hogy gyilkolásszák őket.

 248. Szabó Péter

  Egyrészt teljesen mások az arányok, másrészt az IRA nem akar Európából katolikus teokráciát csinálni, valamint a katolikusok úgy általában nem akarnak vallási bíróságokat felállítani, illetve nem alakítanak vallási rendőrséget.

 249. Demokratikus Koaláció

  tudsz olvasni, te LMP-s geci?

 250. Ben Joe

  Bizony, kedveském, nem az IS az igazi ellenség. Még csak nem is a “menekültnek” becézett inváziós tömeg. Nem. Az igazi ellenség ti vagytok. Ti, aberrált liberáltak, Európa árulói, önjelölt jogvédő messiásai. Ti vagytok a rákos daganat, az idegen test a keresztény európai nemzetek között. És amikor kiborul a bili, amelyikőtök nem éri el a Tel-Avivi járatot, meg fogja tudni, mi az az igazi harag.

 251. Csaba Varga

  Szerinted egy olyan szervezetet mint az ISIS vagy az al-Nusra Front mecsetekben perselyezett pénzből tartanak fent? A titkosszolgálatok kapásból lekapcsolhatnák bármikor az egész pénzellátást. Ráadásul elég sok pénzt kellene összeperselyezni ahhoz, hogy annyi és olyan erős fegyvereket vásároljanak, amelyekkel a szír hadsereg, az iráni nemzeti gárda, a Hezbollah, a kurd harcosok, meg az iraki hadsereg katonái ellen éveken keresztül nemcsak kibírják a harcokat, hanem még területeket is legyen erejük elfoglalni. Sőt, emellett az USA, Szaúd Arábia, Egyesült Arab Emirátusok és Oroszország bombázásait is kibírják.
  Az egy dolog, hogy az ISIS és al-Nusra Front ellen harcolók egymás ellen is harcolnak, és ezzel egymást gyengítik (hiszen Oroszország Assadot támogatja, az USA meg az Assad elleneseket), de mecsetekben ennyi fegyverre összekalapozni azért nagyon életszerűtlen.

 252. Csaba Varga

  És az neked nem tűnik fel, hogy Szíriából, Irakból meg Líbiából kik elől menekülnek tömegesen?
  Attól, hogy a muszlimok között is vannak sajnos terroristák, és már nemcsak muszlim országokban, hanem itt Európában is gyilkolnak, az 1,6 milliárd muszlim 99,9%-a továbbra is békés. Ha nem így lenne, akkor elég nagy gáz lenne, és nem tudnánk itt vitatkozni, mert az egész világ lángokban állna. Ha, 0,01% ekkora bajt és veszélyt jelent, akkor mit jelentene a 100%? És, ha muszlimok 100%-a szélsőséges és terrorista lenne, akkor vajon miért utazna évente több mint 100 millió ember muszlim országokba turistáskodni? Érdemes néha a gyűlölet helyett a józan logikát is elővenni.

 253. Csaba Varga

  Akkor csak nézd meg az al-Nusra Front meg az ISIS által uralt területeket, hogy ott mik történnek, és nézd meg a szunnita államok hogyan működnek és ott mik történnek: Tunézia, Egyiptom, Marokkó, Egyesült Arab Emirátusok, Kuvait, Törökország, Malajzia, Indonézia, Jordánia, stb… Vagy ott vannak az anyagilag szegény muszlim országok, de azok sem hasonlíthatok ahhoz, amit az ISIS meg az al-Nusra Front csinálnak.

 254. Csaba Varga

  És ki ellen akarsz válaszcsapást mérni? A muszlimok ellen? Akkor kezdheted bombázni és a szárazföldi erőket is bevetni: Törökország (speciel NATO tag és a szövetségesünk, de a te logikád alapján bombát neki is), Szaúd Arábia (speciel az USA nagy szövetségese, de a te logikád alapján bombát neki is), Egyiptom (speciel az európaiak és az oroszok egyik kedvenc üdülőhelye, de a te logikád alapján bombát neki is, úgyis unalmas már Hurghada és a piramisokat is bármikor meg lehet a neten képeken nézni), Tunézia (speciel az európaiak és az oroszok egyik kedvenc üdülőhelye, de a te logikád alapján bombát neki is), Marokkó (speciel az európaiak és az oroszok egyik kedvenc üdülőhelye, de a te logikád alapján bombát neki is), Indonézia (speciel az európaiak és az oroszok egyik kedvenc üdülőhelye, de a te logikád alapján bombát neki is, úgyis unalmas már Bali szigete), Egyesült Arab Emirátusok (speciel az európaiak, amerikaiak, ázsiaiak és az oroszok egyik kedvenc üdülőhelye, de a te logikád alapján bombát neki is) és még sorolhatnám, mert több mint 40 muszlim ország van a világon, amelyek egyik nyugati országot sem támadták meg. Ezeket mind lebombáznád és megtámadnád?
  Vagy inkább végre a terroristák ellen kellene komolyan venni a harcot és nemcsak szavakban papolni róla (közben pedig Szíriában a kormány elleni terroristákat támogatja a Nyugat, hogy megdöntsék Assad rezsimjét).

 255. Csaba Varga

  Lord Resistance Army? Kano? Mond ez a név valamit? Nem sokat, gondolom. A nyugati médiában alig szerepel, akkor is csak mínuszos hírként. 1987-ben alakult és fekete Afrikában terjeszkedik, és több mint 30 ezer embert gyilkolt meg, több mint 10 nőt kényszerített szexrabszolgaságba, és több mint 10 ezer gyermeket sorozott be katonának magához. Az LRA kereszténynek mondja magát, ahogy az ISIS muszlimnak. Kano pedig az LRA al-Baghdadija. Valójában mindkét terrorszervezetnek ugyanannyi köze van a valláshoz: semennyi.

 256. Nátrium-tioszulfát

  Ja, ilyen amikor már a tömegek deportálását és kivégzését sem lehet párhuzamba állítani a holokauszttal. MI A FASZ VAN VELETEK?

 257. Ampelfrau

  Szó sincs gyilkolásról! De tovább ne kísérletezzünk az integrációjukkal, mert az életünk a tét, zárjuk be előttük Európát!

 258. Ampelfrau

  Hirosima rémlik?

 259. Ampelfrau

  Akkor milyen buták, hogy pont ISZLÁM ÁLLAMNAK hívják magukat, nahát.. ez nagyon megtévesztő, az ember rögtön arra gondol, hogy ezek iszlámhívők…

 260. István Ujj-Mészáros

  Akiket védesz, nem csak egyszerű rasszisták, hanem olyan rasszisták, akik meg akarnak ölni mindenkit, aki másban hisz, mint ők. Úgy látszik, ezt elfelejtetted. Vagy fel se fogod, mert túlságosan naiv vagy hozzá.

 261. Csaba Varga

  Több mint 40 iszlám ország van. Ezek közül több is szerepelteti a nevében, hogy iszlám köztársaság. Van, amelyik emírségeknek nevezi magát, és van amelyik szultanátusnak. De mindegyiknél ott van előtte az ország neve. Kivéve 1-et: Egyesült Arab Emirátusok, mert itt ez maga az ország neve. Ennek oka, hogy 7 arab emirátus egyesüléséből jött létre (eredetileg 8-ból, csak az egyik kivált és önálló független országgá vált).
  Ha az ISIS valóban iszlám állam, és ő jelenti az iszlám lényegét, akkor a több mint 40 iszlám ország valójában ateista? keresztény? hindu? buddhista? anti-iszlám?
  Arról nem is beszélve, hogy az ISIS-t egyetlen iszlám ország sem ismeri el sem államnak, sem pedig az iszlámot képviselőnek: az iszlámot megszégyenítő terrorista szervezetnek tartják, és több muszlim ország harcol ellene: Irán, Szíria, Irak, Egyiptom, Szaúd Arábia, Egyesült Arab Emirátusok, Kuvait, Jordánia, Libanon. Az ISIS 2 létező iszlám ország területének 1-1 részét foglalta el. De ettől még Észak-Irak az Irak része, Kelet-Szíria pedig Szíria része.

 262. István Ujj-Mészáros

  Nem kellene az IRA-t ide keverni, mert ők nem akarták meghódítani Európát, csak Írországban akartak egységes vallást. Minket nem érintett, ezért hibás a párhuzam.

  Nem minden arab terrorista, csak aki komolyan veszi a Koránt. Akik igen, azok sajnos rasszisták, és imádnak gyilkolni.

  Ilyet leírni, hogy “A muszlin vallás sem a gyilkolás vallása, sőt pont ellenkezőleg”, hatalmas ferdítés. Igenis a vallásuk alapja, hogy meghódítsanak mindenkit. Ez egy ritka szar vallás, nem tudom, van-e még egy ilyen. Nekem köszönöm, nem hiányoznak. Épp eléggé beleszólnak az életembe a katolikusok is, de ők legalább ma már nem akarnak erőszakkal megtéríteni. A muszlimok még csak ezen a szinten tartanak. Ha nem itt tartanának, ők maguk pusztítanák el a terroristákat, mert értenék, hogy ez az ő érdekük.

 263. István Ujj-Mészáros

  Ja, és az LRA talált magának 3000 követőt, mert a keresztény vallás tényleg nem a gyilkolásról szól. Az ISIS-nek van kb. 200.000 követője, mert a Korán-t nem nehéz úgy értelmezni, ahogy ők értelmezik, és szerintem alapvetően primitív mindenki, aki követi.

  Nem tudom, matekból is olyan jó vagy-e, mint történelemből, de felhívom a figyelmed, hogy ez arányaiban nézve olyan óriási különbség, ami nem lehet véletlen.

 264. István Ujj-Mészáros

  Nem olajat akar a tűzre, hanem vizet. Kurvára nem mindegy. Persze, hogy lett volna merénylet, és még lesz is.

 265. István Ujj-Mészáros

  Miről beszélsz, ember?

 266. István Ujj-Mészáros

  Bennem elindítottál új gondolatokat. Nem árt, ha valaki tiszta fejjel kommentel, köszönöm.
  De szerintem soha nem fogom megérteni, hogy miért van szükség vallásokra, és miért kell engednem, hogy az én életemet negatívan befolyásoljanak mások elmebeteg vallásai.

 267. Tisza Gergő

  Az, hogy a világszerte kb. ezerhatszáz millió hívőt számláló iszlámon belül az ISIS-nek kétszázezer követője van, napnál is világosabban bizonyítja, hogy a Korán terrorizmusra bujt fel!

  A maradék ezerötszázkilencvenkilencmillió-nyolcszázezer csak mérési hiba.

 268. bolcsesz

  Aha, az első egy blog, tehát a legkisebb mértékben sem számít megbízható forrásnak, így azt elvethetjük (nem is említve, hogy 2005-ös…). A második a svédországi nemi erőszakról szól és egy szó nincs benne muszlimokról vagy migránsokról.
  Még egyszer kérdem tehát: Honnan veszed, hogy a Svédországba bevándorlók nem dolgoznak, erőszaktevők, és az erőszakos bűncselekmények 80%-át (nem egyenlő a nemi erőszakkal btw.) ők követik el?

 269. István Ujj-Mészáros

  Akkor mi a francért nem irtják ki őket? Ha ők mind tényleg összefognának, pillanatok alatt kiirthatnák az összes terroristát, hiszen náluk jobban senki nem tudja beazonosítani őket. Nem érzik, hogy a saját sírjukat ássák ezzel a semmittevéssel? Előbb-utóbb borul a bili, és elszabadul a pokol.

 270. Csaba Varga

  Harcolnak az ISIS ellen, csak éppen a nagyhatalmak között sincs összefogás. Oroszország és Kína Assadot (a szír elnök) támogatja Iránnal, Irakkal és Libanonnal együtt. Az USA, Anglia, Franciaország pedig az Assad elleneseket támogatja Törökországgal, Szaúd Arábiával és Katarral együtt.
  Ez már évek óta nem polgárháború, hanem proxy háború zajlik Szíriában és Irakban. Az ISIS pedig az Assad ellenesek közül nőtte ki magát és önállósította magát tavaly nyáron. A pokol már rég elszabadult ott azzal, hogy ez a nagyhatalmak proxy háborúja (Ukrajnában ugyanez ez a helyzet, csak ott országhatáron belül maradt eddig még a konfliktus).

 271. talaber011

  Várjuk őket lufikkal és virágokkal te agyatlan barom Megkezdtétek a migráns mosdatást férgek

 272. István Ujj-Mészáros

  Ez ezerszer nagyobb arányú fanatikus, mint a keresztények között, és itt ahhoz hasonlították. Szóval igen, a napnál is világosabb, hogy sokkal inkább hajlamosak a fanatizmusra, mint a keresztények.

 273. talaber011

  Kulturált válasz egy ratyi vér libsitől

 274. Tisza Gergő

  A bolha ezerszer akkora, mint az amőba, de ostobaság lenne ebből levonni azt a következtetést, hogy egy hatalmas állat.

 275. Tóth Árpád

  A muszlim beszervező hittérítők nem magyarok feherfarkas, úgyhogy neked ebben az országban mostantól kuss legyen!

 276. Csonka Imre

  A büdös kurva anyádat fenyegessed te kis pondró, neked elég lejönni Ajkára aztán megtudod mi a nevelés, ha már apád anyád nem adta meg te takony

 277. Csonka Imre

  Figyelj haver, ha neked terrorista = iszlám = migránsok, akkor Te a terroristákat támogatod Orbánnal és a katolikusnak hazudott tolvaj papokkal együtt! Mi nem akarunk háborút, ők és Te, iszlámfóbiás bolond igen!

 278. Csonka Imre

  Figyel haver, ha neked terrorista = iszlám = migránsok, akkor a terroristák győztek! Mindenre lehet hülyeséggel válaszolni, a gond, hogy ráadásul Ti agymosottak nem is tudtok másként, mert a Fidesz és a szintén tolvaj papság pont a terrorizmust támogatja. Anélkül ugyanis nem marad semmi, ami táplálná a gyűlöletet, ami nélkül meg kénytelen lennél felébredni és észrevenni, hogy a problénmáidat nem a bevándorlók, nem a terroristák, hanem a Fidesz okozza, aki kifosztja és elnépteleníti az országot. Ki a lófaszt akartok megvédeni? Az asszimilálódó magyarságot? Fogadjunk nagy Magyarország matrica van a kocsidon, de azt nem tudod, hogy a magyarok aránya a Kárpát medencében a Ti és a vezíreitek agyament őrjöngése miatt 1850 után ismét 40% alatt van!! A nők meg 1,2 gyereket szülnek, ami garantálja a kihalását a Magyar népnek! Gondolkodj, mert a gyűlölet nem válasz! Ha nem Európa döntene, hanem Orbán, akkor két év múlva itt kő kövön nem lenne, ugyanolyan polgárháború robbanna ki Orosz segítséggel, mint Ukrajnában. Az az egy szerencséd, hogy a jövedelmünk 15%-át az Unió adja, így nem merik megkockáztatni az összeveszést. Amit neked hazudnak és amit elhiszel, az a baromság, a valóság meg az, hogy pont a hozzád hasonló 2 millió hülye tartja hatalmon ezeket a köztörvényes geciket!

 279. Csonka Imre

  Honnan a picsából veszed, hogy bárki meg akarná és meg tudná hódítani Európát? Tisztában vagy a számokkal is haver? vagy csak a légbőlkapott orbánfaszt vered te is a hülyeségekkel? Tisztában vagy vele, hogy miről beszélsz te itt iszlám, meg keresztény, miközben az európai többség ATEISTA bazzeg! Totálisan zagyvaságokat hordatok össze, mert a keresztény terrorista az nem terrorista, csak a muszlim? meg a liberalizmus az oka hogy néhány elvetemült állat gyilkolászik? Komolyan mondom embereknek akkora sötétség van az agyában logikával ezt megtörni teljesen lehetetlen, de mindegy is, úgyis kihalunk és asszimilálódunk miattatok, így csalódást kell neked okoznom: nincs 20 év múlva magyar a bolygón, a szülési hajlandóság 1,2 arányunk a Kárpát medencében 1850 után ismét 40% alatti! Ha esetleg akarsz tanulni a valódi veszélyekről, akkor semmi más dolgod, mint megérteni, hogyan basznak át a hazug gecik Orbánnal az élen, ahhoz meg egyszerűen a logikára kel támaszkodni, és máris megtalálod az érvekben az átbaszásod okait: http://a.te.ervelesi.hibad.hu/

 280. Csonka Imre

  Azért Te fasz, mert nincs oktatás! Tudod te mi a terrorizmus felszámolásának az alapja? A háború meg a muszlim emberek kiirtása mi? Hát te igenhülye pont ezt akarják elérni a terroristák, de fel nem fogod! te is terrorista vagy ezzel a dumával bazdmeg! te szítod a gyűlöletüket, te adsz nekik alapot arra, hogy jó úton járnak, ha mindenkit fanatikussá akarnak tenni, mert elég 8-10 kiképzett állat és máris habzószájú vérfröcsögő keresztény szarrá változol. De bezzeg ha oda kéne állni a tűzvonalba, elsők között húznád a faszodat biztonságos országba mi? Nyavajás okostóni… gyökerekkel vitázni pffff

 281. Csonka Imre

  Azt fel sem fogják, hogy a vallás köntösébe bújtatott tudatlanságot az oktatás tudja felszámolni nem pedig a gyűlölet…. Ostoba gyökér magyarok, akik tömeggyilkosok leszármazottai. Mit is várunk tőlük….

 282. Csonka Imre

  Te teljesen hülye vagy! Te vagy a terroristák elsődleges támogatója! Annyira tanulatlan ostoba vagy pont, mint ők. Ahhoz nincs eszed, hogy felfogd, a butaságot nem fegyverekkel, hanem oktatással lehet felszámolni, viszont az ilyen reakciókkal pontosan a jól kiszámítható célokat támasztod alá. A terroristák célja, hogy megutáljuk a muszlimokat, így elkezdjünk velük haragba lenni, ezáltal méginkább beálljanak közéjük az ostobák. Az olyanok, mint Te, csak a másik oldalon!

 283. Ampelfrau

  Hát még szerencse csillagom, hogy itt vagy te okosnak és elmondod. Te csak oktatgassad a muzulmánjaidat, aztán reménykedj, hogy legközelebb nem ott fognak robbantani, ahol a te családod van, én addig is minden módon azt a politikust fogom támogatni, amelyik belátja, hogy ez a vallás Európába nem való.
  “Nem minden arab muzulmán terrorista, de minden arab terrorista muzulmán.”

 284. tesz-vesz

  Az erő szerintem azt jelenti, hogy egy svéd a földre borul előttem, és megcsókolja a lábaimat – idéz egy 15 éves arab fiút a lundi egyetem szerkesztésében megjelent, Háború a svédek ellen című, a Malmőt rettegésben tartó muzulmán tinédzserbandákról szóló Petra Åkesson-tanulmány. Sokak szerint Svédországban a bevándorlók agresszív viselkedése számos bűncselekmény eredője, és sokszor sajnos ez be is igazolódik. A Malmö külvárosában, Jägersróban élők körében járva határozottan az lett az érzésünk, az átlagpolgár egyre inkább csak a bűnözés és az erőszak terjedését látja a bevándorlás hátterében”

  “Az online közvélemény egy része muzulmán bevándorlókat gyanúsít, abból kiindulva, hogy Svédországban a nemi erőszakért elítélt férfiak több mint 80 százaléka bevándorló, javarészt iszlám országból érkező migráns.”

  elítélt- mondja a Napi Gazdaság tényként.

  http://www.napigazdasag.hu/cikk/46832/

 285. Majoros István

  Miért kellett ellenőrizhetetlen százezreket beengedni ide és azt terjeszteni, hogy ez majd jó lesz, meg hogy ez a megoldás az európai népesedési gondokra. Az európai népesedési gondok ugyanis a liberálisok és a baloldaliak műve, akik a saját utódok ellen évtizedek óta harcot folytatnak.

 286. Scenkhyalfi

  Látom, frankón kibetűzöl mindent, csak a szövegértés nem kristálytiszta, de ez bizonyára a szikár közlésemnek köszönhető csak. Ki akar találomra választott muszlim országot bombázni? A kíméletlen reakció a kedves, oktatásra vágyó IÁ-t kellene, hogy érintse, amely bizony-bizony sok polgári áldozattal járna,de ez szükségszerű sajnos.

 287. Scenkhyalfi

  Nem a szunnita országok az ellenségek, hanem az IS és sajnos ez a területének lakóit is érinti, bár azért a kollaboránsok/egyetértők aránya aligha lehet kicsi ott.

 288. Erika Agárdi

  Manuéla, biztos vagy benne, hogy nem vagy rasszista? Sajnos a hozzászólásod minden mondatából süt az, hogy mit gondolsz “ezekről”: gyerekről, öregről, férfiról és nőről, teljesen lényegtelen hányszor írod hogy nem vagy rasszista…. Amihez egyébként semmi közöm, csak gondoltam ezt fontos lenne tisztázni magadban.

 289. Tóth Árpád

  Első pontként. Aki egy csökkent IQ-jú ami színész hülyeségét szajkózza, az uo IQ-val rendelkezik. Te ostoba ! Pont egy ami elnök, a legnagyobb háborúskodó agresszív álszent ország kirakati bábu vezetője szavait idézed a békéről? Hány háborút csináltak ők az elmúlt 60 évben a “béke nevében”? Látod uo álszent g..i vagy te is ha őt idézed!
  Másodikként. Te vagy az agymosott barom , aki nem veszi észre hogy ki most a legynagyobb veszély. Csak szajkózod az orbánfóbiás “demokratikus ellenzék” idióta rigmusait. Vaze, ha ég a ház akkor nem a randalírozó patkányokra fogok koncentrálni először hanem a tüzet oltom el. Ha ez sikerül, jöhetnek a patkányok.
  Az persze téged nem zavar hogy az egyik gyilkos állat francia állampolgár volt a másik pedig egy szír “turista” (szerinted és Angela szerint “menekült”) aki éppen rajtunk keresztül tolta ejrópába a pofáját. Persze a közös az volt bennük hogy mindketten allahuakbaroztak gyilkolászás közben. Hát akkor mondd meg nekem , muszlimok vagy sem? Terroristák vagy sem ? Migráns vagy “menekült” vagy sem? melyik része nem világos? Mi nem tiszta abban hogy a “radikális” (szerintük igazi) iszlám háborút visel a világ többi része ellen? Eleinte páran terroristáskodtak. Aztán jött Afganisztán . Most meg már egy országnyi területen milliónyi ember fölött uralkodnak és terjeszkednek tovább és szaporodnak százezer számra! Ezt pedig miattad és a hozzád hasonló idióták miatt tehetik, mert megakadályozzátok hogy úgy bánjon a rest of the world velük, ahogy megérdemlik és ahogyan eredményesen lehet. Mert humánum meg emberi jogok meg stb… Szerinted a Párizsban lemészároltaknak nem voltak emberi jogai? Ezek az állatok nem hogy a fogalmat hanem a szót sem ismerik rá. akkor ugass ha akkora nagy Nostradamus leszel hogy pofáramegmondod melyik muszlim fog itt gyilkolni vagy melyiknek a leszármazottja.
  Tudod te agyatlan ha kitör egy járvány , akkor karantén lesz és baromira nem válogatnak hogy a karanténban ki fertőzött és ki nem. Csak jól lezárják hogy a vírus ki ne szabadulhasson.
  Ami pedig a többi hülyeségedet illeti. Mivel nem ismersz és úgy blablázol , hát k.vanagyot tévedsz.

 290. Tóth Árpád

  Hülye vagy simán . Nem kell őket legyilkolni, csak nem kell ezeket ideengedni. Iszlám terrorizmus csak olyan helyen van ahol muszlimok vannak. Ahol többen vannak, ott gyakrabban és többet gyilkolásznak.Nem a muszlim nem ember hanem a gyilkolászó állat nem az. Ne adj a számba hülye hazugságokat!

 291. Tóth Árpád

  Akkor okoska mutasd meg melyik muszlim fog gyilkolni a vallása nevében, vagy éppen melyiknek a kölyke! Ha ez nem megy, akkor pedig “pszt”. Ha ennyire fogalmatlan vagy, akkor próbálj meg vmelyik iszlám országban a mi szokásaink szerint élni. sztem rögtön kiderülne számodra hogy milyen békés toleráns.

 292. Tóth Árpád

  Te barom idióta “nemmagyar” (te mondod magadról nem én), én mint ostoba gyökér magyar csak annyit tudok mondani, ha ekkora nagy a pofád, akkor húzzál el Szíriába és oktassad ezeket az állatokat! A jó k..va anyukádat rontod itt a levegőnket! Te hülye barom , nem tiszta neked hogy egy iszlamista mindenkit gyilkol aki nem ua-t mondja mint ő? Keresztény ateista muszlim stb. egyre megy. Eredj vitázgass velük, majd jól ráébredsz. Ismered te egyáltalán az iszlámot a Koránt vagy csak ugatod mint kutya a Holdat? Beszélgess a vargacsabival alias feherfarkassal a nagy muszlim hittérítővel. Ő legalább annyira van korrekt hogy nem minden negatívumát hazudja el a vallásának. Amit nem tagad el éppen elég lesz neked hogy megrettenj te idióta!

 293. Tóth Árpád

  Húzz a francba. Momentán ejrópában élek és itt is akarok élni a továbbiakban is. Vagyok akkora önző hogy baromira nem érdekel a világ más részeiben a vallási köntösbe bújtatott törzsi hatalmi gyilkolászás. Ott aztán , amiről hadoválsz csinálhatsz amit akarsz, úgyis gyilkolászni fogják egymást. Mint ahogy évezredek óta teszik, mert ez az életformájuk. Persze volt ebben egy kis szilencium, míg a “fehér gyarmatosítók” uralkodtak rajtuk és nem hagyták nekik, hiszen gazdaságilag nem lett volna kifizetődő. Aztán jött a felszabadulás és a függetlenség, így folytatták ott ahol éppen abbahagyták a gyarmatosításuk előtt.
  Mondtam már feherfarkas , hagyd abba a szerecsenmosdatást és a térítést. Nincs itt az ideje. A tesóid a minap lemészároltak száznál több embert….

 294. Mándy Gábor

  Én nem értek azzal, hogy a merénylet célja az ellencsapások kiprovokálása lenne. Ellenkezőleg. Szerintem ez az ellencsapás az Iszlám Állam elleni nemzetközi koalíció előrehaladására. Ti bombáztokm bennünket, mi bombázunk (robbantgatunk) nálatok. Mivel a dzsihádista állam fennállása és működése civilizációellenes, az egyetlen logikus válasz a még erőteljesebb fellépés ellenük. Egy amerikai-orosz katonai együttműködés keretében.

 295. Manuéla Varga

  Nem tartom magam rasszistának, sajnos az hogy így vélekedek róluk a tetteik következménye.
  Viszont nem hinnem hogy elszámolni válóval tartoznék neked.

 296. Manuéla Varga

  Senkit nem fogok győzködni. De azért kiváncsi lennék mi lenne a véleményed ha esetleg ezek a kedves dolgozó, bevándorlók megerőszakolják hazafele a párod vagy a gyerekedet.
  Bár hiába ír az ember bármit is mindig lesz olyan dolog amibe bele fogsz kötni! És itt be is fejeztem ha ennyire meg akarsz győződni róla utazz el egy hétre egy bevándorló lakta környékre. Kellemes pihenést.

 297. László Szabó

  Mi lesz a szürkeállománnyal, ha elszürkül?

 298. László Szabó

  Így jutott el az SZDSZ a nembeliségtól a partikularitásig.

 299. Vajda A Gyógyító Attila

  Nagyon felmérgelődtél így a végére…Hiába mérgelődsz akkor sem fogod meggyőzni az igazaddal az ilyen okos jószágokat…Pedig aztán mindent úgy megfogalmaztál ahogy illik és ennek ellenére sem sikerült…:)

 300. Csaba Varga

  Lehetnek ott kollaboránsok, de a többség csupán a mindennapi túlélésért hunyázkodik meg. Ahogy nálunk is egyik évben még Szálasinak, meg pár év múlva Rákosinak hunyázkodtunk meg.

  Vajon mennyire voltunk igazi szálasisták majd rákosisták? Vagy inkább csak akkor szólt a meghunyázkodásunk, hogy a Szálai meg Rákosi probékjei ne bántsanak minket meg a családtagjainkat?

  A gyerekekkel történtek viszont durva: nemcsak a háborús sokk és megterhelés, hanem az, hogy az ISIS teljesen átmossa az agyukat, és gyilkológépekké neveli őket úgy, ahogy anno az SS vagy fekete Afrikában a Lord Resistance Army teszi. Ez viszont már probléma, mert míg a szülők felszabadulásként fogják megélni az ISIS legyőzését, addig ezekben a gyerekekben ott marad az agymosás nyoma, amit csak hosszú pszichoterápia révén lehet eltüntetni belőlük. Már amennyiben egy háborús újjáépítés közben lesz erre lehetőség..

 301. István Ujj-Mészáros

  Onnan veszem, hogy egyértelműen közölték a szándékukat.

  Egyébként nekem saját gondolataim vannak, veled ellentétben. Javaslom, hogy néha te is gondolkozz.

  Mindegyik vallás baromság, de úgy tűnik, hogy rengeteg ember nem tud úgy élni, ha nem irányítja egy vallási vezető.
  Arra nincs szükség, hogy nálunk még egy erőszakos vallás megerősödjön.
  Köszönöm, a logikám valószínűleg jobb, mint e tied, elég jól keresek vele.

 302. Demokratikus Koaláció

  te nem a várpalotai polgármesterasszony vagy? m

 303. István Ujj-Mészáros

  Nem vagyok keresztény, de velük együtt lehet élni.

  Nem 8-10 kiképzett állatról beszélünk, hanem százezrekről, akik most ellenőrizetlenül beszivárogtak Európába, hála az ilyen agyatlan liberálisoknak, mint amilyen te is vagy. De van velük szemben több millió állat, akik nem félnek tőlük. Mert alapvetően primitívek. A vezetőik okosak, néhány ember, de a végrehajtók mind buta, primitív emberek cél nélkül. Semmi erejük nincs, csak a megfélemlítés, ami nálam már nem működik, és szerintem egyre több embernél nem fog.

  Ezért nem húztam sehova, és ha kell, odaállok a tűzvonalba. De mi a faszt csináljak, te idióta, amikor nekik lehet fegyverük, mert ellenőrizetlenül mászkálhatnak európai határok között, nekem meg nem lehet, nehogy véletlenül megőrüljek és lelőjek egy ártatlan embert? Mégis mivel álljak oda bazdmeg, vajazókéssel?

  Ha nem fogod fel, hogy ha nem irtják ki a muszlimok a terroristákat rövid időn belül, akkor Európában is elszabadul a pokol és az összes muszlimot üldözni fogják, hozzáteszem, okkal, akkor szerintem ugyanolyan buta vagy, mint a terroristák. Engem nem zavartak a muszlimok, amíg nem jöttek ide tömegesen, de köszönöm, nem kérek még egy plusz vallást, amikor a többivel is csak a gond van. Mind a hatalomról és az irányításról szól, de a többi legalább nem erőszakos, még ha itt páran megpróbálják a keresztényeket is egy kalap alá venni a muszlimokkal. Valamikor ők is azok voltak, de ők már nem. A muszlimok is el fognak jutni oda egyszer, hogy békében tudnak együtt élni másokkal, de ha nem vadásszák le a terroristákat, akkor ez nagyon sokára fog bekövetkezni.

 304. István Ujj-Mészáros

  Akkor remélem, te elhúzol innen a picsába, mert ezek szerint te nem vagy magyar. Mi a fasz vagy, muszlim terrorista? Azért véded őket, mert féltek, hogy Európa visszavág? Ez az együttérzős zászló csak álca?

  Tanulj meg normálisabban érvelni, mert ha az a célod, hogy megszüntesd az erőszakot, az ilyen érvekkel nem fog menni.

 305. István Ujj-Mészáros

  Ja, hogy neked Fidesz fóbiád van? Valószínűleg emiatt nem tudsz értelmesen érvelni.

 306. István Ujj-Mészáros

  Te miért képzeled azt, hogy mások felett állsz, miközben még az indulataidat se tudod féken tartani? Így csak kb. ugyanolyan vagy, mint a terroristák a másik oldalon. Komolyan mondom, legközelebb próbálj meg lehiggadni, mielőtt kommentelsz, mert amúgy lehet, hogy annyira nem vagy hülye, mint amilyennek előadod magad.

 307. István Ujj-Mészáros

  Azért a bolha lényegesen több kellemetlenséget tud okozni, mint egy amőba., úgyhogy egész jó a hasonlatod.

 308. István Ujj-Mészáros

  Lehetetlenség meggyőzni őket, de ha meg se próbáljuk, abból ők azt a következtetést vonják le, hogy igazuk van. Így legalább nem hivatkozhatnak arra, hogy de hát senki nem mondta, hogy ez hülyeség.
  Sajnos a liberális az egy furcsa állatfaj furcsa logikával.

 309. Rosenfeld Krisztián

  Imike, valami fatális módon valamennyi izé buzulmán volt! És nyekeregheted hétszámra “Az igazi iszlám nem olyan, az igazi iszlám a béke vallása” attól még kiröhögnek és folytatják a Korán által előírt terjeszkedést!

 310. Rosenfeld Krisztián

  Erika, a buzulmánia kurvára nem rassz, hanem egy veszélyes, gyilkos, kirekesztő ideológia – vallási köntösben! (szép kis rassz, amihez a nilóta néger, berber, sémi, türk, iráni árja, távolkeleti mongolid és az indonéz is egyaránt tagja!

 311. Rosenfeld Krisztián

  Reagant sose az eszéért szerették azok a kevesek akik…

 312. Rosenfeld Krisztián

  150 év mond neked valamit? Tudod mi történt 1541. augusztus 29.-én Budán?

 313. Rosenfeld Krisztián

  Ha te komolyan elhiszed, hogy Észak Írországban vallásháború
  folyt, akkor hülyébb vagy mint egy csokor hónaposretek.

 314. Rosenfeld Krisztián

  Dar al-harb! És akkor lesz béke a földön amikor az egész világ egységesen Dar al-Iszlám lesz!

 315. Rosenfeld Krisztián

  Azoknak nincs túl sok másvallású szomszédja.De azért kicsit használhatnád már a guglit ha egyszer van neted és utánanézetnél a keresztények és egyéb vallássúak helyzetének buzulmániában!
  http://www.dzsihadfigyelo.com/2011/11/14/a-hamasz-iszlam-terrorszervezet-celjai-%E2%80%93-a-vezetok-sajat-szavaival/

 316. Csaba Varga

  A terroristákat elítélem. És nem a tesóim.
  Irak a 2003-as amerikai bombázások és megszállás előtt békés volt. Szaddam diktatúrát csinált, de egyáltalán nem engedett teret a terroristáknak. A nemzetközi terrorizmus fészke. Azóta a nemzetközi terrorizmus fészke, hogy a NATO a sötét középkorba bombázta vissza az országot.
  Líbiában 2011-ig béke volt, és nem volt terrorveszély, de aztán a Nyugat nemcsak támogatta a Khadafi elleneseket, hanem bombázta a líbiai hadsereget is.
  Szíria 2011 előtt a világ egyik legbiztonságosabb országa volt, és 2010-ben még 8 millió külföldi turista ment az országba. Azóta, hogy a Nyugat 4 éve folyamatosan támogatja és fegyverzi a kormány ellenes csoportokat, Szíria terrorizmus fészkévé vált.
  Ráadásul Afganisztánban béke volt mielőtt a szovjetek megtámadták volna. Aztán a háború után a tálibok átvették a hatalmat, és rémuralmat csináltak, de más országokra teljesen ártalmatlanok voltak. Egészen addig, amíg az USA nem bombázta meg szállta meg az országot.
  Vagyis mind a 4 ország a biztonságos és békés volt, amíg valamelyik nagyhatalom be nem tette oda a lábát és háborút nem vitt oda.

 317. Rosenfeld Krisztián

  A terroristáknak nem kell találgatni , agyalni a szándékaik felől. A világot akarják. Ahogy a Koránban le van írva. Mert minden muszlim szent kötelessége addig harcolni amíg az egész Föld fölött a Próféta szent zászlaja nem lobog.
  (lásd: полезный идиот)

 318. Rosenfeld Krisztián

  Hallottál már a pestisről, nyuszómuszó? És tudod-e mi a fő közvetítő vektora?

 319. Rosenfeld Krisztián

  Az terroristák (az öngyilkos terroristák is!) többsége tanult, jómódú ember, nagy részük egyetemet végzett.

 320. Csaba Varga

  Speciel a muszlimok békében élnek másokkal, különben nem menne évente több mint 150 millió külföldi turista muszlim országokba. És a világ top 10 leglátogatottabb városai között sem lenne 3 muszlim: Isztambul, Dubaj, Kuala Lumpur.
  A muszlim országokban a terroristákat, ha elkapják, akkor bebörtönzik vagy kivégzik (mondjuk a muszlim országok börtönviszonyait nézve a kivégzéssel járnak jobban, mert az a gyors halál, míg a börtönökben éveken keresztüli kínzások várnak rájuk). És nem véletlen, hogy azok a muszlim országok váltak a terrorizmus fészkévé, ahová a Nyugat a “demokráciát exportálta”: Afganisztán, Szíria, Irak, Líbia. És az elmúlt év nagy menekülthulláma is pont ezekből jön. Érdekes, hogy előtte ezekből az országokból nem volt tömeges menekülthullám. Sőt, előtte sok iraki, szír, líbiai vagy afgán úgy maradt Európában, hogy itt tanult egyetemen (mert az országa fizette a tanulását), és utána nem ment vissza haza, hanem itt maradt dolgozni, mert egyből kapott állást itt a diplomájával.
  Nehéz úgy a terroristák ellen harcolnia egy országnak, ha a hadseregét szarrá vári a világ legerősebb hadserege, a kormányát és közigazgatását felszámolja, és a titkosszolgálatai meg rendőrségeit is felbomlanak emiatt.

 321. Csaba Varga

  Ez nem igaz. Igaz, hogy van köztük ilyen. De Magyarországon is van a diplomások között igencsak szép számmal szélsőjobbos és fasiszta meg xenofób nézeteket valló. De mégsem mondanám azt, hogy magyar diplomások = szélsőjobbosok.

 322. Csaba Varga

  Látom itt is itt vagy. Menj vissza Izraelbe EMBEREKET gyilkolni csak azért mert évszázadok óta ott lakó őslakosok és szükségetek van a földjükre.
  Speciel leszarom, hogy azért gyilkoljátok őket mert arab etnikumuak és muszlim vallásúak. Számomra zsidó, keresztény, hindu, muszlim egyaránt EMBER.
  Sajnálom, hogy te számodra ez nem így van, és a a különböző bologkon meg a 444.hu cikkeinél a kommentekben terjeszted a gyűlölködést és háborús uszítást.

 323. bolcsesz

  Tehát nem tudtál választ adni a kérdésre. Innentől kezdve a szavadnak hitelessége nincs.

 324. bolcsesz

  Napi Gazdaság:DDD
  Az URL egyébként nem működik.
  A kommented első felét nem tudom hova tenni, ez egy idézet? Csak mert egyetlen idézőjel van a végén, nem tudom, az most hiba, vagy az elejéről maradt le esetleg. Egyébként mit is akar jelenteni az első rész? Hogy “sokak szerint” a bevándorlók aggresszívek? Hú, meg vagyok győzve! Mutass nekem tanulmányt, statisztikát, hiteles forrást, ami ezt igazolja, és hiszek neked. Amíg valaki azt állítja, hogy “hát igen, sok embernek nem tetszenek ám ezek a bevándorlók”, addig nem lehet vitába szállni vele, mivel andekdotákkal értelmesen vitázni nem lehet.

  A második felére visszatérve – még mindig nem lett ez a 80% alátámasztva semmivel.

 325. Tóth Árpád

  Mondtam már neked te szerecsenmosdató feherfarkas hagyd már abba a hittérítő dumádat! Elmúlt az idő mikor még fehérítgethetted ezeket a gyilkos állatokat. Rosszkor ugatsz. Hamarosan jön majd a mi hazafiastörvényünk és téged a tesóiddal együtt a jól megérdemelt helyetekre pakolnak. Ott majd gyilkolászhatjátok egymást kedvetekre. Téged meg már nem csak én ismerlek, hanem akiket érdekel a tevékenységed azok is. Nagy testvér jól figyel.

 326. Tóth Árpád

  B+ te egy rohadt nagy állat vagy! Áruld már el hogy van képed egy sztahanovistát egy “erőszakkal besorozott” gyilkolászó bestiához mérni?
  Még valami. Meséld el nekem, hogyan tud egy itt szocializálódott ember fundamenlista muszlimmá válni mint te? Mert ezt aztán “agyilag nem tudom átfogni”. Ja és a gyilkolászó “gyerek” az csak apró termetű gyilkos állat. Ha nem hiszed, fáradj el Kambodzsába, ott majd elmagyarázzák neked.
  Akárhogyan is mentegeted a muszlim tesóidat, ők azok akik pénzzel fegyverrel utánpótlással támogatják az ISIS-t. Nem én. Ők adják veszik ott az olajat. A környező muszlim országok, akik állítolag harcolnak az ISIS ellen. Ja persze! Mert nincs nekik az olajpénzen bevásárolt fegyverzetük, amivel sacckb 10 perc alatt lenullázhatnák az ISIS-t. Igaz tartanak attól hogy a haderejük átállna az ISIS-hez, mint ahogyan a törökök által kiképzett nagy szír ellenálló brigád tette. Önként és dalolva! Vagy ezt is letagadnád, mint olyan sok mindent?
  Veled ellentétben én ejrópai életet akarok magamnak és a gyerekeimnek és nem a ti átkozott saríjátok által követelt kőkorszakit. Úgyhogy hidd el küzdeni fogok érte ellenetek bármilyen módon és eszközzel.

 327. Tóth Árpád

  Miért, nem gyűjtötök a mecsetben? A többit meg a tesóid dobják össze az eladott olajból. A szomszédok. Meg persze a fegyvert is ők adják. Meg a többit. Vagy szerinted az UFO-któl szerzi be az ISIS puszira?

 328. Csaba Varga

  1541-ben Fráter György (az 1 évvel korábban meghalt Szapolyai János
  helyettese) hívta be a törökök a Budát ostromló Habsburg Ferdinánd
  ellen. Szapolyai fia (János Zsigmond, vagy más néven II. János) akkor 1
  éves volt, így Szulejmán szultán úgy döntött, hogy egy 1 éves
  alkalmatlan az országot vezetni, ezért gyámjának nevezte ki magát, és
  Magyarország ezzel hivatalosan az Ottomán Birodalom részévé vált.

  (Fráter György pedig miután nem kapta meg Erdély trónját a szultántól,
  hanem “csupán” egy vármegyét kapott, ezért átállt a Habsburgokhoz, de a
  törökök elfogták és a híres konstaninápolyi börtönbe vitték).

  1526-1540 között (II. Lajos halála után) Habsburg Ferdinánd és Szapolya
  János egyaránt királynak koronáztatta magát, és a másikat illegitimnek
  tartotta.

  A nyugat-magyarországi katolikusok Habsburg Ferdinándot ismerték el
  törvényes királynak, a kelet-magyarországi és erdélyi protestánsok pedig
  Szapolyai Jánost. Szapolyai pedig a törökkel szövetkezett a Habsburgok
  ellen. Így érthető, hogy 1541-ben Fráter György (Szapolyai jobbkeze)
  behívta a törököt segítségül, hogy kiűzze Ferdinánd Habsburg seregét.
  Aztán, ha már bejött a török, akkor maradt is – 150 évet.

 329. Csaba Varga

  És látom a lelki szemeim előtt, ahogy Izraelt bekelezi Indonézia, a világ legnépesebb iszlám országa, hiszen te írtad, hogy “folytatják a Korán által előírt terjeszkedést!”. Tényleg, tudod, hogy Izraelen kívül még 7 milliárd ember él a Föld nevű bolygón, és a világ nemcsak Izraelből áll, ahogy a 444.hu kommentjeidben folyton nyomatod a háborús uszító propagandádat 1,6 milliárd muszlim ellen?

 330. Tóth Árpád

  Hát akkor kérdezd meg te vadbarom a malmői rendőrkapitányt. Vagy ha nem csak kötekedni akarsz, vedd a fáradtságot és menj fel a yuotubera , találsz majd ott pár videot a rendőrkapitánnyal, meg az általad lehazugozott statiztikákkal. Bizony bizony azok a számok tények, akárhogyan is próbálod tagadni. Vagy a svéd rendőrség nem autentikus forrás neked?

 331. Csaba Varga

  Látom nem zavar téged, hogy a terroristákat és a terrorizmust évek óta folyton elítélem az összes kommentemben.
  Egyébként pedig nem vagyok abban biztos, hogy az USA kongresszusa által évente 500 millió dollár támogatásból, amit az FSA kap nem jut a terroristákhoz. Már csak azért sem, mert az FSA nem egy ellenzéki harci csoport, hanem egy ernyőszervezet, amelynek a legerősebb tagja az al-Kaida szír leányszervezete: az al-Nusra Front. Az ISIS leánykori nevének a rövidítése pedig: DAESH, ami nem más, mint az al-Kaida iraki leányszervezete. Ráadásul az ISIS úgy növelte a tagságát, hogy az USA által támogatott FSA alá tartozó csoportok fele átállt az ISIS-hez magukkal víve a fegyvereiket is. Vagyis az USA által az FSA alá tartozó csoportoknak adott fegyverek így az ISIS-hez jutottak, és jutnak még most is. Erről már 3 éve cikkeznek az angol nyelvű médiában (persze nem a címlapokon, hanem hátul külpolitikai elemzéseknél a The Indepentent, Washington Post és egyéb újságokban), de Obama még mindig azt mondja a beszédeiben, hogy az FSA-t kell támogatni és fegyverezni, hogy Assadot legyőzzék, és tilos Asaddal összefogni az ISIS ellen.
  Ezek után nem vagyok annyira biztos, hogy a muszlimok támogatják a terroristákat. Kivéve, ha az amerikai kongresszust a muszlimok irányítják.

 332. Csaba Varga

  Megkérzem a szír menekülteket, közel-keletieket és muszlimokat gyűlölőket, hogy használnak-e iPhone-t? Mert az Apple termék, és az Apple-t egy szír bevándorló család gyermeke alapította (egy lengyel-német bevándorló pár gyermekével közösen: Steve Wozniak-kal), aki Amerikában születve a Steve Jobs nevet kapta.

 333. Tóth Árpád

  “Aztán a háború után a tálibok átvették a hatalmat, és rémuralmat csináltak, de más országokra teljesen ártalmatlanok voltak.”

  Ó a rohadt K..dat! Bizony mondom én vezettem azokat a gépeket az ikertornyokba. Meg a többi gyilkolászás szerte a világban te hazug rohadt muszlim fundamentalista disznó! Az meg sem történt te rohadék! Mert ugye az amik még előtte bevonultak? Ja és a jemeni robbantódi se történt meg ugye? Ó hogy a mamád lett volna szecskavágó!
  Tesóid bizony azok a mészáros állatok. Vagy azt hiszed ha véded óvod támogatod pénzeled őket és tagokat toborzol nekik akkor a te kezed tiszta marad mert nem te húztad meg a ravaszt? Gyilkos vagy te is mépedig a legrosszabb fajtából mert merszed nincsen ölni csak bújtogatsz!

 334. Tóth Árpád

  Butuska, vannak ma már nagyon humánus fegyverek. Taktikai neutronbombák. Amiket előbb utóbb ki fogtok magatoknak harcolni. Tiszta munka. Csak élőerőt pusztít. Pár nap múlva már be is lehet költözni. Csak el kell végezni a féregirtáskor szokásos teendőket. Ki kell fertőtleníteni a döglött férgek után. Utánatok te rohadt gyilkos!

 335. bolcsesz

  Árpád, semmi szükség alpárinak lenni szerintem, elvégre eddig én is teljesen korrekt voltam. Kérlek, mutass rá egy ilyen hiteles videóra, mert én egyet sem találok.

 336. Tóth Árpád

  “Kivéve, ha az amerikai kongresszust a muszlimok irányítják.”
  Mi is a middlenam-e csonthéjas firstname-ű g..inek?

 337. Tóth Árpád

  Elmondom nem. Mert egy rohadt nagy átbaszás. De azért olvasgass az életéről, mekkora rohadt egy mocsok is volt. Pont mint a kapukvilmos.

 338. Csaba Varga

  Akkor az a bajod Steve Jobs-szal, hogy túlságosan jól integrálódott az amerikai kapitalista nagytőkés pénzcsináló világba? Lehet, hogyha kevésbé integrálódik jól, és maradt volna olcsó gyári melós vagy gyrosos, akkor jobb véleményed lenne róla? Nem lehet kiigazodni rajtatok: egyszer az a bajotok, hogy a közel-keleti bevándorlók nem integrálódnak, máskor meg az, ha 100%-ban integrálódnak, és 100%-ban átveszik a helyi szokásokat és életformát és pénzcsinálási módokat.

 339. talaber011

  Nem Én az anyád vagyok mindjárt hazaérek a kamion parkolóból .

 340. Csaba Varga

  Látom hiába válaszolok bármit, te ugyanazt a write only üzemmódba kapcsolva írt mantrádat szajkózod.
  Ha tudnál szöveget értelmezni, akkor észrevetted volna, hogy a terroristákat elítélem. De neked ezt hiába írom le, mert te ugyanazt ismételgeted folyton.

 341. Erika Agárdi

  Ezért is írtam, hogy semmi közöm hozzá. Csupán nem szeretem a csúsztatást.

 342. Erika Agárdi

  Manuéla írt népről, nem én, szóval őt oktasd, ha nincs jobb dolgod. 😀

 343. Erika Agárdi

  De ha előítéleteségként el tudod fogadni, nekem az is jó. 🙂

 344. Tóth Árpád

  A bajom ugyanaz vele mint veled. Egy rohadék. Emberileg nulla. Nem pedig az integrálódás léte vagy nem léte.

 345. Tóth Árpád

  Azért megjegyzem te mint fundamentalista muszlim beszervező ügynök ne nagyon küldözgess innen senkit sehova, mert aztán neked erre se jogod se erkölcsi alapod nincsen.

 346. Tóth Árpád

  Ne nagyon vedd komolyan mert muszlim a gyerek, de nagyon.

 347. István Ujj-Mészáros

  Az tény, hogy az amerikaiak mindenhol keverik a szart, de attól még nekem itt nem muszáj eltűrnöm egy újabb vallás követőit, akik ráadásul a szokásaikban is és a hitükben is teljesen idegenek az európai kultúrától, és alárendeltnek tekintik a nőket. Teljesen más értékrendet követnek, mint az átlag európai.

  Először tanuljanak meg békében együtt élni, utána pedig majd nem is akarnak ide menekülni. Engem igenis zavar, amikor valaki ennyire komolyan vesz valamit, és ennyire alárendeli magát egy vezetőnek. Ez mindig csak erőszakhoz vezethet és túlságosan könnyű visszaélni vele. Muszáj toleránsnak lenni másokkal, és ez a muszlimokra is ugyanúgy vonatkozik, mint bárki másra. Szerintem aki a muszlimot követi, az hiába olyan művelt, mint amilyen te vagy, valami agylövése mégiscsak van. Ez egyébként ugyanúgy igaz a keresztényekre vagy a szcientológusokra, a hit gyülekezetesekre, vagy bárki másra. Talán a buddhistákra nem.

  Érdekes módon nekem nem kell vallási vezető ahhoz, hogy békében tudjak élni másokkal. Ha pedig veszélyben érzem magam, igenis megvédem magam, akár erőszakkal, mert ez szeretettel szerintem nem megy.

  Segíteni lehet, de nem azzal, hogy százezer számra fogadunk be olyan embereket, akikről azt nem tudjuk, hogy honnan jöttek, mert szándékosan eldobják a papírjaikat, hogy ne lehessen beazonosítani őket, de közben azt tudjuk, hogy terroristák is vannak közöttük.

  Egyelőre az a mondás, hogy nem minden muszlim terrorista, de minden terrorista muszlim, nagyon közel áll az igazsághoz.

  És az is látszik, hogy rengeteg gazdasági bevándorló jött, akik túlságosan hasonlítanak azokra a cigányokra, akik csak a jogaikat ismerik, követelőznek és bűnöznek. A cigányokat is azért utálják olyan sokan, mert nem dobják ki maguk közül a férgeket. Ezek soha nem előítéletek, és nem az a rasszista, aki ezt kimondja.
  A muszlimokat ugyanígy fogja utálni mindenki, ha ők sem tudnak rendet rakni maguk között. Ehhez sok sikert kívánok, de addig ide tényleg maximum csak menekült jöjjön, de igazi, ne olyan, aki rögtön bűnözőként lépi át a határt, mint az a százezres tömeg, akiket a barom Merkel tárt karokkal várt.

 348. Manuéla Varga

  Én meg az idiótákat nem szeretem meg is válaszolok 🙂

 349. tesz-vesz

  ja értem, tehát azért, mert én nem vagyok lmp-szavazó, akkor gondoljam azt hogy az átlátszó is csupa hazugságokkal van tele? ugye ezt akarod nekem mondani, amikor a már megszűnt napi gazdaság írását mutatom?

  az egész idézet, jól látod.

  Petra Åkesson, Lund University, ízlelgesd csak a konkrétumokat.

  “A rendőrség tudomására hozott rablásoknak majdnem a 90%-át nem egyének, hanem gengek követik el. “Amikor bemegyünk a városba rabolni, akkor háborút viselünk: háborút a svédek ellen.”

  http://cikkek.soti.ca/war-against-the-swedes.html

 350. tesz-vesz

  amúgy te mit gondolsz, a most beözönlő milliók 80-90 %-a hímnemű egyed. szerinted hogy szereznek nőt? te kerítesz majd nekik?
  tudod milyen szociológiailag egy galeri felépítése, kikből állnak? a nőtlen korcsokból.

  80-90! erre is kell forrás?
  http://mta.hu/data/cikk/13/70/8/cikk_137008/_europabairnyulo.pdf
  ja hogy ez se jó!

 351. Csaba Varga

  Ne zavarjon, hogy a 9/11 elkövetői között egyetlen egy afgán sem volt. Oszama sem afgán, hanem szaúdi, akit a szaúdi királyság 1994-ben kiutasított az országból és kitagadta. A 19 elkövető közül 15 szaúdi volt, 1 egyiptomi, 1 libanoni, 2 pedig emirátusi. Ráadásul a tálibok ki akarták adni Oszamát az USÁ-nak, mert rájuk nézve is teher volt, csak az USA tárgyalni sem volt hajlandó velük. Inkább Szaúd Arábia helyett Afganisztánt bombázta le és szállta meg.
  Ha egy kicsit jobban utánanézel a szaúdi-amerikai kapcsolatoknak, akkor rájössz miért nem bántja az USA a szaúdi királyságot, hanem politikai és katonai védelmet nyújt neki.
  Ezzel nem a tálibokat védem, csupán a tényeket írom le. Ráadásul a tálibok alatt tényleg nagy volt az elmaradottság minden szinten, de pont ezért életszerűtlen, hogy egy afgán barlangban bujkálva a tálibok alatti infrastruktúrával megszervezzen és sikeresen kivitelezzen a Pentagont, NORAD-ot, CIA-t kijátszó tervet.
  Az meg szintén durva, hogy végül kiderült, hogy 10 évig hiába keresték Oszamát Afganisztánban, mert Pakisztánban bujkált 120 km-re a CIA legnagyobb külföldi bázisától (a 700 km2-es területű országban ez nem távolság).
  Az pedig, hogy Pakisztánból tenger felé ment a holttestét Afganisztánba (az ottani amerikai katonai bázisra) vivő helikopter eléggé ciki, mivel Afganisztán a másik irányban van, és nincsen tengerpartja. Ráadásul annyira mindent megtettek a holttest biztonságáért, hogy ország-világ előtt az amerikai elnök bejelenthesse, hogy valóban Oszamát likvidálták, hogy a holtteste kiesett a helikopterből a tenger felett.
  Persze az egész kommunikáció arra ment rá, hogy jogosan nézik az amcsi politikusok hülyének a nyugatiakat, mert nemcsak nem ismerik a földrajztérképeket, de még csak utána sem néznek mi hol és merre van.

 352. Tóth Árpád

  De te mindent tudsz mert a te istened megsúgta neked és te vagy az ő prófétája. Takarodj már az éterből te rohadt muszlim gyilkos! Rohadtul nem fogod hogy lebuktál már réges régen és az iszlamista szervezkedésedre k..ra nem vagyok kíváncsi. Már annyira igénytelenül vetítesz hogy a nyilvánvaló tényeked próbálod elhazudni elferdíteni. Különben is nem válaszoltál még egy régi kérdésemre. Mit is fog felelni az ük ük unokád? Figyelmetlen módon beírtad magad a netre. A Nagy Testvér tud rólad és figyel. Nem lesz alkalmad a tesókhoz menekülni, mert addigra már nyaralni fogsz. Meg dalolni a többiekről. Mert egy gyáva gerinctelen alak vagy aki csak a tényleges gyilkosokat uszítja és segíti.
  Ja a matek nem az erősséged. Inkább a korán az mi? 700km2 az nem túl nagy terület. (Picike országunk is kb 93000) Tudod ekkorka területen nem igazán kicsike a 120 km. mert kb ilyen hosszú 6 km széles csík az a terület (700km2). Szóval az összes általad leírt adat is ilyen helytálló te idióta.

 353. Tóth Árpád

  “Persze az egész kommunikáció arra ment rá, hogy jogosan nézik az amcsi politikusok hülyének a nyugatiakat, mert nemcsak nem ismerik a földrajztérképeket, de még csak utána sem néznek mi hol és merre van.” De te bezzeg igen igencsak utánanéztél. Vszínűleg megkérdezted a szomszéd imámodat ahogy illik, mi is a valóság. Mert ugye nektek csak az ami a szájából kijön és nem amit láttok. Úgyhogy ne fikázd a nyugatiakat ok?

 354. Manuéla Varga

  Miért te alá tudod nekem támasztani az ellenkezőjét ? Kétlem.

 355. Csaba Varga

  Könnyű azt mondani, hogy tanuljanak meg békében élni, amikor a nyugati hadseregek vitték oda a háborúkat: bombázások (Afganisztán, Irak, Líbia, Szudán), megszállások (Afganisztán, Irak), kormány ellenes halálbrigádok/terroristák (Szíria, Nigéria) támogatása, nemzetközi szankciók (Irán), kormány megpuccsolása (Irán). ezek az ország az így kialakult káosz révén váltak a nemzetközi terrorizmus fellegvárává. Ráadásul azok a terroristák elsősorban az ottani helyi lakosokat gyilkolják és űzik el.
  Nem Irak, Szíria, Afganisztán, Líbia, Szudán, Nigéria, Irán támadta meg vagy puccsolta meg vagy szankciózta valamelyik nyugati országot, De ők nem tudnak békében élni, míg mi bezzeg a demokráciát exportáljuk a számukra. A demokráciát exportáljuk, és véletlenül sem a nyersanyagaikat akarjuk kizsákmányolni (Irán, Irak, Szíria, Líbia, Nigéria: olaj és földgáz, Afganisztán: bányászat, ércek).

 356. Scenkhyalfi

  Nem oly régen olvastam valahol a gyerekkatonákról, a konklúzió az volt, hogy a legtöbb esetben reménytelen az agymosás negligálása, legfeljebb az erőszakosság szintjét lehet csökkenteni.

 357. Ben Joe

  Minek mennék Ajkára, te kis takony buzi, itt Pesten is van épp elég féreg, akiket lehet irtani. De ne parázz, te is sorra kerülsz.

 358. bolcsesz

  Tök jó, bebizonyítottad, hogy a bevándorlók 80%-a férfi. És? Honnan jön a feltételezés, hogy ők azért jönnek, hogy megerőszakoljanak nőket (gondolom, erre utaltál)?

 359. bolcsesz

  Baszki, nem érted, hogy működik a vitázás. Ha állítasz valamit, azt alá kell támasztanod. Te állítottál valamit, nem támasztottad alá (mert nem is lehet). Én nem állítottam semmit, tehát nekem nincs mit bizonyítanom. De én nem feltételezek rasszista módon ALAPTALANUL semmit a muszlimokról.

 360. Fecske Dávid

  tipikus “nincs igazad, nem érdekel, sohasem ismerem el, hogy az érvelésem sántít” fickó vagy, szerencsére egyre kevesebben lesztek és így a világ is békésebb hely lesz

 361. Élhetőbb Magyarországért

  Inkább nem válaszolnék mert lehet, hogy egy havi 200 ezerből tengődő, hitelekkel küszködő, panelpatkánnyal kezdenék vitázni, az meg olyan ciki volna.

 362. Élhetőbb Magyarországért

  Ezzel az a gond, hogy minden vallás egy szánalmas, erőszakos baromság. Csak amíg a kereszténység fejlődött addig a kecsketoszásban jelesre vizsgázott, ugatva beszélő muszlimok maradtak azon a szinten, ahol még megégettek, megköveztek, felgyújtottak embereket.

 363. Élhetőbb Magyarországért

  Na ez tetszett, idéztem is egy holokauszt miatt fröcsögő baromnak.

 364. Élhetőbb Magyarországért

  Ha már ilyen idióta szövegeknél tartunk akkor fokozzuk, nem minden élőlény ragadozó, de minden ragadozó élőlény, na most mi legyen?

 365. Erika Agárdi

  Örülök hogy ebben egyet értünk

 366. Adamecz Zoltán

  Már értem, akkor az orosz repülőt is ezért robbantották fel.

 367. Adamecz Zoltán

  Az a jó, hogy már most gyártják előre a következmények áthárítását. Lehet, hogy csak a mostani Bond filmben lévő gonosz tervét akarják megvalósítani. Vagy a film nem is fikció hanem valós történet?

 368. Rosenfeld Krisztián

  Te se hülyülsz már meg!

 369. Rosenfeld Krisztián

  Te szegény debil!

 370. Rosenfeld Krisztián

  Fel lehet számolni!
  Szaddam idején miért is nem terrorkodtak?

 371. Rosenfeld Krisztián

  Csabika, bizony igaz! Nem a Bagdadban síitákat felrobbantó szunnita, szunnitákat felrobbantó síita, talán ha középiskolát végzett faszra gondolok! Az Európában, Amerikában gyilkolászók jellemzően középosztálybéli, sokszor diplomás rohadékok!
  Szóval az a sokat mantrázott “mert a nyomor…” fasság az ami kurvára nem igaz!

 372. jandera

  Magyarország mint állam a török hódoltságig létezett, az önálló Magyarország -sajnos- igen csak csökkentett területtel, Trianon után jött létre kiszakadva ( kiszakítva ) a monarchiából.
  Na, ennek az “új Magyarországnak” lett önjelölt kormányzója Horthy!
  Az ISIS működése inkább egy elnyomó, terjeszkedő, tekintélyuralmi rendszerre emlékeztet, ahol az állam elindításához szükséges eszközöket ( pénz, terület, tömegbázis ) aljas módon teremtik elő. Ehhez egy régen ténylegesen létező állam “államformáját”, és területét állítanák vissza.
  Ennek támogatásához fanatizált tömegekre, a működtetéséhez durván eltorzított törvénykezésre ( náluk a terrorcselekmények törvényesek ) van szükség, ami egyébként minden tekintélyuralmi, – illiberális – állam sajátja kisebb nagyobb mértékben.
  Ehhez az iszlámot használják -természetesen félremagyarázva a tanításait- legitimációra.

 373. Rosenfeld Krisztián

  Persze, hogy itt vagyok te szerencsétlen debil fasz! És valahányszor észreveszem, hogy ideöklendezed az elmebeteg fasságaidat, jövök és beleverem az orrod!
  És roppant különös izé kell legyen az agyad helyén, ha most, a párizsi mészárlás után van pofád háborús uszításról bégetni! Baromarcúkám, ha nem tűnt volna fel, 14 éve DEKLARÁLTAN IS háború folyik! Ellenünk, te istenbarma! Ellenünk, európaiak, ellenünk keresztények ellen! Arról persze kurvára nem írnak a ballibbant firkászok vagy a “csöppetserasszista” protohungarista gennyládák, hogy Indonéziában, Malajziában, Pakisztánban, Bangladeshben, végig a közép- és közelkeleti országokban (ahol még akad belőlük néhány), Egyiptomban, Tunéziában, Líbiában, végig Közép Afrikában naponta gyilkolnak le annyi keresztényt, zoroasztriánust, animistát ahány szegény palesztint 1948-óta _ÖSSZESEN_ megöltek a zsidók! Hallatszik kedvenc ballibbant firkászaidtól egyetlen “Nono fiúk!”is?
  A nickem pedig műveltségi teszt.
  Megnyugodhatsz a te eredményed negatív, nem vagy fertőzött műveltséggel!

 374. Macskatika

  Gratulálok az eszmefuttatáshoz! Szépen csináltad:) Jó lenne, ha mindenki hasonlóképpen gondolkodna mielőtt bármit posztol! Jó lenne, ha mindenki gondolkodna mielőtt cselevésre szánja el magát, de az átlag sajnos IQ lightos és elegendő neki egy két félinformáció ami alátámasztja a már többé-kevésbé előregyártott kis véleménykéjét, aztán hadd szóljon! A terror támadás és a menekültek csak közvetett kapcsolatban állnak egymással.

 375. Rosenfeld Krisztián

  Köszi,hogy kivonatokat készítettél a hatodikos törikönyből, most már nem fogok olyan hülyén meghalni.
  És ki is volt az a Martinuzzi György, milyen méltóságot kapott, kitől és ki is hagyta jóvá? És mikor is “hívta segítségül a törököt? És milyen alapon is? És miért is? Mert a Budát ostromló Habsburg “sereg” szegény vénség Roggendorffal az élen aztán akkor se tudta volna elfoglalni, ha csak nők állnak a bástyákon fakanállal a kezükben! És amúgy kurvanagy előrelátásra, államférfiúi nagyságra vall 25ezer szedett-vedett alja zsoldosok ellen segítségül hívni százezer törököt, majd beengedni ” városnéző sétára” háromszor annyi janicsárt (teljes fegyverzetben) mint ahányan a védők voltak!
  És jött az a csodás 150 év, az ország középső, addig sívó pusztaság része megtelt élettel, mindenütt rendezett kertek, gyümölcsösök, legelésző nyájak, daloló ifjú lányok és menyecskék, deli ifjak, akiket nekünk ajándékozott a szultán, hogy ne legyen már annyira lakatlan az a szép terület, ugye?

 376. Rosenfeld Krisztián

  Te fasz! Add össze az _ÖSSZES_ buzulmán gyilkos “eredményét” Irian Jayától Szenegálig és HOPPÁCSKA! Rögtön fordul a kerék, egyetlen nap alatt ölnek meg annyi keresztényt, zsidót, zoroasztristát, párszit, hindut, buddhistát, animista négert, pápuát mint ahány buzulmán nekünk felróhatóan elhunyta magát 1948 óta (kivéve az Öböl háborúkat) Ami mag azt a rengeteg lemészárolt arabot illeti, el vagy tévedve picim! Azokat _ŐK MAGUK_ gyilkolásszák le, mert eretnek! (vagy síita, vagy szunnita, a másiknak eretnek és kész!) És azok a drága iszlamisták Líbiában, Algériában, Marokkóban unalmas rendszerességgel mészárolgatnak le egész falvakat (miután 3-tól 133 évesig mind ungabunga mert a harcosnak kell az a kis szórakozás!)
  Osztán drága Putyin elvtárs úgy döntött, hogy nem mond le a tartúszi flottatámaszpontról és megmutatta a fasz amerikaiaknak, franciáknak, hogy kell ezt csinálni! Ugye Afganisztánban véletlenül lebombáztak az usákok egy kórházat ahol meghalt 3 orvos. Máig megy a rikács a rohadékok ellen! Az oroszok meg csak szeptemberben szétbombáztak vagy tizet, franc tudja hány halottal, hallasz egy szót is? A IS megtanulta, hogy a ruszkit nem hatja meg, ha az ispotály tetején a hatalmas vörös kereszt közepére állítják a gépágyút és leszarja, hogy hány doki vagy beteg ücsörög körülötte golyófogónak! szétgyakja oszt jónapot!
  Szóval Rudikám ezeket a veszékeléseket inkább majd a Fehérvári út 41.-ben vezesd elő valamelyik pénteken (amíg valamelyi kissé zakkant túlbuzgár rátok nem gyújtja!)

 377. Rosenfeld Krisztián

  Indonézia éppen a pápuákat irtogatja a legváltozatosabb módokon, taposóaknától napalmig, szóval 1. nem ér rá, 2. van annyi eszü, hogy nem mennek helybe a lófaszért! Izraelt éppen a 197 (momentán számadat) különféle palesztin és iszlám felszabadító szervezet akarja a földdel egyenlővé tenni, és ha jól tudom Párizs sose volt Izrael része, te fasz!
  (kurvára jellemző rátok neohungarista véglényekre, hogy ellentétben egy egészséges ösztönéletű férfival (akinek tudvalévően mindenről a pina jut eszébe) nektek mindenről a zsidók ugranak be!
  A háborús uszító propagandát meg bálványaid, a buzulménok és Putyin elvtárs nyomatják, minderre felhívni a magadfajta anenkefáliás nyomoroncok figyelmét, az minden csak nem uszítás!
  (nem uszítás, ha a várható svábbogár invázió előtt felhívom a figyelmet a rovarirtószerek létezésére!)

 378. Rosenfeld Krisztián

  Viszont te írtál rasszizmusról édes kicsi kincsecském! Márpedig (még egyszer, hátha megérted végre) a muzulmán az nem rassz! A muzulmán az egy vallás, amit színfehértől koromfeketéig bárki fölvehet, attól fogva az umma tagja!

 379. Rosenfeld Krisztián

  Nem _ELŐ_! Utóítélet!
  (esetleg – ha tanultál történelmet – mond neked valamit a “150 év”?)

 380. Erika Agárdi

  Nagyon örülnék, ha megkímélnél ettől a negédes lekezeléstől. Még egyszer, hátha megérted végre: Manuéla írt népről és rasszizmusról én az ő gondolatmenetét követtem, mert nem hiszem hogy jogom van eldönteni, hogy ő “nép” alatt egy konkrét népcsoportot, rasszt vagy éppen a muzulmán országok lakosait értette. Egyébként 14 hónapig laktam muzulmánok közt, szóval azt hiszem annyit mindenképpen tudhatok, hogy a muzulmán nem egy nép/rassz. De persze ha nagyon akarok kekeckedni, akkor leírhatnám, hogy pl. a muzulmán sem helyes kifejezés (ezt én is most tudtam meg, mivel utánanéztem), helyesen muszlim, ami szintén nem vallás, hanem az iszlámot követő ember megnevezése. Persze megint nem a lényegről beszélgetünk, mert igazából tök mindegy hogy valaki faji vagy vallási alapon előítéletes, kicsit nevetséges, ha emellett azt állítja, hogy nem előítéletes.

 381. Erika Agárdi

  Hát, akkor utóítéletként utáljuk már az összes keresztényt is….. ha tanultál történelmet, akkor nyilván tudod, miről beszélek. De mondok jobbat! Utóítéletként kollektíve utáljuk az egész emberiséget! 🙂

 382. Demokratikus Koaláció

  a 12 upvótodra nem lennék olyan büszke a helyedben, te náci!

 383. Csaba Varga

  Hol éltettem a gyilkosokat és a terroristákat? Go to elementary school! Ott tanítanak szövegértelmezést. A terroristákat az összes kommentemben elítéltem.
  Pakisztán területével kapcsolatban valóban elgépeltem, mert ez a pontos adat: 796,095 km2.
  (de arra magadtól is rájöhettél volna, hogy nem 700-at, hanem 700 ezret akarhattam írni, hiszen a 700km2 még egy törpe olajmonarchiának is kicsi)

 384. Csaba Varga

  A kommentemben leírt tényeket a személyeskedéssel nem cáfoltad. Persze nehezen cáfolnád, hiszen ahhot a földrajzi atlaszokat mindet meg kellene hamisítanod, hogy a Pakisztánhoz képest Afganisztán délre legyen és tengerpartja is legyen. Oszama holttestének tengerbe ejtésével kapcsolatban pedig a hivatalos amerikai kormányzati verziót kell megcáfolnod, hogy nem is azt mondta Obama, amit ország-világ előtt sajtótájékoztatón mondott, és világszerte azóta is az a hivatalos verzió.

 385. Rosenfeld Krisztián

  Nyuszifül, a nagyapád lehetnék, szóval ne morcogj mert csúnya mimikai ráncokat gyűr a szép kis pofidra!
  És szépségem, ha egyszer valamit elszeretkeztél akkor ne akard megmagyarázni, hogy mindenki hülye csak te vagy buldózer. Kanosszát se kell járnod (csaxólok, hogy az nem egy tánc!) hanem mondd azt, hogy “Bocs” és minden elvan sikálva. És egy hajad szála se hullik ki tőle és nem lesz drágább a bőrradír se!
  És a muzulmán biza kies hazánkban helyes, az évszázadok alatt (a moszlimán-ból) alakult a nép ajkán, bár mostanában inkább a sértő szándékú “buzulmán” a használatos. És egyetlen szóval nem állítottam, hogy nincsenek _ELŐ_ítéleteim is. Biza vannak, mit minden embernek! Az előítélet ugyanis az önvédelem legelterjedtebb eszköze! És igencsak hatékony!
  A buzulmánokkal szemben nincsenek _ELŐ_ítéleteim. Csak utó.

 386. Rosenfeld Krisztián

  Miért is kellene? Hány keresztény rohant be mostanság egy bölcsődébe és robbantotta fel a bombaövét “Krisztus hatalmas” kiáltással?
  Az emberiséget ugyan nem utálom (mit utáljak M’Bishu Ungabunga fulani törzsbéli földművesen?) de bizonyos népcsoportokat biza keményen válaszút elé állítanék: vagy _AZONNAL_ bevezetik a kínai mintájú népességcsökkentési módszert és _KAPNAK_ mindenféle élelmiszer segélyt és minden egyke ingyen tanulását finanszírozzuk a diplomáig és minden egykés család átlagbér szintű nyugdíjat kap haláláig, vagy teljes embargó, se kaja, se egyéb segély se gyógyszer se védőoltás, csak fogamzásgátló! A többit meg rábízzuk a (mostoha)anyatermészetre.
  (Ugye milyen végtelenül gonosz vagyok?)

 387. Erika Agárdi

  Ne haragudj, de az, hogy x évvel idősebb vagy, még nem jogosít fel arra, hogy lekezelj és folyamatosan megpróbálj butának beállítani a “kedves” kis csipkelődéseiddel, mint pl. ez a kanossza-járás… Azért mert mást gondolok, mint te, még nem vagyok tájékozatlan és tök jó lenne, ha nem személyeskedésről szólna ez a beszélgetés. Tanultam pszichológiát, szóval tudom, hogy mi az előnye az előítéletnek. Csakhogy az előítélet is, mint minden más, mértékkel alkalmazandó, szerintem. De igazából tök mindegy, hogy mit mondok, a te véleményed ugyanaz marad és az enyém is: az embereket inkább egyesével, a saját tetteik alapján próbálom megítélni és nem több száz évvel ezelőtti dolgok, illetve bőrszín/vallás/politikai nézet/szexuális preferencia/satöbbi alapján.

 388. Erika Agárdi

  UTÓítéletről volt szó, mivel szóba hoztad a 150 évet, gondoltam én is szóba hozhatom azokat a mészárlásokat, amit Isten nevében a múltban elkövettek (akik véleményem szerint nem lehettek IGAZI keresztények, mint ahogy a terroristák se igazi muszlimok az én szememben).
  Szerintem nem kell ennyire drasztikus lépéseket tenni, nagyon sokan elfogadnák a fogamzásgátlást és az egészségügyi fejlesztéseket kényszerítés nélkül is. Gondolhatod, hogy viszonylag kevés nő élvezi, hogy kb. az éhenhalásra szüli a gyerekeit…

 389. István Ujj-Mészáros

  Ezt értem, és egyértelmű, hogy az itt élő emberek, engem is beleértve, úgy alkotnak véleményt, hogy szinte semmit nem tudnak az iszlám kultúráról, de amit látok (lehet, hogy túl sokat nézem a LiveLeak-et), abból azt gondolom, hogy az ő kultúrájuk annyira különbözik a mienktől, hogy szerintem lehetetlen, hogy komoly konfliktusok nélkül képesek lennénk együtt élni itt Európában.

  Személy szerint nem kívánok rosszat egyetlen muszlimnak sem, de a menekültkérdésben nagyon határozott véleményem van, mégpedig az, hogy mivel fogalmunk nincs, hogy ki az igazi menekült, és ki a gazdasági bevándorló (a viselkedésüket látva elég valószínűnek tűnik, hogy az utóbbiak jelentős arányban jöttek), ezért határozottabban kellene fellépni a határokon (a katonasággal), és tényleg csak a valódi menekülteket lenne szabad beengedni.
  Európa nem tud segélyezni annyi embert, amennyi ide jött, ezt a magyarok a saját bőrükön már megtapasztalták a kisebbség beilleszkedni nem akaró része miatt, akik az aránylag kis számuk ellenére is nagyon megterhelik a gazdaságunkat, és úgy tűnik, hogy egyre többen lesznek, mert nem csinálnak kérdést abból, hogy vállaljanak-e gyereket, hiszen csak még több segélyt kapnak, ha igen. Ez egy nagyon veszélyes helyzet, és attól tartok, hogy valami hasonló történik most Európában, és erre a magyarok nagyon ki vannak hegyezve, valószínűleg ezért is vagyunk ilyen határozottak.

  Van egyébként olyan hiteles forrás, ahol komolyabb ferdítések nélkül lehet olvasni az iszlám kultúráról? Esetleg a Koránról van olyan magyar vagy angol fordítás a neten, ami nincs teleírva hülyeségekkel? Mert szívesen megismerném, annak ellenére, amit a vallásossággal kapcsolatban már írtam. Végül is joga van mindenkinek abban hinni, amiben akar, ha ezzel másoknak nem árt, márpedig azt hajlamos vagyok elhinni, hogy a nagy többség nem akar ártani. De attól félek, hogy ha egyszer jön egy elmebeteg vezető, aki úgy dönt, hogy már elég nagy arányban vannak jelen ahhoz, hogy megtérítsenek minket, akkor esetleg nem fogják megtagadni azt, amit a vezetőjük mond, és akkor aztán tényleg jöhet egy újabb világháború. Van ennek a félelmemnek valós alapja, vagy ez nem valós veszély?

  Miből adódnak a Koránnal kapcsolatos félreértések? Szándékos félrefordításokból, vagy nem egyértelmű megfogalmazásból? Tényleg ír a Korán olyat, hogy meg kell hódítani a hitetleneket? Ha igen, akkor honnan tudhatjuk, hogy ezt a muszlimok nem veszik komolyan?

  Számomra sok a megválaszolatlan kérdés, de azt tudom, hogy a törökök is muzulmánok, és nincs velük semmi bajom, sajnálom az ottani áldozatokat is, furcsa mód ugye itt az se kapott nagy visszhangot, pedig szerintem ugyanolyan tragikus, mint a párizsi események.

  Az pedig tényleg nagyon gáz, hogy az amerikaiak bárhol büntetlenül keverhetik a szart. Európában is egyértelműen keverik, és még a mi kis országunkban is próbálkoznak, de számomra valószínűnek látszik, hogy a Merkellel ellentétben az Orbánt nem tudták bezsarolni semmivel (talán ilyenkor van egyedül előnye, hogy nekünk nincsenek olyan nagy zsarolható gyáraink, mint a VW). Ha be tudták volna zsarolni, akkor szerintem meg se próbáltuk volna lezárni a határt.

 390. Tóth Árpád

  Szóval mielőtt megszólalsz, valljál színt! Muszlim vagy- e vagy sem?
  Utána pedig válaszolj: mit is mfelene az ük-ük unokád?
  Ha mindezekre megfeleltél, akkor érdemes lehetsz rá hogy emberekkel csetelj. Ha nem , akkor pedig egy aljas gerinctelen féreg vagy akinek az éterben nincsen keresnivalója az emberek között. (Mondjuk keresni éppen téged keresgetnek ha igaz salah)

 391. tollas

  Kártékony alak ez a Vágó. Európa azon részét tenné felelőssé mindenért, akik tenni is szeretnének valamit, és valóban meg akarják őrizni Európát, a kultúrájával együtt.

 392. Ildi

  Lehet, hogy baj van a szemeddel…

 393. Cuba

  https://youtu.be/74c1XrybyfY

  . If anyone can save us from total destruction and idiocy it is Russia.

 394. Flying Dutch

  Hiszen, tudod, hogy megy ez. Ha van rajtuk sapka az a baj, ha nincs akkor meg az.
  Nem veszik észre, hogy valójában csak az előítéleteik mozgatják őket.

 395. Flying Dutch

  A buta embert arról lehet megismerni, hogy csak előregyártott érvekkel rendelkezik és amikor azokból kifogy, akkor személyeskedni kezd. Ezt illusztráltad most.

 396. Flying Dutch

  És akkor a 2004-es madridi vagy a 2005-ös londoni merényletek miért voltak? Nehogy már áldozatot csinálj belőlük, akik csak önvédelemből mészárolnak le fegyvertelen civileket!

 397. Tímea Kovács

  Csaba keress tovább! és találni fogsz kikeresztelkedett muzulmánokat. pl. a Hamasz vezetőjének a fiát. Hallgasd meg az ő véleményét is. 😛 😀

 398. Tímea Kovács

  Ez a válaszod téged minősít!

 399. Tímea Kovács

  Koránt olvass Csabika!!! Van már muszlim vezetők által elismert angol fordítás is! Ne csak a Bolek-féle kegyes Korán legyen téveszméid táptalaja.

 400. Tímea Kovács

  Válaszod téged minősít. Koránt olvass Emmácska! Nem a Bolek-féle kegyes koránt, hanem a muszlim vezetők által jóváhagyott angol nyelvű Koránt!! azután beszélgessünk, ha még lesz kérdésed.

 401. Csaba Varga

  Nem én írtam gyűlölettől teli, a valós helyzetet abszolút nem ismerő kommentet, hanem te. Nem értem miért baj neked, ha a kommentedről leírtam, hogy micsoda? Talán nem vállalod fel a saját kommentjeidet? Vagy azóta már megbántad, hogy gyűlölettől és butaságokkal teli kommentet írtál?

 402. Tímea Kovács

  hozzászólásod téged minősít. olvastál volna, nem lennél tudatlan. Muszlim szekta vezérének kikeresztelkedett fia nevezte így! nézz utána.

 403. Tímea Kovács

  azért nem semmi nagyképűség tudatlanként mást nevezni tudatlannak. 🙂 hozzászólásod téged minősít. Jézusról megemlékezik a Korán, tényleg, de tagadják, hogy bármi isteni lenne benne. Koránt olvass szívem, a muszlim vezetők által hitelesített angol nyelvűt! ne a bolek-féle magyar rövidített kiadást!

 404. Tímea Kovács

  444 olvasójával értelmes vitát folytatni annyi, mint hasztalan gyújtani gyertyalángot viharban. további kellemes tévézést.

 405. Tóth Árpád

  Látod milyen igazad van. A probléma csak az hogy most éppen olyan dologba ugattál bele, amihez lövésed sincsen.

 406. Tóth Árpád

  butuska. jó lenne ha még egy kicsit nézelődnél a világban mielőtt megszólalnál.

 407. Csaba Varga

  Adok meg néhány linket magyar nyelven (angolul rengeteg van, de magyarul sajna kevés):

  A tolerancia kultúrája a muszlimoknál
  http://iszlam.com/iszlam-az-elet-vallasa/iszlam-es-nyugat/item/1235-a-tolerancia-kulturaja-a-muszlimoknal

  M. Fethullah Gülen: Az igazi Iszlámban nem létezik terrorizmus
  http://hu.fgulen.com/content/view/48/45/

  Dzsihad = szent háború?
  http://iszlam.com/component/content/article/54

  http://iszlam.com/kerdes-valasz/altalanos-kerdesek/item/2100-altalanos-kerdesek-es-valaszok-az-iszlammal-kapcsolatban

  egyéb linkek:
  https://sites.google.com/site/koranesszunna/yourpage'stitle

  M. Fethullah Gülen: Igazmondás
  http://hu.fgulen.com/content/view/67/47/

  Kéri Katalin: Nevelésügy a középkori iszlámban
  Pedagógia, nevelés/Nevelés- és iskolatörténet
  http://mek.oszk.hu/01800/01862/01862.pdf

 408. Csaba Varga

  Bolek nem fordított le semmilyen Koránt. Van több magyar nyelvre lefordított, de egyiket sem Bolek Zoltán fordította, így akarva sem tudnám olvasni a “Bolek-féle kegyes Korán”-t.
  A kommentemben írt muszlim vallási vezetők a terroristákkal szemben valódi vallási vezetők, és az iszlám vallással kapcsolatban az ő szavukra jobban hagyatkozom, mint azéra, aki úgy osztja az észt, hogy fogalma sincs róla miről beszél.

 409. Tímea Kovács

  Te nem vagy tisztában azzal, hogy mit beszélsz! Az iszlámnak van valamilyen elfogadott vezetője??? Ne nevettess!

 410. Tímea Kovács

  az egyik imám ezt mond, a másik azt?? ők maguk sem ismerik el a másikat! De Te majd megmondod a tutit! Gratulálok “észbeli fölényedhez”!
  A Bolek-féle Kegyes Koránnál írtam egy szóval is, hogy ő fordította? Tanulj már meg értelmezni is kérlek, mielőtt bármihez is hozzászólsz!

 411. Csaba Varga

  Az iszlám vallás nem egy hierarchikus intézmény, mint a keresztény egyház. Viszont van az iszlámon belül olyan, hogy ulema, ami a vallástudósok (a kereszténységben a teológusoknak felelnek meg) közösségét jelenti. A vallástudósokból kerülnek ki a vallási vezetők, a muftik (ez pedig a zsidóknál a rabbik megfelelője). És a muszlim országokban a kormányok (korábban uralkodók) a vallástudósok közül kineveztek az ország (királyság, emírség, birodalom) élére egy legfőbb vallási vezetőt (főmufti, nagymufti – a török birodalomban: sejküliszlám). Ez az adott iszlám állam (a valódi iszlám állam ami nem egyenlő az ISIS-szel) hivatalos vallási iránymutatója volt, és csak ő adhat ki fatwákat. Még akkor is, ha a fatwa kiadása előtt az ulema tagjaival konzultálnia kell. Vagyis nem lehetett össze-vissza fatwákat kiadni, és nem lehetett össze-vissza értelmezni a Koránt. A szunnita iszlám több mint 1000 éve 4 jogi iskolára (mazhad, vagy madhab) oszlik, amelyek az iszlám vallás szabályait, törtévenyeit értelmezik, taglalják: hanafi, maliki, sáfi, hanbali. Ezek között soha nem volt háború, sőt, számos mecset van, amelyben mind 4 madhab helyet kapott, és számos vallási iskolában mind a 4 madhabot tanították.
  A vallástudósok közül nem mindenki lett vallási vezető (mufti), mert belőlük kerültek ki a bírók (kádik) is, akik a shária alapján ítéltek. Valamint a vallási iskolákban a tanítók is közülük kerülnek ki, ahogyan a mecsetek vezetői is (az imám előimádkozót jelent, ami bárki lehet – de a mecsetek esetében ezt vallástudósok végzik, akik egyben az adott mecsetet is vezetik).
  Mint látod az iszlám vallásban a vallási tudása, a vallási ismeretekben szerzett jártassága alapján lehet valaki hivatalosan vallási vezető.

  Ezzel szemben a szélsőségesek és a terroristák tesznek a tudásra, és a fegyvereik ereje révén nevezik ki magukat annak. De a valódi muszlim vallástudósok (ulema) nem fogadják el őket, sőt az iszlám vallással ellentétesnek, és a vallást megszégyenítőknek tartják a terroristákat.
  Persze a nyugati média hírei alapján ez fordítva tűnik, de csak azért mert a nyugati média a botrányra megy rá: a szélsőségesek és terroristák botrányos viselkedése és nyilatkozatai növelik a példányszámot és a nézettséget. A valódi vallás vezetőket pedig nagyon ritkán szólaltatják meg (de azt sem nálunk, hanem külföldön). Hányszor hallottad, hogy bármelyik magyar sajtótermék vagy híradó a szunnita iszlám szellemi központjának számító kairói al-Azhar Egyetem és Mecset vezetőjét idézte volna? Vagy a legnépesebb muszlim országnak, Indonéziának a főmuftiját? Vagy a NATO tag Törökországnak a főmuftiját? Vagy itt Európa közepén a szomszédos Balkánon levő bosnyák főmuftit? Vagy itt a szíriai háborúban az ISIS vezetőjétől többször idézett a magyar média, de a szír főmuftitól hányszor? Egyszer sem.
  Éppen ezért a nyugatiak azt hiszik, hogy az ISIS = igazi iszlám = az 1,6 milliárd muszlim igazi érdekeit ők képviselik. Pedig a valóság ennek pont az ellenkezője. A pár tízezer fős ISIS áll szemben 1,6 milliárd muszlimmal, és több mint 40 muszlim országgal.

 412. Csaba Varga

  Azért Indonéziát írtam, mert az a legnépesebb muszlim ország, többen laknak ott mint Szíria+ Irak+ Libanon+ Jordánia+ Szaúd Arábia+ Egyesült Arab Emirátusok+ Kuvait+ Bahrain+ Omán+ Katar+ Marokkó+ Algéria+ Tunézia+ Líbia+ Törökország együttesen. Ráadásul a pápuák irtogatása egy hoax. Valóban a pápuakat tömegesen költöztetik át a lakóhelyükről, de nem az etnikumuk vagy a vallásuk miatt, hanem mert értékes bányászati területen vannak. De nemcsak indonéz bányavállalatok, hanem kínai és holland bányavállalatok is. Pápua szigetén jelenleg protestáns misszionáriusok térítik a bennszülötteket. És Indonéziában vallásszabadság van, és minden állam a saját többségi vallását hivatalos államvallásként megtarthatja, ezért van Bali szigetén a buddhizmus államvallásként (az ország 88%-a muszlim, de a 13 ezer szigetből álló ország egyes szigetein a buddhizmus a többségi vallás). Indonézia elégé komplex működésű, mert a központi kormányzat szekuláris, de az egyes államoknak joga van a többségi vallást államvallássá tenni, de a kisebbségi vallásúaknak is engedni a vallásukat szabadon gyakorolhassák.
  Politikailag a gyarmaturalom alóli felszabadulás óta köztársaság, de csak 1998 óta demokrácia (az USA bábdiktátorának, Suhartónak a lemondatása óta), de a 34 tagállama között a mai napig van egy szultanátus is.

 413. Tóth Árpád

  Ezt nem dobta ki az üzenő úgyhogy csak most vettem észre
  Azért nagyon elismerésre méltó dolog hogy önmagadat elítéled. És mi a f..szra megyünk vele? Pont arra, amire a szemforgató imámjaitok “elítélő nyilatkozataival”. Szarnak pofon. Sunyi látszatolás. Aztán meg allahukbaroztok az egyperces gyásszünet alatt. Vagy az meg se történt a tisztára toleráns az Unióba igyekvő békés törököknél? Hazudd már el ezt is! Azok a törökök is egytől egyig terroristák voltak ott a stadionban mindannyian! A tesóid!. Te is örvendeztél péntek éjjel? Mert mint az ábra mutatja a muszlim testvéreid sztambulban igencsak

 414. Rosenfeld Krisztián

  Szarom le az indokodat, Indonézia akkor is buzulmán ország, buzulmán vezetéssel, buzulmán ideológiával. És rendszeresen irtogatnak _NEM_ buzulmánokat, csak ez a ballibbant európai szennymádiát kurvára nem érdekli, a Bali robbantás is csak zért került címlapra mert kétszáz ausztrál turista már fölér egy “postás harapott pitbullba” vagy “a másik Kardashian lánynak kisebb a csöcse meg a segge” blikkfanggal. De azért 50 keresztény diáklány (6-16 éves) csoportos megerőszakolása _ÉS_ lefejezése az kutyafasza ahhoz képest, hogy szegény hamaszos kamasznak leesett a mutatóujjáról a köröm, mert becsípte az indítóállvány amikor meg akart rakétázni egy zsidó óvodát! És erről is az elnyomó, rasszista, népirtó zsidó szoldateszka tehet.
  (olyan gyönyörűséges viszonyokat írtál le Indonéziában, hogy rohanok és már kérem is a menedékjogot)

 415. Csaba Varga

  Persze, hogy Indonézia muszlim ország. Ezt nemhogy nem tagadtam, hanem én említettem meg számodra, mint a legnépesebb muszlim országot 🙂
  Sajnos, ahol 250 millió ember él, vannak köztük szélsőségesek. De ez a lakosságnak a 0,01%-át sem teszi ki. Ráadásul őket a hatóságok is üldözik, és ha elkapják, akkor a gyilkosokat halálra ítélik, függetlenül attól, hogy az áldozataik milyen vallásúak.
  Tudom, neked nehéz elképzelni, hogy egy ország nem támogatja a terrort, és az ország kormánya nem ad ki parancsokat terrorcselekmények elkövetésére. Tudom, hogy neked ez hihetetlen, mert azok a politikusok, akiket szerecsen-mosdatsz, azok rendszeresen terrorbombázásokra, elnyomásokra, kolonizálásra, fegyvertelen emberek elleni razziázásokra, beteget szállító mentőkocsi visszafordítására adnak ki parancsokat. És az az ország amit védesz, ott a lakosság többsége újra és újra ezeket a politikusokat választja meg. De a világ nemcsak abból az országból áll, és nem csak az ő politikusaikból. De megértelek, mert mindenki magából indul ki, és mindenki azzal azonosítja a világot, amit ő saját maga tapasztal. Abban a kicsi országban pedig te ezt tapasztalod, hogy a politikusok az ENSZ elítélő határozatai ellenére terrorbombázásokra, elnyomásra, más népek területeinek katonai megszállására, kolonizálásra, ártatlan civilek elleni fegyveres razziákra, beteget szállító mentőkocsik visszafordítására adnak ki parancsokat. És ezért azt hiszed, minden más ország politikusai is így viselkednek. És, ha valahol terrortámadásról hallasz, akkor azt hiszed, hogy abban az országban is a politikusok adtak rá parancsot pont úgy, ahogy a védenc országodban is, amit szerecsenmosdatsz.

 416. Csaba Varga

  Angol nyelven sokkal több anyag van, és angolul egy csomó muszlim vallástudóstól is vannak nagyon jó anyagok, írások és források, amelyek magyarra sajna nincsenek lefordítva.

 417. István Ujj-Mészáros

  Őszintén szólva, miután elolvastam néhány cikket azok közül, amiket küldtél, olyan érzésem van, mintha még nem is lenne kiforrva ez a vallás, és emiatt rengeteg irányzata lehet, amiből egyenesen következik a feszültség. Szóval az egyes csoportokon belül elhiszem, hogy béke van (már ahol elítélik a felesleges erőszakot), de hogy az összes irányzat különböző képviselője között is az lenne, azt már nem tudom elképzelni (még ha az Iszlám Államot nem is ismerik el, mint az iszlám követőit). Szerintem ezt a harcot még le kell játszaniuk. Nem írtad, hogy a Koránban tényleg van-e olyasmi, amit kérdeztem, ebből arra következtetek, hogy igen.

 418. Csaba Varga

  Ki van forrva az iszlám. A siíták és szunniták között a fő ellentét nem a vallási kérdésekben van, hanem a politikaiban, hatalmiban. A szunnita iszlám több mint 1000 éve létező és hivatalosan elismert irányzatai/iskolái (madhab) között soha nem voltak háborúk. De erről privátban, emailben szívesen cserélek gondolatokat. De itt nem mert nem akarok vallási térítő látszatát kelteni, mert sokan úgy értelmeznék.

  A 18. sz-ban az arábiai sivatag közebén az írástudatlan beduinok között létrejött wahhabizmus más tészta. De ez csupán egy jelentéktelen szekta maradt volna, ha a britek nem segítik őket a Török Birodalom ellen, és nem látják el őket fegyverekkel. Itt 2 brit titkosügynök nevét kell megemlíteni: Gertrude Bell és John Philby (pár évtizeddel később John Philby a brit hírszerzés főnökeként volt az
  aki Nagy-Britannia helyett az Egyesült Államoknak játszotta át az
  olajkoncessziókat és nagyjából ettől datálódik a nagy “amerikai-szaúdi”
  barátság; John Philby fia is elhíresült: Kim Philby volt a hírhedté vált brit-szovjet kettős ügynök)

  Az ISIS-nek, al-Kaidának, és al-Nusra Frontnak több köze van a CIA-hoz, mint az iszlámhoz.
  https://www.youtube.com/watch?v=LjPod2pUBbI
  (nézd meg a videóban milyen újságok nevei szerepelnek,
  de azokon kívül sok angol nyelvű újságban voltak erről cikket és publikációk, csak egyik magyar sajtótermék sem vette át azokat)

  Nehéz elhinni, de 1918 előtt Damaszkuszt (mai Szíria fővárosa), Ammant
  (mai Jordánia fővárosa), Haifát és Akkót (mai Izrael 2 fontos
  tengerparti kikötővárosa) vasút kötötte össze.
  De ha már itt tartunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy ez a vasút
  egészen Medináig elért (ma Szaúd Arábiához tartozik). És a vasutat a
  brit titkosügynök Arábiai Lawrence vezette (a törökök ellen fellázított
  és brit fegyverekkel felfegyverzett) beduin törzsek pusztították el az
  1. világháborúban, hogy a török hadseregnek ne legyen vasúton közlekedő
  gyors utánpótlása.

  Vagy kevesen tudják azt is, hogy Basráig (ma Irak legdélibb nagyvárosa)
  is elkezdték a törökök kiépíteni a vasútat, ez volt az Isztambul-Bagdad
  vasút, vagy más néven Berlin-Bagdad vasút. Azért ez volt a neve, mert az
  akkori Németország fővárosát kötötte össze a Török Birodalom
  fővárosával és elment volna egészen Bagdadig is (meg tovább Baszráig
  is), a Mezopotámia térség lefontosabb városáig. Az 1. világháború végéig
  Isztambul (ma Törökország fővárosa)-Aleppo (ma Szíria 2. legnagyobb
  városa)-Nusaybin (ma Törökország délkeleti részén van) és
  Bagdad-Szamarra (ma Irak) közti szakaszok megépültek. A Hidzsáz vasúttal
  ellentétben ezt nem rombolták le, így 1940-re a teljes hosszában
  elkészült (vagyis a hiányzó Nusaybin-Mosul-Szamarra szakasz is).

  De a fentieket kívül az 1. világháború kitörésének időpontjában már
  működött a Damaszkusz-Aleppo, a Jaffo-Jeruszálem (ma mindkettő Izrael),
  Aleppo (ma Szíria)-Bejrút (ma Libanon fővárosa) vasútvonal is. Vagyis
  Isztambult, Aleppot, Damaszkuszt, Bejrútot, Ammant, Medinát, Haifát
  vasút kötötte össze (és ettől független vonalon volt vaútja
  Jeruzsálemnek a tengerpartig és Bagdadnak Szamarráig).
  Ma ezt nehéz elhinni, de a Török Birodalom felbomlásáig ez így volt.

  térképek a Török Birodalom legfontosabb vasútvonaláról: az Isztambul-Aleppo-Bagdad és a Damaszkusz-Amman-Haifa-Medina vonalról:
  http://www.ctesiphon.com/auctions/Diplomatic-History-Bagdad-Railroad-b.jpg
  en.wikipedia.org/wiki/File:Ferrocarril_del_hiyaz_EN.PNG

  A Közel-kelet feldarabolása ugyanolyan hiba volt mint Közép-Európáé.
  És a Közel-keleten létrehozott mesterséges új országok, amiknek a
  határait a britek és franciák húzták meg az ott élők akarata ellenére
  ugyanolyan hiba volt mint itt Közép-Európában.
  És az utána következő 100 évben ugyanolyan véres konfliktusokat szült a Közel-keleten mint itt Közép-Európában.
  (csak ide Közép-Európa egyik területére sem telepítettek be tudatosan ezen időszakban más kontinensről emberek milliót)

  Itt van az Ottomán Birodalom 1. vh kirobbanásakori térképe:
  lostislamichistory.com/wp-content/uploads/2012/12/Ottoman_Empire_1914_h.png
  (az 1878-1914 között vesztett területeket: pl. Egyiptomot, meg a Balkánt már nem tartalmazza)

  Nem a vallásról szól a mostani szír háború, hanem geopolitikáról. Csak éppen a Nyugat által támogatott terroristák közül néhány önállósult és mindent rombol és pusztít ami az útjába kerül, és most már a gazdáját is megharapja.

 419. István Ujj-Mészáros

  Köszönöm, hogy ilyen kitartóan próbálod felvilágosítani az embereket, erre most azt hiszem, nagy szükség van.

  Logikailag nem tudnék belekötni abba, amiket írtál. Kicsit emésztem, de azt már most megígérem, hogy ezentúl nem fogok globálisan rosszat mondani a muszlimokra, valószínűleg semmivel sem jobb vagy rosszabb vallás, mint a kereszténység, de ez már egyéni megítélés kérdése.

  Viszont én úgy látom, hogy valószínűleg nem a normális muszlimok jönnek ide, és hogy túl sokan jönnek. A nem normálison értem többek között azt, hogy látszólag sokan alapjognak tekintik, hogy nekik a boltban ne kelljen fizetniük. Ez szerintem lopás, amit a normális muszlimok az általad leírtak alapján elítélnek. Nem tudom, milyen arányban történik ilyesmi, de az, hogy a nagy részük átszökött a határon ahelyett, hogy beregisztrált volna menekültként, szintén ezt erősíti a számomra. Egyáltalán muszlimoknak tekintendőek ezek a, most hívjuk így, bár kétségesnek tartom, menekültek?
  Több nyugatabbra élő ember is panaszkodott olyan muszlim csoportokra, akik nem is akarnak beilleszkedni, és csak a gond van velük. Ettől még lehet, hogy a muszlimok többsége nem ilyen, de nagyon úgy tűnik, mintha ide válogatott szar emberek jönnének. Vagy ez is hülyeség? Tényleg érdekelne a véleményed ezzel kapcsolatban is.

  Egyébként ha gondolod, nyugodtan írhatsz emailt, könnyen kideríthető a címem.

 420. György Fekete

  Kedves arctalan senki, Péter István! Bár erősen át van írva az eredeti vers de azért arra elegendő, hogy vezetőink gazemberségére , aljasságaira, szemétségeire rá lehessen ismerni. És itt ez volt a lényeg!

 421. Barna Levente

  Gabink hazudik. Szokás szerint. Ugyanis az eddigiekhez képest szigorítva lettek a közbeszerzés szabályai. A hozzátartozók teljes kizárása amúgy meg alkotmányellenes. Ami érthető, mert azért senkit nem lehet büntetni, hogy kinek a fia, borja.

 422. Zoli

  Ezt a sületlenséget honnan vetted? Olvasd már el a törvény szövegét!! “A hozzátartozók teljes kizárása amúgy meg alkotmányellenes”. – Most már igen!!!! Ezért változtatták meg. :)))))

 423. ukotaf

  Bizony, nem szeretem ezt az embert. De ez már nekem is túlzás, belerúgni abba, akit nem is ismerek, kezet sem fogtam Vele, az már alja az “újságírásnak”. Ha ez az. Tényleg, nem a szívem csücske ez a srác, de jó lene meghallgatni az Ő véleményét is (hozzáteszem: szocialista beállítottságú vagyok, de ez már túlzás, még nekem is). Bocs.

 424. ukotaf

  Ja, és szégyellje magát az, aki…(lehet, én).

 425. hammurabbi

  Ne vedd fel,Péter Pistike mint a:”Pistike HÜJE!”falfirkák a mimagyarok egója,egy troll,ha megnézed szokása osztódással szaporodni mint egysejtű,önmagát lájkolja .

  Vannak ám nagyon egyszerű, hétköznapi dolgok is, amiket még Pista bácsi a
  faluvégen is könnyedén el tud dönteni…például, ha valaki hülyének
  látszik, hülyeségeket beszél és hülyeségeket csinál, akkor nagyon nagyon
  nagy a valószínűsége, hogy az illető nem megjátssza magát:)

 426. hammurabbi

  Még mit lehet ellopni?
  Valaki tuggya?
  Amikor az elbutított-inkább elhülyített- jónép elküldte a pécsébe a szocikat
  másodszor is,…felhívtam a figyelmet a tolvajlások nagyságrendbéli
  különbségére,azok holdudvara lehet loptak a”kisbótból”,míg ezek
  kifosztották a”Magyarország Áruházat”,sőt még a földet is magukévé
  tették amin áll..áll…álldogál…még az EU adófizetők pénzén.
  Senki sem figyelt rám..
  Amíg a szocik pár milliócskákat loptak ( lássuk be, ezt a gazdaság észre sem vette..),de stadion egyiknek sem épült a falusi háza kerti budija mellé,ezek 100 – 1000 milliárdokkal rövidítik meg a jónépet!
  Félreértés ne essék azokat is el kell kapni, akik kistílűek,mert LOPNI NEM SZABAD,…na de ez már fáj az országnak !
  Hogy ennek mi az értelme, ha az EU már vizsgálja Tiborcz ügyeit?
  Éppen azért hozatta meg Orbán távollétében ezt a törvényt, hogy okafogyottá
  váljon a vizsgálat, mert közben törvényessé tették. Majd Áder aláírja,
  az Alkotmánybíróság meg elutasítja az esetleges megtámadást.
  Innentől a szokásos :
  “megint bánccsákMagyarországot”..édeshazánkat…békemenet,nemzetthy
  inzultáció,nemzettthyleg felizgult nedvesedő CÖF-ös nénikék,aláírásgyűjtés,pofozkodás,lépjünkiamocskosejuból.
  25 éve hazudták,hogy jobbításra létrehozták a FideSSt majd hatalomba
  kerülésükkor észrevették mennyi mindent lehet ellopni, ekkor átalakították a FideSSmaffiózó zrt-re, a ménesi úti fiúkat kiegészítették rokonokkal, csókosokkal, seggnyalókkal, megszállták az
  államot, gazember módon törvényeket alkottak, hogy saját hatalmukat bebetonozzák, minél tovább tudják Magyarország közvagyonát magánvagyonná konvertálni, amit egyre sikeresebben pofátlanabbul hajtanak végre.
  Aztán rájöttek Magyarország lehet a székhely amit magukénak tudnak, úgy is kezelik, a népet alkalmazottainak tekintik,a földjét kisajátítják, az államkasszát saját pénztárcának nézik, a nép vagyonelemeit játékaik fedezésére elrekvirálják.
  Ilyen ámokfutást békeidöben még magyar kormány és vezetõje nem tett, ennyi kárt nem okozott.
  Orbán és családi maffiája kisajátította az országot, azt hiszi azt tesz amit
  akar, a nép neki dolgozik, annyit lop amennyit akar, a hívők elnézik neki, mert a mihígmélymagyarok örökös miniszterÁlnoknak fogják megszavazni, 4 évente biztosítják a hatalmon maradását akár még
  államÁlnokként is.
  Mit mondtak anno,I-ső Viktor Bokros csomagból élő,azt felélő kormányzása alatt? Megideologizálták maguknak a rablást,az egész kormányzás veleje, alapja az egyéni meggazdagodás
  volt. Még csak nem is suttogva mondták azt a Miniszterelnöki Hivatalban –Rogán Antal, Áder János, Stumpf István, Tóth Gy. László, Schmidt Mária, Bogár László és a többiek – azt, hogy
  “……vedd tudomásul, hogy a – és itt jött mindig egy káromkodás – kommunistáknak
  volt negyven évük, ezért igazságos, hogy mi, akiknek semmit nem hagytak,most bepótolunk mindent.
  Megideologizálták maguknak a rablást. Ez nem változott.Ami változott, az az, hogy akkor nem volt
  kétharmaduk, volt egy koalíciós kényszer, melyben – nagyjában-egészében az az MDF,nem tudták elkezdeni azt a masszív tolvajlást, mint most. De azért tettek rá kísérletet, emlékezzünk rá, hogy Simicska Lajos volt az APEH-elnök, ezzel akarták kontrollálni az emberek számláit, beleláttak
  mindenbe, tudtak fenyegetni, zsarolni, tolták ki a közpénzeket a különböző állami alapokból. De a lépték más volt.
  Történelem szerint minden zsarnok, diktátor csúfosan végzi, ki börtönben, ki szerencsétlenségben .

 427. Péter DrMKiss

  A végén a fehér-magyar-cigány megnevezésekben szerintem nincs igazad, egy országban általában többféle nemzetiség is él, ezeket így szoktuk megnevezni, attól függetlenül, hogy persze mind az adott ország állampolgárai. Olyam hogy roma nemzetiség, van, olyan, hogy fehér nemzetiség, nincs. A magyar is egy nemzetiség Mo-on belül. Vagy hívhatod magad biológiailag kaukázusi fehér típusúnak, ebből a szempontból nem tudom, a romák milyenek. És emellett mindannyian persze magyar állampolgárok vagyunk.

 428. Hungarian Ultras

  Semmi köze Orbánhoz,Soroshoz,Gyurcsanyhoz atlatszo.hu ,hiába akarjátok ezt mindig eljátszani !
  Ti direkt akarjatok keverni a szurkolók és az kubatov féle cigány biztonságiakat ? Akik a választási irodánál voltak azok a kubatov szopó c*gány kopaszok, akik pénzért mindent bevállalnak. Kubatov,Orbán csicskásai voltak,de ti is tudjátok, szóval ez olyan hülyeség amit elhisz nektek most 10 ember és ti erre büszkék vagytok ! Semmi köze egy szurkolói csoportnak a kopasz szekusokhoz ,de nektek még nem sikerült feldolgozni ezek szerint …

  Ők a magyarságukért harcolnak Felvidéken, bár most úgynézki szó szerint lehet ezt értelmezni..
  Viszont lehet ezzel a gyors hírrel, csak egy szimpla nézettséget akartatok magatoknak, mert ez besült.
  Orbánnak annyi köze van hozzá, mint Sorosnak semmi, bár lehet ezek a címek több ezer olvasót is vonzanak ….

 429. Csehszlovák Kém

  Ha figyelmesen olvasod a cikket, láthatod, hogy a szlovák kommentelők emlegetik “Orbán huszároknak” a gyáva támadás résztvevőit. A független sajtó, mint mindig, csak beszámol az esetről. Viszont, ha már itt vagy, hadd kérdezzem meg: békés, ártatlan normálokat megverni túlerőben, mióta szolgálja a magyarságért való harcot a “Felvidéken”?

 430. Ferenc Géza Csontos

  Fúj, undorító cikk. Nem csoda hogy berágnak rajtatok a magyarok, ha ennyi hazugságot írtok le. Minden alkalommal balhé van Szlovákiában és Romániában, mert provokálják a szurkolókat és sehol nem lehet egy meccset békésen megnézni. Ezért nem megyek már évek óta ezekre a helyekre. Csak a legelszántabbak mennek, ők bekalkulálják a verést.

 431. Hungarian Ultras

  Valószínűleg nem nagyon szolgája a javunkat, sőt … . Viszont minden ócsárolást, támadást, lejáratást el kell tűrni-e még mindig a magyarságnak, tudod szokták azt mondani “kibújik a szög a zsákból…” . Egyébként megemlíthetném pár hónappal ezelőtt történteket is amikor a szlovákok verték a sima DAC szurkolókat (Spartakosok) a városban családapát, stb… ezt nem láttam az oldalon, de-ha fent volt kérlek linkeld be mert nem olvasom.

 432. Csehszlovák Kém

  Hungarian Ultras, miért szedted le a válaszod? De semmi baj, szerencsére ment a print screen, mutassuk meg a többieknek is, hogy mit írtál 😀 https://uploads.disquscdn.com/images/4844924955a9bec19abad801b375124c06813cda16ddb759ad7f94dbb0726fe2.png

 433. Hungarian Ultras

  Én is csinaltam print screen-t ezt benézted 😀

 434. Csehszlovák Kém

  Nem szégyen kitenni utólag sem, ha már beégettelek!

 435. Hungarian Ultras

  Nézd meg a dátumot 15 percre ,te meg 5 perce ennyit rólad :)) Ez sem sikerült.

 436. Csehszlovák Kém

  Tehát kapunk arra választ, miért támadtak be normál drukkereket a túlerőben lévő huligánok Pozsonyban?

  Ha szerinted sem szolgálja ez a “magyarságukért” való harcot – jelentsen ez bármit, akkor mi lehet a mostani betámadás hátterében?

  A Spartak támadásról nem hallottam, küldjél róla beszámolót, e-mailt: [email protected] címre.

 437. Csehszlovák Kém

  Ferenc, milyen hazugságról beszélsz? Tájékoztatunk. Ha vannak további infóid az esetről, írd meg!

 438. Hungarian Ultras

  – Ne tőlem kérdezd a miérteket …
  – Soros,Orbán,Gyurcsány 😀 ugyan mi … , slovanisták régóta gyűlölik őket, ez fordítva is igaz, nem akarok idézni azt a szlovák mondatot amit szoktak írni folyamat ,de te a cikkben említetted is.

  – szlovákiak magyar oldalakonon fent volt, és ott van még a szlovák oldalon is saját képekkel, üsd a magyar fejét címszóval (csak leírtam … )
  http://dac.parameter.sk/dac-spartak-osszeverekedtek-szurkolok-stadion-kozeleben-video

 439. Csehszlovák Kém

  Ne terelj, ez nem volt fair box! 30-an rámentek tegnap 2-3 normálra – ez még a hool szcénában is vérgáz, nem csoda, hogy kiröhögnek titeket, csak magatoknak köszönhetitek.

  Megnéztem, a Spartak eset sima adok-kapok, nem kell drámáznod, ha velük volt bajuk, akkor miért nem Nagyszombatba mentek vissza?

  Összefoglalom: a magyar hoolok egyik fele eladta magát Orbánnak, a másik fele pedig indok nélkül, frusztráltságában békés drukkereket támad be. Hát gratulálok.

 440. Hungarian Ultras

  Pedig Ficó rendelte meg… tényleg politikat kell belevinni egy sima szurkolói balhéba, vagy ezt direkt csinálod ? Te akarod keverni a kubatovi c*gany kopaszokat a szurkolókkal, nem látod át ezek szerint az egészet, csak találgatsz… . A videó ami ott van azon kívül volt még a városban több eset is, de facebookon most azonnal nem fogom megkeresni neked, egyszer talán.
  Egyébként első sort amit írtál naggyából adom is.

  A szavaiddal élve azon a mondaton kívül : hát gratulálok….

 441. Csehszlovák Kém

  Nem találgatok, mert látom, mi megy: a kiöregedett hoolok egy része eladta magát a politikának – de cáfold meg, ha tudod. A politika száll bele a sportba és kihasznál, megoszt titeket – a fradisták 2 éve nem tudnak szurkolni a saját stadionjaikban.

  Elhiszem neked, hogy van még fent több videó, de azok max azt fogják mutatni, hogy a DAC drukkerek kicsit megcsúsztak, ez előfordul. Ha azzal egyetértesz, hogy ami Pozsonyba történt, gáz és nem tett jót nektek, már megérte beszélgetni.

 442. Hungarian Ultras

  Na alakul ez már ,annyival kiegészítem most van 3 éve ennek és nem 2 :).
  Aki eladta magát az többet vissza nem jön !! Tény van régi kiörögedett hool ,de azokat én mar nem nevezném annak…. eladták magukat. A többi meg a börtönből verbuválódott emberke, akiket szerintem szintén nem kell bemutatni.

  Szerintem is gáz ennyire szervezetlenül így megcsinálni, de ez az ő dolguk sőt 12 fő felelni is fog ma érte. Kár akarmilyen politikat belekeverni secu =/= szurkoló és lehet van átfedés,de azok többé nem tartoznak közéjük… legalábbis én ezt az elméletet stabilan védem.

 443. Hungarian Ultras

  ” többi meg a börtönből verbuválódott emberke…” – mármint a szekusok .

 444. Csehszlovák Kém

  Én azt elhiszem neked, hogy para az Orbán huszárokká vedlett öreg hoolokkal/secuval egy lapon szerepelni, de kívülről így látszik – a politika belőletek szerzi az utánpótlást, és ahogy látjuk, erre most van is kereslet, jól megfizetik őket. Egyszer téged is megkérdeznek majd.

  Az ilyen pozsonyi betámadások azért is gázok, mert most nyilván jön egy válasz és nem titeket fognak megtalálni, hanem a normálokat – és ez sem fog segíteni.

 445. Umann Tamás

  Ezek a gazemberek már Orbán 2006-os puccskísérletének is részesei voltak.

 446. István Vajnorák

  Ha békés szurkolókat bántottak,ítéljék el őket.
  Azért azt ne feledjük,hogy Dunaszerdahelyen rohamrendőrök verték a magyar szurkolókat,még nőket is!
  Nem egyirányú utca ez.
  Ui:- anno,jégkorongozni jártunk Szlovákiába 10-11 éves gyerekekkel.
  Nem egyszer kellett nekünk,szülőknek megvédeni gyerekeinket!
  Nem feledjük a hógolyókba “csomagolt” köveket sem.

 447. gmihaly

  Azért a szlovák ultrák sem piskóták. Bagoly mondja verébnek: nagyfejű.

 448. Takács Tamás

  Egy fokkal sem jobbak mint a koxos borsodi kanciganyok. 10-20 ev kitiltas,es par honap borton hatasos lenne szerintem.

 449. eperallergia

  innen kismagyarországról én kérek elnézést szlovák testvéreimtől))) állat banda

 450. Ferenc Géza Csontos

  1. Kiraktok egy csoportképet. Nem mindenkit tartóztattak le. Ha én lennék a képen, beperelnélek benneteket
  2. Ultrák mindenhol kemények, honnan tudták az ultrák hogy nem éppen magyarokkal kerültek összetűzésbe? Nyilván okot adtak rá, hiszen szemből senkin sem látszik hogy szlovák.
  3. A gyűlöletkeltés nem tájékoztatás.
  4. Ez az egész cikk a magyarok ellen szól, tehát ellenem is. És miattatok, az ilyen cikkek miatt olyan rossz a hírnevünk . És ne beszélj nekem az ártatlan szlovákokról, mindannyiunknak vannak szomorú élményei róluk. Elfogadjuk őket, csak nem szeretjük, mert az örökös kisebbségi érzésük miatt folyton alánk tesznek.

 451. Baldrick

  Amerikában meg verik a rendőrök a négereket…

 452. Homoki Zsolt

  Sokat jártam Szlovákiában.Tanúsítom, hogy vannak “ártatlan szlovákok”.Több mint 5 millió ember él abban az országban, nem lehet általánosítani.

 453. Ferenc Géza Csontos

  Én is sokat jártam Szlovákiában. Egyetértek, vannak ártatlan szlovákok, csak az a szomorú, hogy ők vannak kisebbségben. Azt hinnéd, hogy amit a szüleid meséltek és te is megéltél, talán majd a gyererekeid korosztálya nem tapasztalja meg a folytonos kellemetlenkedést, ha hozzájuk mész. De hallom, és most olvasom is ugyanaz megy.

 454. Komáromi Zsolt

  Amikor ott jártam, úgy 30 éve, mondták a barátaim, hogy estefelé inkább ne menjünk sehová, mert a szlovákok nem szeretik a magyar beszédet… Azóta sem jártam nálunk, nem is vagyok kíváncsi. De egyszer még elmehetünk….

 455. Csehszlovák Kém

  1. A kép nyilvánosan elérhető a csoport Facebook oldalán. Ezt benézted.
  2. A történet lényege, hogy nem ultrákat vertek, hanem békés szurkolókat, 30-an, 2-őt. Érzed?
  3. Azért, mert nem tudsz szöveget értelmezni, még van szavazati jogod.
  4. 30 magyar huligánról szól a cikk, nem “a magyarokról”. Lásd még: 3-as pont.

 456. Csehszlovák Kém

  Hát, a barátaidnak elég furcsa felfogása lehet. Hogyan lehet már egy népet általában megítélni? Sehogy. A magyarokra se mondom, hogy lopnak, csak azért, mert Orbán kirabolja az országot. Vannak becsületes magyarok is.

  Ajánlom neked Szlovákiát, fasza hely, tele van közös történelmi emlékhellyel, sokan beszélnek magyarul is, nem lesz gondod a kommunikációval és euróval tudsz fizetni. Ők is szeretik, ha ott költöd el a pénzed 🙂 Hajrá!

 457. Kos Istvan

  Annak idején Horn Gyula egy pár hónapra ott hagyhatta volna öt és Tompikát Prágában egy kis fegyelmezésre! Nagyon hamar hazahozatta öket! Ennek isszuk most a levét!

 458. Mácsodiová Kosztolányi Gertrúd

  Magyarországon konganak a stadionok az ürességtől, a kutya nem kíváncsi ott semmire, ide meg jönnek verekedni. Nem meccset nézni, mert azt otthon sem nézik, hisz akkor nem lennének üresek a csilliárdokért épített Orbán stadionok…Ott kellene verekedni. Remélem 20 évet rájuk sóznak és lehozza az összes sajtótermék a bíróság döntését, hogy ne legyen kedvük a további randalírozáshoz.

 459. vacsad

  Ellenem nem szól, nem szoktam senkit megverni.

 460. Anikó Borosné

  Orbán bosszú,mert a Szlovákok jobban teljesítenek.Ezeknek a bátor,kigyúrt izomagyú lényeknek meg
  tényleg 20 év.

 461. Karajzné Márti

  Egy magyar csoport túlerőben rátámad néhány békés hazai szurkolóra idegenben, és ebből a tényből sikerül kihozni a vendéglátókat elmarasztaló/lenéző hozzászólást.
  Hát gratulálok….

 462. István Vajnorák

  Küzdesz itt,mint disznó a jégen!
  30 ember nem is tud kettőt ütni,mert hozzá sem fér!
  Ha mindegyiktől csak egy sóhajtást kapott volna a sértett,bele is halt volna!

 463. kolozsi

  Erdélyi ismerősöm 1956. okt. 23-át Pozsonyban élte át (ott élt a testvére), Lengyelországon keresztül engedték haza. Elmondása szerint Pozsonyban mindenki magyarul beszélt, ha kerékbe törte is a nyelvet. Hülye véletlen volt, hogy 1968. aug. 20-a is ott találta testvérénél. Megint csak Lengyelországon keresztül engedték haza, katonai szerelvények miatt egyirányú volt a vasúti közlekedés. Elmondta, senki egy szót nem volt hajlandó magyarul kimondani.
  Ilyen az élet.

 464. Hungarian Ultras

  Orbánnak semmi köze hozzá ne tetssen drogozni munka után ….

 465. 1885

  “orbán katonái” jaaaj a sok barom 😀
  Mindenkinek meglehet a véleménye a huligánokról, de az hogy “orbán katonái” lennének a legnagyobb faszság, “orbán katonái” legfeljebb a fradi security lehetne akiket utálnak a huligánok szóval ez így egy hatalmas öngól 😀 Sajnos sok sötét kommentelő bevette a tót média által írt hülyeséget. A futballhuligánok közt alig van fideszes, nagyon messze állnak ők attól, hogy a politika irányítsa őket ellenben az ilyen fogalmatlan, kretén újságírókkal 😀 Foglalkozzatok inkább az itteni problémákkal és ne szóljatok bele abba, hogy mit tesznek néhányan a megszálló tótokkal Felvidéken!

 466. Lajos villányi

  igen szimpatikus fiatalemberek! ők azok az IQ bajnokok, akik népszavazást is szeretnek elindítani?

 467. Ferenc Géza Csontos

  1.Nem néztem be. Azért mert valami valahol mgtalálható, nem szabadon felhasználható. Én tuti beperelnélek.
  2. Nem az számít hányan voltak, hanem hogy mi volt a kiváltó oka a verekedésnek . Ketten is tudnak vérlázítóan viselkedni. A verekedőktől nem hallottam véleményt, eengem az is érdeklne mielőtt véleményt formálok, de a ti cikketek bűzlik a rosszindulatú egyoldalúságtól.
  3. Nem szavazati jogom van, vélemény nyilvánítási.
  4. 30 magyarról szól, akiket letartóztattak és ráadásul ti huligánoknak neveztek. Még a Fradi meg az Zeg szurkólói ultrát is belekeveritek.

 468. Ferenc Géza Csontos

  Miért van az, hogy nincs olyan sportesemény Szlovákiában, ahol a magyar szurkolókat nem rendbontónak, irredentának nevezik? Tudod a mostani kiváltó okát? Csak az egyik oldalt hallgatták meg.

 469. Ferenc Géza Csontos

  Tegnap jött meg az ismerősöm, ugyanazt tapasztalta mint a szüleim 50 évee meg én folyamatosan: tudnak magyarul nagyon sokan, de iminden nyelvet használnak (ha tudnak) aztán ha nem megy, akkor kiderül hogy tudnak magyarul. Addig meg küszködj.

 470. Karajzné Márti

  Első kérdésedre: talán mert vannak közöttük nagy számban rendbontók és irredenták. Második kérdésedre a válasz benne van a cikkben: A szlovák rendőrség Facebook oldalán tárgyszerűen számolnak be az esetről. És nyugi, a másik oldal is meg lesz hallgatva a rendőrségi kihallgatásokon és a szlovák bíróságon.

 471. Ferenc Géza Csontos

  Téged is a szlovák rendőrség hallgasson ki, ha ennyire utálod a magyarokat hogy szerinted mindig vannak rendbontók és irredenták.

 472. Kockafej

  megmutattad hogy nem olvastad el a cikket 😀 gratulálok 😀

 473. Karajzné Márti

  Ahol balhéznak a magyarok, ott nyilván van rendbontó. Az irredentizmust meg erősen alátámasztják a meccseken skandált rigmusok, a sok nagy-Magyarország matricás autóról már nem is beszélve. Gondolom ez utóbbinak is nagyon örülnek a szomszédaink….
  A te felfogásodban biztosan utálom a magyarokat, ha neked ez a söpredék jelenti a magyarságot. Én általában a tahókat utálom, legyen az magyar, vagy bármely más nemzetbeli. A szlovák rendőrség meg nem valószínű, hogy bármikor is ki fog hallgatni, mert ha külföldre megyek, akkor fokozottan betartom az adott ország törvényeit.

 474. azember

  Kicsit nagyon eltakarta a csoportkép az észt! Jó hírünket vitték! Orbán harcol! Így is! Határon innen, határokon túl! Ez az ő focija, ami lehet akár kézilabda is. Gyorsan a lőtereket is, hogy változatosabb legyen a küzdelem! Csak “mi” magyarok! Az ellenzék és más nemzet fiai/lányai a levesbe! Nagyon szép jövő előtt állunk!

 475. drtraktor

  ilyenről is hallottam, de amerre meg én szoktam járni, arra szlovákot nem nagyon hallani, max cseh turistákat

 476. Klára Kabai-tóth

  Sőt a négerek verik a rendőröket mindenféle barátságos meccseken.

 477. Ferenc Géza Csontos

  Én sem szeretem a rendbontókat, de nem tartom a szurkolókat söpredéknek- az ultrákat sem. A Nagy-Magyarországos matricákkal meg rigmusokkal nincs mit csinálni, mert nem tilthatod meg hogy amit jogtalanul elvettek, abba mindenki beletörődik. A szlovákoknak csak 100 év önálló történelme van még. Más kérdés, hogyha visszakerülne Magyarországhoz Szlovákia, mit csinálnánk a 2 millió tiszta szlovákkal hogy európai módon járjunk el. Nekem ez megoldhatatlan és sajnos visszafordíthatatlan folyamat, de attól nem kell szeretnem ahogyan velünk viselkednek. Mert engedd be a tótot és kiver a házadból-ahogyan a mondás tartja.

 478. zsíroskenyér

  Jár neked a taps, hogy a címet azért sikerült elolvasnod!

 479. zsíroskenyér

  csatlakozom, ez óriási szégyen, ott tartunk, ahol ők tartottak 1992-ben

 480. Ferenc Géza Csontos

  Testvéreid… csókold akkor 3x ahogyan a szlávok szokták

 481. 1885

  A tótok írták, hogy “orbán katonái” és ezt a sok hülye elhitte. Ezt írtam.

 482. 333

  Te oltári nagy barom. A Felvidéki Harcosok csoport nem magyarországi, hanem, mint a neve is mutatja felvidéki ferencvárosi szurkolói csoport. Akik járnak DAC és Fradi meccsre is. A többi baromságot el sem olvastam, nem vagyok kíváncsi a vereség miatt kesergésedre.

 483. Bumbus Bumbusov

  “a csoport keménymagja elmenekült,”
  sir robin baszd meg :DDD
  tényleg kibaszott kemények voltak.

 484. zsíroskenyér

  Úgy tűnik, te is úgy mondasz véleményt, hogy el sem olvastad a cikket 😀 😀 😀
  Ott van fehéren-feketén, idemásolom neked, olvasni neked már luxus: “A pozsonyi támadás elkövetői. Felvidéki Harcosok Dunaszerdahely-Zalaegerszeg-Ferencváros hool egyesült csoportja.”

 485. zsíroskenyér

  Az hol van leírva, hogy elhitte? 😀 A cikk csak beszámol, mit írtak a szlovákok.

 486. zsíroskenyér

  A szlovákoknak pont annyi a történelme, mint a magyaroknak. Egy országban éltünk!

 487. Karajzné Márti

  Sehol nem írtam, hogy a szurkolókat -úgy an block- söpredéknek tartom. Nyilván ezen a 20-25 izmozó “erős” fiún kívül még sokan voltak a meccsen magyarok, akik tudtak kultúrember módjára viselkedni. Az irredenta rigmusokat és a nagy-Magyarország matricát valóban nem tudom betiltani (nem is nekem kéne), de az tény, hogy a szomszédos államok szuverenitását sérti. Az, hogy mi miért történt más téma, tudomásul kellene venni, hogy azokat a területeket sajnos elvesztettük, de egy évszázad óta ez a fennálló helyzet – módosítani már nem lehet rajta, csak hőzöngeni, uszítani.
  És bizonyára a tótok között is vannak gazemberek, a skótok és svábok között is fukarok – csakúgy, mint a magyarok között. Mert az emberi gyarlóság nem állampolgárságtól függ.

 488. 1885

  Facebookos kommentek…

 489. zsíroskenyér

  Pont annyit ér, mint amennyit a tied itt.

 490. Boboo Hunor

  Juhhh mert ki olyan hülye hogy balhé után helyben marad ?!

 491. Boboo Hunor

  Mi az hogy szlovmagyar ???!!! Te patkány

 492. Bumbus Bumbusov

  ugye?
  nem kemény ez, csak mag.

 493. Boboo Hunor

  Neked még kötél te hazatlan

 494. Boboo Hunor

  Ted le az alkoholt !!!!

 495. Boboo Hunor

  orban katonai hogy a janosikok gyáva népe mindenhol be vannak szarva ?

 496. 1885

  Én tényeket közlök, hogy az “orbán katonái” faszság mégis sokan bedőltek neki. A facebookos kommenteket tipikusan hozzá nem értők írták.

 497. János Abuczki

  Sajnálom az összes jóérzésű magyar ember nevében. A megsérült drukkereknek mielőbbi jobbulást kívánok. Bízom benne , hogy nem ezután az agyhalott huligánok után ítélik meg a magyarokat.

 498. gmihaly

  Ja.

 499. Nebameg

  Ha ettől nem lettünk szimpatikusabbak a nagyvilágban, akkor semmitől!

 500. Attila

  Nehezen hiszem, hogy sima szurkolókat vertek. Inkább megláttak pár slovanost, és nem hagyták ki a ziccert. Amúgy meg furcsa a hisztijük, kik dobtak ki mozgó vonatból magyarokat? Pedig ők sem voltak ultrák. Vagy a Malina-ügy?
  Ő is huligán volt? aki rátámadt a békés szlovák szurkolókra?

 501. steveee1899

  10/10!

 502. steveee1899

  Neked meg azért,hogy ennyi ésszel még élsz hagymásdeszka!

 503. steveee1899

  Neked meg azért,hoy ennyi ésszel még élsz hagymásdeszka!

 504. steveee1899

  Pattanj, nem kell útlevél!

 505. steveee1899

  Kuss tót kurva!

 506. steveee1899

  Nyald is ki nekik azzal a lendülettel,lehetőleg a helyszinen!
  Aztán maradj is ott!

 507. eperallergia

  nyalja ki neked a turul,háturul))

 508. Nimród Hunor Attila Árpád

  kékes fiat lefog égni

 509. Peter Tölgyes

  A cikket záró mondatból – Szép volt, srácok! Magyarország büszke és erős. – éppen a lényeg maradt le. Gyanítom, nem véletlenül. Az, hogy európaiak lennénk. Mi még csak-csak, na de ők?… Akiknek ilyesmi egyáltalán eszükbe jut. Tudni kell, hogy aki igazán erős, meg büszke, az általában – ereje tudatában – szelíd is, és ha szélsőséges esetben mégis mutogatni akarja az erejét, hát hozzá hasonlóan erőseket pécéz ki magának. Ezzel szemben akik Pozsonyban keménykedtek, talán még azt is megválogatták, hogy a megtámadott szlovák nézők lehetőleg tornából felmentettek legyenek.

  Ennek tényleg nincs köze erőhöz és büszkeséghez, az európaisághoz meg végképp semmi. Egyetlen dologra volt jó: növelni a feszültséget, alkalmat adni a szlovák nacionalistáknak arra, hogy ok nélkül betámadjanak békés magyar turistákat, amint meghallják a magyar beszédet.

  A gyűlölet hullámai így szoktak felerősödni.

 510. Peter Tölgyes

  Ez az: a visszafelé mutogatás. Mindig van és lesz mit előszedni hivatkozási alapként. Csak ebből így soha nem lesz megbékélés, és az izmozást az egyszerű turisták sínylik meg az izomagyúak helyett.

 511. Peter Tölgyes

  Milyen vereség? Döntetlen lett, te hibbant. És női kézilabda volt, nem lábbal labdakergetés, mint Andorrában…

 512. Attila

  Fenntartom a véleményem.
  Biztos vagyok benne,hogy nem sima szurkolókat vertek.
  Úgyhogy nem az egyszerű turisták sinylették meg.
  Megbékélés? Mire?

 513. Peter Tölgyes

  Fenntarthatod, hiszen nem láttad, igaz?… Amúgy meg szövegértelmezésből megbuktál. Azt jeleztem előre, hogy az ilyen felelőtlen kivagyiskodás eredményeként a túloldal is bekeményít, a szlovák nacionalisták csak azt lesik majd, honnan hallanak magyar beszédet. Tehát: az egyszerű turisták sínylik majd meg azt, hogy akikben tombol a tesztoszteron, nem egymással foglalkoznak.

 514. Attila

  Ők ezt már régóta megteszik.

 515. Horváth Peti

  Érdekes amikor slovantisák vagy nagyszombati drukkerek támadtak meg magyarokat abból nem lett ekkora ügy. Vagy amikor szlovák szurkolók azt ordibálják,hogy üsd a Magyar fejét!

 516. Grünvald Mihály

  Igen Pozsonyban, mert ott balhéztak! Mitől lett volna ez hír? Megszokott volt akkor!

 517. Grünvald Mihály

  Miért? Akkor lehet harmincnak hármat? Bármit is fenntarthatsz! Ez szánalmas!!!

 518. Grünvald Mihály

  Milyen vereség???

 519. Grünvald Mihály

  Biztos ,hogy utálják őket? Szerintem nem annyira!

 520. Grünvald Mihály

  Na ez mindennek az alja!

 521. Grünvald Mihály

  Te meg kösd fel magad!

 522. 1885

  Nem értesz hozzá.

 523. steveee1899

  Mutasd meg,hogy kell köcsög!

 524. Grünvald Mihály

  Én 62 évesen a határ mellett élve, biztosan nem értek hozzá! Te Aki egy arctalan, névtelen senki, “mittudomén” hány éves Te biztosan értesz hozzá, sőt, csak te értesz hozzá ! Szánalmas! Itt ezt a vitát befejeztem! Ennyire nem tudok lemenni! ( Egyébként 55 éve vagyok Fradista )

 525. 1885

  Ha a szurkolók és szekuk szerinted puszipajtások akkor valóban nem. Az egy dolog hogy fradista vagy, de ha nem jársz (jártál) meccsekre vagy nem vagy benne az egész szurkolói életben akkor nem tudhatod. Ez persze nem bűn. Csak akkor ne szólj hozzá.

 526. Grünvald Mihály

  Ezek nem szúrkolók!Egyébként én a két népről beszéltem. A ” szurkolók” viselkedjenek, a”szekusok” tegyék a dolgukat és semmilyen viszony nem lesz köztük. Én igen szurkoló vagyok és nem , balhézó “huligán”! De ne válaszolj, mert kár a szóért. Mindenesetre én befejeztem.Üdv!

 527. Szondi István

  de – a közutakon nagyon jól müködnek!

 528. György Pados Mészáros

  600 000 000 FT= 2 000 000 US$ majdnem 2 000 000 €. Nem is olyan nagy csomagok, még egy személykocsiban is kényelmesen elfér. Na de ki tudott arról, hogy ott ennyi énzt tárolnak, csask úhy egy fiókocskában, teljesen szabálytalanul. Ez úgy hasonlít, mikor a Tescónál leltár előtt egy egész kamion , megpakolva áruval éjjel eltűnt a parkolóból. Bár egyesek szerint “anyag nem vész el” csak nem tudjuk, hol van

 529. Zoltán Csaba Nagy

  Sajnos ez a riport nem sikerült jól. Antónia ennél sokkal jobb és megalapozott cikkeket szokott írni. A sztori a “féreg pasi”-król, vagy a protekció által szerzett állás és jobb iskolai osztályzatokról szól? A hölgy úgy került be egy pozícióra, hogy nem volt korábbi munkatapasztalata, de ismerösén keresztül egy magas beosztású személlyel (föszerkesztö) beprotezsáltatta magát, majd ezzel a személlyel rendszeresen kettesben találkozgatott. Kíváncsi lennék a környezete hogyan élte meg, hogy zöldfülüként ilyen “támogatást” kapott. A korábbi eset leírása is furcsa elöéletet takar. Honnan kísérte haza a témavezetö és mit csináltak együtt. Nekem ez a történet kicsit mást ad ki, de ettöl függetlenül természetesen elítélem az ilyen magatartást. Viszont azt is elítélem, ha valaki protekcióval szerez állást, illetve a témavezetö készíti el helyette a szakdolgozatát. Nyilván nem tudta megvédeni a szakdolgozatot, hiszen azt sem tudta miröl szól. A két sztori elöélete hasonló, hiszen idösebb pasikat próbált befolyásolni, valószínüleg a jó megjelenésével, külsejével. Sajnálatos, hogy a vannak emberek, akik így kerülnek helyzetben!

 530. Zulejka

  “hiszen idösebb pasikat próbált befolyásolni, valószínüleg a jó
  megjelenésével, külsejével. ”

  hülye-e vagy vagy csak szintén egy nőket molesztáló macsó férfi, hogy ilyeneket képes vagy leírni.
  Hogy gondolod azt, hogy a nők az adott külsejével csak arra való, hogy idősebb és kevésbé idősebb férfiak kéjvágyát elégítse ki.

  Hát nem.
  Mi nők elsősorban saját magunknak akarunk tetszeni és a szűk környezetünknek. Továbbá annak a férfinak, akit érzelmileg erre méltónak tartunk.
  És nem mindenféle gusztustalan, büdös, szőrös, pohos, élvegeg, taszító, kiélt, basáskodó faszinak, akiről ordítva lesír, hogy egy ilyen kicsikart numera annyit ér neki, mint egy elszívott cigi. Kipipálva.

  És amint látod, a nőknek ez évtizedekig tartó lelki trauma.

 531. Zoltán Csaba Nagy

  Sajnálom, hogy így értelmezted az általam írt véleményt és azonnal személyeskedsz velem. Hülyének, vagy nöket molesztáló férfiként jellemezve engem. Elég nevetséges!
  Nem fogom leírni mégegyszer a véleményemet azokról akik a pozíciójukkal visszaélnek, hiszen valószínüleg másodjára sem fognád fel.
  Az általad kiemelt szövegrész, pont arra próbál rámutatni, hogy a cikk nem teljeskörü és nem eléggé megalapozott, mivel ez is kiolvasható belöle.
  A közösségi média hibái jelennek meg ebben a cikkben és a te véleményedben! Nincs megfelelöen alátámasztva, nem tudjuk hol, mikor, hogyan, kikkel történt és nincs tanú, aki igazolná. Indulatkeltésre persze tökéletes és a férfiakat általánosító megjegyzésekre. Arra volt jó a cikk, hogy belöled indulatokat váltott ki és mikor elolvastad a kommentemet, akkor azonnal negatívan jelentem meg a képzeletedben.
  Inkább vagyok mellesleg hülye, a másik kijelentésedet elutasítom! Viszont, ha én hülye vagyok akkor te milyen szintet ütsz meg a skálán?

 532. Zoltán Csaba Nagy

  Volt egy további hozzászólásom, de törölték!
  Nem csak spamnak lett jelölve 🙂

 533. lh

  Ismerek elég analóg történetet saját környezetemből, a lányok között ui. legalább részlegesen, kisebb baráti körökben működött valamiféle jelzőrendszer. Volt évfolyamtársam, akit egy óraadóként oktató, azóta Kossuth-díjas költő próbált megerőszakolni (mivel a lány “nagy” szakra járt, megtehette, hogy ugyanazt a kurzust még egyszer felvegye másnál), egy másik nem merte egyedül elvinni az oktató lakására a dolgozatát (munkája miatt nem tudta akkor leadni, amikor kellett volna, és ez még az e-mailes korszak előtt volt). Pár évvel korábban, amikor a csoportok még zártak voltak és nem lehetett egyszerűen más tanárnál felvenni egy kurzust, még rosszabb volt. SOTE-n végzett ismerősöm hangosan fellélegzett, amikor a közismerten kizárólag szoknyahossz alapján vizsgáztató vén profot végre nyugdíjba küldték. (A legfelkészültebb hallgatót is megbuktatta, ha nő volt és nadrágkosztümben mert vizsgázni menni – a lányok külön letesztelték.)
  Undoító meg az, hogy nem gondolkodsz el, mielőtt írsz és beállsz a szerecsenmosdatók sorába. Nagyon sajnálom, hogy egyetemista korodban nem volt olyan nő körülötted, aki meg merte volna veled osztani az ilyesfajta történeteket.

 534. NOT_Zac

  egyre többen lesznek mivel manapság a tömegmanipuláció meg a népbutítás a médiával a nyerő 😀

 535. Tancsa János

  Lezsák és Csányi imája sem segített? Hamarosan el kell számoltatni őket és az építőt is…
  A cikk szerint Csányi azt nyilatkozta, hogy egy “végső festékréteg” lesz a megoldás. 😀 Ja. Az úgy van, hogy ha valahol vizesedik a fal, akkor festünk rá még egy réteget.
  Ez az ember ismét hülyének nézi a félegyháziakat…

 536. lacko

  bla-bla-bla……..-

 537. XY

  Mint a kádár rendszerben.A lényeg átlehessen adni lóvét felvenni oszt a többit majd lassacskán befejezzük.Végül is nem lakhatatlan az épület mert hát akik ott laknak ideig óráig hát nem hinném,hogy tesznek feljelentést az ügyben.

 538. Vinczéné Ili

  Tudja János ez úgy van, hogy hiába tesz alapozót és púdert egy hetvenéves hölgy az arcára, azon idővel akkor is kiülnek a ráncok, mert már sajnos ebben a korban rossz az alap.

 539. Vinczéné Ili

  Ennyi pénzért már elvárható, hogy ha jó helyre ment is a pénz, akkor jól is készítsék el.. Nem tudom, ha az Ön által bőven kifizetett házával történik ugyanez, akkor is hasonló felfogással lenne.

 540. János Virág

  Lehet megint milliókat lopni felújításkor!

 541. ámbátor

  irónia
  Humort és gúnyosságot ötvöző csipkelődés; kesernyés, maró gúny.

  Eredete: görög-latin

 542. Karl Han

  Nem kell olyan messzire menni időben! Várkert Bazár. Eddig azt hiszem háromszor adták át, mégsincs kész, de már hullik molekuláira!

 543. Mészáros Jenő

  Ha megvolt az átadás, akkor az késznek lett nyilvánítva.
  De hát halott ügy ez.

 544. XY

  Ráállítani egy közmunkást minden évben egyszer átmeszeli.Fel újításra felvenni pár milkát aztán mindenki megvan elégedve.

 545. anonymand

  Ha már magyarázni kell, idegen szavak szótárát, esetleg a magyar nyelv értelmező szótárát ajánlani, akkor régen rossz.

 546. SEHERIKE23

  Jól van ez úgy! Jelképezi az elmúlást… semmi sem tart örökké még a festék sem.

 547. Klára Kabai-tóth

  Ámbár ez az építmény új annak ellenére, hogy az elmúlásról szól….

Hozzászólás írása

A hozzászólás beküldéséhez bejelentkezés szükséges.