Syriza: Mi történik Görögországban?

A Tilos Rádió Spanyol inkvizíció című műsorában veséztük a görög helyzetet, annak kialakulását, a Syriza előretörését, és természetesen azt, hogy mi az ami várható?

Hanganyag uplifting zenével:

 

Syriza-600x330

 

 

A beszélgetésben hivatkozott könyv a görög válságról:

 

photo-2

http://www.amazon.com/The-Political-Economy-Greek-Crisis-ebook/dp/B00IHQKGNA

 

35 hozzászólás a(z) “Syriza: Mi történik Görögországban?” bejegyzéshez

 1. zolcsika

  Húszezer? Ti melyik videót néztétek? 😀 Ez nagy jóindulattal számolva is max 4000 ember. A videó végén meg olyan 1000 körül.

  Válasz
 2. Dagiiron

  Ezt kár volt nyilvánossá tenni, mert ebből egyértelmű, hogy még a 10.000 főt sem érte el a résztvevők száma, s akkor még kedves voltam..

  Válasz
 3. lényeglátó

  Haladó hagyomány! 56 után is fotók alapján gyűjtötték be a “résztvevőket”! Bevált, kipróbált eszköz!

  Válasz
 4. Yakuza Gee

  Szerintem megvolt a létszám ,mert a mellékutcákat nem számítottad:)))))))))))))) Nem kell ledegradálni az eseményeket, mert nem vallod a nézeteiket!

  Válasz
 5. Berger Zoltán

  Szerintem 2 millióan voltak ma mindenki vigyen magával még egy mobilt az átlátszónak meg 5 ft-ot hátha abbahagyják a lejmolást

  Válasz
 6. Misim László

  KB 10 000 lehet,
  DE ugyanennyire szokta mondani a FIDESZNYIK a 2 000 000 -ót

  Válasz
 7. kösz meg vagyok

  Helyesírási megjegyzéseim:
  – A görög szavakat nem angolul, hanem fonetikusan írjuk át: Sziriza.
  – Az első mondat végére “?” helyett “.” kéne.

  Válasz
 8. éber mormota

  Pogátsa úr a guru, de ha nem a bruttó minimálbéreket nézzük, hanem a nettó átlagot, akkor elég megtévesztőnek hangzik számomra “a még mindig dupla akkora a bérek mellett, nem sokkal magasabb árak” kijelentés.
  http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Hungary&country2=Greece
  Ezek alapján nem látom jelentősen jobbnak egy Görögországban dolgozó ember helyzetét (lehet, hogy tévedek). Valamint a “foglalkoztatási arány hasonló” kijelentést sem teljesen értem
  http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/mpf/mpf1409.pdf

  Válasz
  • KZoltán

   Itt http://pogiblog.atlatszo.hu/2014/10 /09/magyarorszag-tenyleg-olcso/ , illetve a csatolt linken magyarázat arról, hogy az európai statisztikai szabvány szerint számított árindex Magyarországon nem érvényes, egyszerűen azért, mert a magyarok fogyasztási kosarával nem egyezik.
   A KSH publikációból, ha az 1. táblából vesszük pl. A-t, DK-t és FIN-t (magas aktivitási ráta), valamint GK-t és H-t, és összeadjuk a foglalkoztatottságot és a munkanélküliséget, akkor a következő inaktivítást kapjuk: A=22.5%, DK=21.0%, FIN=20.4%, ill. GK=24.0%, H=30.3% – azaz H-on még GK-hoz képest is 6% inaktív nincs a statisztikában, nemhogy a magasabb aktivitású országokhoz képest. Velük mi van? Ha ők is benne lennének a táblában, nem lennénk közelebb GK-hoz?

   Válasz
   • szofter

    Abban a cikkben Pogátsa úr az Eurostat vitatható módszertanú statisztikái mellett több ponton arra is hivatkozik, hogy ez a nagy árszintkülönbség nem nagyon felel meg a keletről nyugatra vándorlók személyes tapasztalatainak, ők sokkal kisebb különbséget látnak. Na igen, az lehet. De a szubjektív tapasztalat és a statisztikák ellentmondásának egy fontos eleme, amit a linkelt cikkben Pogátsa úr is megemlít, hogy a keleti emigráns Londonban nyilván nem a belvárosban fog lakást bérelni – sokkal inkább valami lepukkant külvárosban sokadmagával. Csakhogy ugyanennek az emigránsnak még odahaza nem biztos, hogy megfelelt volna egy panel, teszem azt, a Havannán (illetve egy annak megfeleltethető varsói, bukaresti stb. lakótelepen), szobatárssal, hanem sokkal szívesebben lakott mondjuk a bulinegyedben, és ha a lakáson még osztozott is a lakbér és a rezsi megosztása érdekében, a saját szobából már nem engedett. És ugye, ha migránsunk egy londoni “Havannán” negyedmagával 5-10%-kal többet fizet a lakhatásért, mint itthon egy másodmagával kibérelt, kétszobás terézvárosi gangos lakásért, akkor aztán magyarázhatod neki, hogy odakint kétszer-háromszor akkorák a lakbérek, az életben nem fogja elhinni neked, mert ő almát hasonlít körtéhez, a statisztikusok meg legjobb igyekezetük szerint almát almához és körtét körtéhez.

    Válasz
 9. KZoltán

  Pogi!
  Mondok még egy érvet a Merkellel való tárgyaláshoz a syrizás barátaidnak. Van egy ország, amelyet Merkel nagyon jól ismer, annak a sorsára kell hivatkozni! Mert annak a sorsa világosan mutatja, mi történik, ha összezárnak pénz-, vám-, jogszabály- stb. unióba egy fejletlent egy sokkal fejlettebbel: évi 100 milliárd (ez a legkisebb tét, amit hallottam) eurós szolidaritási segéllyel lehet csak a gazdasági összeomlás következményeit elhárítani. Ha ennek az országnak (amely talán Görögországnál is fejlettebb volt) az esetében egy ilyen unió ennyi be kerül, akkor hogyan gondolhatja épeszű ember, hogy a többi esetében ezt meg lehet úszni.
  Makrogazdasági szinten ez azt jelenti a fizetési mérlegeket ki kell egyenlíteni, ahogy azt Keynes javaslota Bretton-Woodsba.

  Válasz
 10. István Tamasi

  Nem vagyok biztos abban, hogy az előválasztás a tuti módszer.

  Válasz
 11. Simon Gábor László

  Az a bíró, amék az iylen csótányokat szabadon hagyja, na ő a felelős ezekért, ugyanis ha az első esetben elkapják az ilyen gazembereket a többi meggondolná: aljaskosdon-e.

  Válasz
 12. Péter István

  A nép annak idején választott egy fővárosi közgyűlést és főpolgármestert is. A Főpolgármester előterjeszt, a Közgyűlés pedig dönt. Mi itt a probléma?

  Válasz
  • Gergely Sándor

   A nép(?) által megválasztott Főpolgármester előterjesztette, hogy azokat a lakosokat, akiknek a P. I. a monogramja, ki kell tiltani a fővárosból – a nép(?) által megválasztott Közgyűlés pedig………..

   Válasz
 13. János Virág

  Aki árterületre épít,árvízkor maga vállalja a felelősséget ha kár éri! Régi törvény,de így lenne igaz!

  Válasz
 14. Macskafogó

  Gyurcsány nem tévedett az utcai zavargásokban, btw.

  Válasz
  • Nincs Nincs

   ezt írta ő is:

   “de ő legalább egy valós fenyegetéssel riogatott, és nem egy fantazmagóriával.”

   Válasz
 15. Flying Dutch

  Fel kell jelenteni rágalmazásért a neandervölgyit Gábor! Három dolog derühet ki.
  1. Hazudott
  2. Engedély nélküli megfigyelést folytatnak
  3. Titkos információkat hozott nyilvánosságra

  Mindegyik bukta nekik. A legnagyobbat persze az szólna, ha kiderülne, hogy jó komcsi módra tényleg megfigyelnek benneteket.

  Válasz
  • Sam Sal

   Ha zsebben a rendőr, az ügyész és a bíró(szerelő), nem vagy feljelenthető.

   Válasz
   • Flying Dutch

    Ha így lenne a Juhász Péter sem tudna pereket indítani. A rágalmazás polgári peres ügy. Nem kell hozzá sem rendőrség, sem ügyészség.

    Válasz

Hozzászólás írása