Hívjuk meg a Pápát Magyarországra!

Szinte mindenki érzékeli, hogy országunkban az elmúlt időszakban meglehetősen nagy teret nyert a negativitás, a reményvesztettség, a túlpolitizáltság, a szétszakítottság, a kölcsönös elutasítás, az empátia és a szolidaritás hiánya az esélytelenek felé. Ilyen alapokon a társadalom dezintegrálódik.

pope francis

Ferenc Pápa működése rövid ideje alatt is bebizonyította, hogy szinte mindenki által elfogadott módon, a szavakon túlmutató tettekkel is képes képviselni az olyan értékeket, mint a hit, a szeretet, a befogadás, az empátia, az odafordulás a szegényekhez és a nehézsorsúakhoz. Ferencet egyaránt elfogadják és szeretik hívők és nem hívők!

 

Hívjuk meg Ferenc Pápát Magyarországra! Az a személyiség, aki egy egy-két napos látogatás alatt is képes lenne jelentős változásokat elindítani a társadalom széles rétegeinek gondolkodásában. Igen jó önreflexiós lehetőség lenne azoknak is, akik kereszténynek tartják magukat, de azoknak is, akik tudatos vallásosság nélkül felfigyeltek Ferenc tevékenységére.

 

És még új stadiont sem kellene neki építeni! Bőven misézhetne a már meglévőkben!

17 hozzászólás a(z) “Hívjuk meg a Pápát Magyarországra!” bejegyzéshez

 1. Hegyi Zerge

  ez a lézerjani iszonyúan sunyi ember szégyen hogy miniszter lehet

  Válasz
 2. Eric

  ha valaki jobbra néz igazat mond, ha balra akkor hazudik

  Válasz
  • Ember a holdon?

   Ha valaki kerüli a szemkontaktust, az a hazugság jele (lehet). Teljesen mindegy, melyik irányba néz el..

   Válasz
 3. simitomi

  És ezek az arcok beszélnek a háttérhatalomról.

  Muhaha.

  Válasz
 4. Tamas Kalman

  könyörgöm töltsétek fel youtube-ra ezt is, ha már a videószolgáltatásotok ennyire irgalmatlanul lassú. köszönöm!

  Válasz
 5. Tamas Kalman

  vajon mióta orbán szeretője a borzcsíkosra festett hajú extravagáns kisfiús koronaőr?

  Válasz
 6. Karl Han

  ÁÁÁÁ…rosszul álltok hozzá! Fényevő és tud annyit spórolni a szegényes téli napsütésből, hogy telik neki luxusra is! Ez a jó hozzáállás!

  Válasz
 7. Karl Han

  Majdnem lematadt, miért van az, hogy minden ifjú versenyzőnek (Szíjjártó Petike, Habony) ilyen tarajossül formájú frizurája van? Ez az új ternd a fociplyán, bár szerintem má ott is lejárt ez a divat! Vagy 10 éve!

  Válasz
 8. Kelló György

  Vajon miért hagyta el a nászút után a ” Habony Urat” a szépséges szexi felesége? Talán mert rájött hogy nincs “szakála” ?

  Válasz
 9. János Király

  Teljes neve :Habony Raszputyin Stróman Árpád , divatdiktátor ,vitrin és trón szakértő.

  Válasz
 10. Hacacáré

  03:45 “kikérem bizonyos kérdésekben a véleményemet” FREUDI ELSZÓLÁS !!!

  Válasz
 11. eretnek

  Azért ne feledjük, hogy Ferenc pápa tanításai pontosan megegyeznek azzal, amit nálunk a KDNP képvisel. A különbség “mindösszesen” annyi, hogy ügyesebben kommunikál, de ha pontosan elolvassuk “befogadó” üzeneteit, azt látjuk, hogy az ateista akkor értékes, ha elfogadja a katolicizmust, a homoszexuális meg addig szerethető, amíg nem él nemi életet. Kétségtelen, hogy a “szeretettel fordulunk a bűnöshöz” barátságosabb üzenet, mint a “máglyára vele”, de attól még közös gyökerük a másik életének bűnösnek minősítése és elutasítása. Durvábban fogalmazva: a nem-katolikus Ferenc pápa számára is csupán annyiban értékes, amennyiben potenciálisan megtéríthető – ennek semmi köze a befogadáshoz. És ez nem az az üzenet, amire Magyarországnak ma szüksége van.

  Válasz
  • eretnek

   (És azt már csak halkan jegyzem meg, hogy stadionépítés nélkül is olyan nagyságrendileg 15-20 milliárdba kerülne egy kb. 2 napos látogatás.)

   Válasz
   • hoci nesze

    Fidel Castro sem lenne olcsó. Piketty gázsija vajon mennyi lehet? Van már akkor sztár, mint Madonna? De még az is lehet, hogy ha VV Fanni két bikinis selfie között benyögné, hogy kapitalizmus sucks, akkor jutna el valójában a legtöbb emberhez az üzenet.

    Válasz
   • Zoltán Pogátsa

    Szerintem messze nem kerülne ennyibe.

    Válasz
  • Zoltán Pogátsa

   Nézd, azért ő mégis csak a katolikus egyház feje…

   Válasz
 12. Miklós

  Szerintem az országunkra borult középkori hangulatot nem kellene tovább erősíteni. A kép idézete pedig ködösítés, a közel kétezer éves jól bevált módszer. A gazdagság úgy keletkezik, hogy egyik ember leuralja a másikat, következésképp nem szolgálhatja az emberek szabadságát. A gazdagoknak pedig nyilván eszük ágában sincs ezt tenni, mert akkor eleve nem is gazdagodtak volna meg, ahogy a katolikus egyház sem. Ha a katolikus egyház felszámolná többmilliárdos vagyonát, akkor ma nem lenne mélyszegénység a világon. Szabad a pálya…

  Válasz

Hozzászólás írása